سلام نو – سرویس سیاسی: بالاخره حزب کارگزاران سازندگی اولین لیست انتخاباتی اصلاحطلبان را ارائه کرد تا استارت ارائه لیستهای مختلف احزاب اصلاحطلب زده شود.
بنا بر بیانیه منتشر شده، حزب کارگزاران پس از "ساعت ها بحث و گفت وگوی شفاف میان موافقان و مخالفان" لیست دادن تصمیم گرفت با «دل خونین»" و "«در حد مقدورات» فهرست انتخاباتی دهد."
کارگزاران در بیانیه خود تاکید میکند که با وجود خونین دل بودن از رد صلاحیتهای گسترده، سومدیریتهای پی در پی و پنهانکاریهای بیمورد و اعتماد زدا لیست ارائه میکند و رای میدهد " تا در دورانی که بدترین تحریم ها علیه کشورمان اعمال می شود در تحریم تازه ای شریک" نباشد.
کارگزاران میگوید «به نام دموکراسی» رأی میدهد تا «دولت ملی» و «نهادهای انتخابی» بیش از این تضعیف نشود و راه تحریم و جنگ هموار نشود.
سرلیست فهرست کارگزاران مجید انصاری است، چهره اصلاحطلب کهنهکاری که عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و از نیروهای نزدیک به محمد خاتمی است. به گفته انصاری حضور او در انتخابات هم محصول توصیه رئیس جمهور پیشین ایران است. انصاری تایید کرده که خاتمی و حلقه نخست تیم او به ۱۱۰ نفر از چهرههای شاخص اصلاحطلب برای نامزدی در انتخابات مجلس توصیه کردهاند که تنها پنج نفر حاضر به پذیرش این توصیه شدهاند و از بین آن پنج نفر نیز تنها مجید انصاری تایید صلاحیت شده.
پیش از این اخباری از تماس شخصی محمد خاتمی با برخی چهرههای ارشد اصلاحطلب برای حضور در انتخابات شنیده میشد که حالا میتوان از صحت آنها مطمئن بود.
اما فهرست دادن کارگزاران بیحاشیه نبوده. همین حالا حداقل یک لیست دیگر با محوریت شورای هماهنگی اصلاحات و احزابی مثل مردم سالاری در حال تکمیل است و از سوی دیگر لیست کارگزاران به جز رقیب داخلی با انتقاداتی جدی به خصوص از سوی نیروهای رادیکالتر اصلاحطلب طرف است.
محمد جواد روح سردبیر نشریه صدا و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در واکنش به انتشار لیست انتخاباتی کارگزاران در کانال تلگرامی خود نوشت:
حق هر حزب سیاسی است که بنا بر تحلیل خود از مجموعه شرایط و فضای سیاسی در قبال انتخابات موضعگیری کند. کارگزاران هم از این قاعده مستثنا نیست. فقط جا دارد یادآور شویم که این حزب، از انتخابات مجلس پنجم تاکنون، هرگاه بدون ائتلاف و اتحاد با جناح چپ عمل کرده؛ شکست خورده است. مهمترین آنها هم، دو شکست سردار سازندگی در ۷۸ و ۸۴ بود. امیدواریم این بار، هوش هیجانی دوستان، درست عمل کرده باشد.
نقدی که البته با واکنش اکبر منتجبی، عضو ارشد حزب کارگزاران رو به رو شد تا او در یادداشتی در پاسخ به جواد روح به او یادآور شود "که اساسا نه به عنوان یک روزنامه نگار و نه حتی به عنوان یک عنصر حزبی، درست نیست که تاریخ را وارونه روایت" کند.
اما آیا مشکل اساسی اصلاحطلبان در انتخابات فعلی لیست دادن یا ندادن است؟ آنچنان که موسوی لاری، عضو مجمع روحانیون مبارز نیز میگوید " ترکیب مجلس آینده از الان تا حد زیادی مشخص است و در بسیاری از حوزهها تکلیف روشن است. اصلاحطلبان شانس کمی دارند و احتمالاً اقلیت محدودی از مجلس آینده را در اختیار خواهند داشت."
به این ترتیب چیزی که مهم است برنامه میان مدت و بلند مدت اصلاحطلبان است که هیچ اثری از آن به چشم نمیخورد. شورای عالی به رهبری محمدرضا عارف که قطعا هیچ برنامه، راهبرد و هدف مشخصی ندارد و بعید است در این مدت نیز برنامهای بریزد. آنچنان که فراکسیون امید در مجلس نیز در چهار سال گذشته بیبرنامه و در سال آخر فاجعه بار بود!
آنهایی که قصد شرکت در انتخابات را دارند نیز استراتژی روشنی برای فردای حضور در مجلس ندارند و ظاهرا دنبال نشستن بر کرسی سبز مجلس و استفاده از مزایای آن هستند.
این فقدان استراتژی در برابر رفتار شورای نگهبان عملا توان رقابت اصلاحطلبان را به صفر رسانده و راه را برای پیروزی رقبا بازتر از باز کرده.
تا زمانی که مسئله فقدان استراتژی کلان در جریان اصلاحطلب حل نشود شرکت یا عدم شرکت در انتخابات یا خروج و ورود به حاکمیت هیچ گرهی از این جریان باز نمیکند و دیر یا زود شکست دیگر به اصلاحطلبان تحمیل میشود.