دور هفتم ۲۹ ژوئن آغاز در دوحه، پایتخت قطر آغاز و برای چند روز طول کشید. در این دور، دو طرف گفته بودند پیشرفتهایی حاصل شده و روی بسیاری مسائل توافق به دست آمده است.
دور هشتم مذاکرات میان نمایندگان آمریکا و گروه طالبان (۱۲ مرداد) در دوحه، پایتخت قطر آغاز و تا ۹ روز با گفتوگو میان دو طرف جریان داشت. زلمای خلیلزاد با پایان این نشست ابراز امیدواری کرد که این عید (قربان) آخرین عیدی باشد که افغانستان در جنگ به سر میبرد.
دور نهم مذاکرات آمریکا و طالبان ۳۱ مرداد در دوحه آغاز شد و مدت ده روز ادامه داشت. این یکی از مهمترین نشستها بود. بعد از پایان این نشست خلیلزاد در رشته توییتهایی نوشت "ما در آستانه یک توافقی هستیم که خشونت را کاهش داده و راه را برای افغانها خواهد گشود تا برای مذاکرات در مورد یک صلح باعزت و پایدار و یک افغانستان متحد و با اقتدار که ایالات متحده، متحدانش و هیچ کشور دیگر را تهدید نکند، با هم بنشینند."
دور دهم مذاکرات آمریکا و طالبان نیز ۱۶ آذر آغاز و تا تاریخ ۲۲ ادامه یافت. موضوع اصلی این دور کاهش خشونت و آتش بس اعلام شده بود. در پایان این دور آمریکا به طالبان فرصت داد تا درباره کاهش خشونت و آتش بس با رهبران خود گفتگو کنند.
دور یازدهم مذاکرات نیز بهمن برگزار شد. وزیر دفاع آمریکا گفته بود که با طالبان بر سر پیشنهاد کاهش یک هفتهای تنشها به توافق رسیدهاند. وزیر خارجه آمریکا نیز گفته بود که "ما امیدواریم بتوانیم به نقطهای برسیم که خشونتها به طور قابل توجهی کاهش پیدا کند، نه فقط روی یک تکه کاغذ."
/ایسنا
به گزارش سلام نو، گروه طالبان اعلام کرده که مذاکرات این گروه با آمریکا به پایان رسیده و سند توافقنامه صلح و ضمایم آن نهایی و به زودی امضا خواهد شد.
سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر امروز دوشنبه به بیبیسی گفت، توافقنامه صلح با آمریکا تا پایان ماه فوریه امضا خواهد شد.
شاهین گفت هر دو طرف قرار است اعلامیههای جداگانهای را منتشر کنند که در آن تاریخ امضای توافقنامه نیز تعیین شده است.
انتظار میرود با امضای این سند، زمینه مذاکرات بینالافغانی فراهم شود و آمریکا خروج نیروهایش را از افغانستان آغاز کند.
مذاکرات میان آمریکا و گروه طالبان برای دستیابی به توافق صلح بیش از یک سال طول کشیده است.
پیش از این مقامات ارشد آمریکایی از امضای احتمالی توافقنامه صلح با طالبان در آینده نزدیک خبر داده بودند.
دو روز قبل ارگ ریاست جمهوری افغانستان به نقل از مایک پامپئو، وزیر خارجه و مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده بود که توافق با طالبان احتمالا هفتههای آینده نهایی خواهد شد.
این دو مقام ارشد آمریکایی گفته بودند که هیج یک از بندهای توافقنامه آمریکا و طالبان بدون شرط نیست و طالبان حاضر شدهاند که از جنگ و خشونت دست بردارند و جامعه کثرت گرا را بپذیرند.
چند روز قبل مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا گفته بود که به زودی توافقنامه هفت روزه کاهش خشونتها بین آمریکا و طالبان در افغانستان اجرا خواهد شد و بلافاصله سربازان آمریکایی این کشور را ترک خواهند کرد.
اسپر گفت "رسیدن به یک توافق سیاسی بهترین راه حل برای افغانستان است و پیشرفتهایی در این زمینه هم حاصل شده که به زودی اعلام خواهیم کرد."
ساعاتی بعد از اسپر، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا، گفت در روزهای اخیر در مذاکرات صلح با طالبان "پیشرفت خیلی مهمی" به دست آمده است.
در همین حال ریاست جمهوری افغانستان که در این مدت با طرح کاهش خشونت به شدت مخالفت میکرد، در روزهای اخیر ابراز امیدواری کرد که این کاهش به صلح پایدار منجر شود.
مذاکرات آمریکا و طالبان از آغاز تاکنون
تاکنون ۱۱ نشست میان دیپلماتهای آمریکا و نمایندگان طالبان صورت گرفته است؛ 9 نشست در دوحه پایتخت قطر و یک نشست در شهر ابوظبی امارات متحده عربی.
اولین نشست ۱۲ اکتبر سال ۲۰۱۸ در شهر دوحه قطر برگزار شد.
نشست دوم ۱۶ نوامبر سال ۲۰۱۸ بار دیگر به میزبانی قطر در شهر دوحه قطر برگزار شد.
۱۷ دسامبر سال ۲۰۱۸ نشست سوم در شهر ابوظبی امارات متحده عربی بود. این نشست برای سه روز ادامه داشت و طالبان به هیأت افغانی اجازه شرکت در نشست را نداد.
۱۹ ژانویه سال ۲۰۱۹ دور چهارم گفتگوها بار دیگر در شهر دوحه قطر برگزار شد.
۲۵ فوریه سال ۲۰۱۹ دور پنجم در دوحه قطر برگزار شد و در این نشست، زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان برای نخستین بار با ملا عبدالغنی برادر معاون رهبر طالبان در دوحه قطر دیدار کرد. این دور گفتگو برای ۱۶ روز ادامه یافت.
دور ششم گفتوگوهای آمریکا و طالبان پس از ۹ روز، پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت پایان یافت. دو طرف اعلام کرد که این نشست با پیشرفتهای همراه بوده است.