سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر: با اعلام نهایی نتایج آثار سینمایی حاضر در بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، فیلم سینمایی «پوست» به نویسندگی و کارگردانی «بهرام ارک» و «بهمن ارک» و تهیه کنندگی «محمدرضا مصباح» به عنوان یکی از حاضران این دوره از مهمترین رویداد سینمایی کشور معرفی شد.
بهمن و بهرام ارک که پیش از این در سال 96 فیلم کوتاه «حیوان» را ساخته بودند که در سینماهای هنروتجربه اکران شد و جوایز متعدد جهانی و ملی از جمله جایزه سینه فونداسیون فستیوال کن و سیمرغ بلورین جشنواره فجر را از آن خود کرده بودند، اولین فیلم بلند سینمایی خود را با عنوان «پوست» به تهیه کنندگی محمدرضا مصباح تجربه کردند و برای بار دوم با یک فیلم بلند سینمایی به جشنواره فجر می آیند.
بیشتر بخوانید :
بررسی فیلم «دشمنان»/ فیلمی بی رمق در معرفی شهرک اکباتان
بررسی فیلم «خون شد»/ فیلمی پیرامون تلاش یک مرد برای بازگشت آرامش به خانواده
بررسی فیلم «من می ترسم»/ فیلمی متفاوت نسبت به آثار قبلی کارگردان
بررسی فیلم «پدران»/ فیلمی پیرامون رویارویی دو نسل
بررسی فیلم «تعارض» (ریست) / فیلمی در خصوص چالش های حریم شخصی افراد
فیلم سینمایی «پوست» را می توان به نوعی متفاوت ترین اثر سینمایی سی و هشمین جشنواره فیلم فجر به حساب آورد که با حال و هوایی خیالی و فانتزی در ژانر عاشقانه و تا حدودی ترسناک ساخته شده است و فیلمبرداری آن ۸۰ جلسه در شهر تبریز و در روستای باویل و میلان شهرستان اسکو طول کشید و این نخستین فیلم سینمای ایران به زبان ترکی است که به صورت حرفهای تولید و اکران میشود.
بررسی فیلم «آتابای» / درام عاشقانه ای از یک عشق نافرجام
بررسی فیلم «خروج» / فیلمی انتقادی درباره مشکلات اقتصادی و مدیریتی
بررسی فیلم «لباس شخصی» / فیلمی سیاسی و تاریخی در خصوص فعالیت حزب توده
بررسی فیلم «مردن در آب مطهر» / فیلمی اجتماعی با مضمون عاشقانه در خصوص مهاجرت جوانان افغان
بررسی فیلم «کشتارگاه» / درامی اجتماعی در خصوص قاچاق گوشت
بررسی فیلم «خوب، بد، جلف 2 : ارتش سری» / در ادامه قسمت قبلی و در یک فضای متفاوت
بررسی فیلم «روز بلوا» / فیلمی در خصوص مسائل روز کشور
بررسی فیلم «مغز استخوان» / نگاهی ویژه به طیف مخاطب عام نسبت به فیلم قبلی کارگردان
فیلم تازه این برادران دوقلوی تبریزی ، پس از چند فیلم ویدیویی با شرایطی سخت و هزینه بر در تبریز تصویربرداری شد و با صحنه هایی عجیب و گاهی وحشت برانگیز همراه است و برخی از سکانس های این فیلم در دمای منفی 27 درجه تصویربرداری شده است.
فیلم سینمایی «پوست» با موضوع عشق و تقبیح جادو و خرافه پرستی است و روایتی سینمایی از افسانه ای قدیمی در منطقه ای از استان اذربایجان شرقی که در بطن خود به موضوعاتی همچون طلسم و جادو و اجنه پرداخته و قالب مناسبی برای مفهوم خیر و شر می شود.
فیلم سینمایی «پوست» در ژانری متفاوت و با صحنه هایی اعجاب انگیز، داستانی عاشقانه آمیخته به خرافه و جادو را به تصویر میکشد و به موضوعاتی می پردازد که مطرح کردن آن تابحال مرسوم نبوده است.
بررسی فیلم «دوزیست» / فیلمی اجتماعی و پر بازیگر
بررسی فیلم «درخت گردو» / فیلمی در خصوص بمباران شیمیایی سردشت
بررسی فیلم «آن شب» / فیلمی معمایی و رمز آلود در ژانر وحشت
بررسی فیلم «آبادان یازده ۶۰» / اثری متفاوت در حوزه دفاع مقدس
بررسی فیلم «ابر بارانش گرفته» / داستان و فرمی متفاوت در ادامه فیلمهای پیشین مجید برزگر
بررسی فیلم «روز صفر» / فیلمی اجتماعی با پرداکشن بالا در خصوص عبدالمالک ریگی
حضور موجودات خیالی و ماورالطبیعه در سینمای ایران سالها است که بسیار کمرنگ شده است که به نوعی میتواند خبر از بیتوجهی به جذابیتهای سینمای فانتزی و خیالی داشته باشد، سینمای مردم و جوانپسندی که در فراموشخانهها بهسر میبرد.
فیلم سینمایی «پوست» با پرداختی مناسب تقابل بین خیر و شر را به تصویر کشیده و رسوم قدیمی شهری را بیان می کند که پوست یک شیر در حکم نماد خیر است و در مراسمات محرم مردم آن را می پوشند، لذا این پوست در بین انها اهمیت دارد و از طرفی قصه عشقی را روایت می کند که متاثر از نیروی شر یعنی اجنه کافر است که در ارتباط با مادر هستند.
بررسی فیلم «تومان» / فیلمی با محوریت جاه طلبی جوانان
بررسی فیلم «بی صدا حلزون» / فیلمی در خصوص ناشنوایان
بررسی فیلم «خورشید» / فیلم اجتماعی با موضوع کودکان کار
بررسی فیلم «عامه پسند» / روایت داستان در فضای بانوان جامعه
بررسی فیلم «قصیده گاو سفید» / دومین فیلم بهتاش صناعیها
بررسی فیلم «سه کام حبس» / فیلمی با سوژه ملتهب در فضای اجتماعی
اما در نهایت این نیروی خیر است که بر شر احاطه دارد و البته باید توجه داشت که در برخی مواقع روایت پوست به سبب نقل روایتی خرافه می تواند در تقابل با احکام و تعالیم اسلام خلط شود و این در حالی است که فیلمنامه پوست که ساختار خطی دارد نمی تواند به مانند کارگردانی اثر بخش باشد و درجاهایی از فیلم دچار لکنت می شود و این لکنت های داستانی موجب افتادن ریتم اثر به خصوص در پرده میانی می شود.
موضوع فیلم سینمایی «پوست» عشق، جادو و خرافه پرستی است و قصه مادر و پسری را روایت می کند که در گوشه از شهر زندگی آرامی دارند تا اینکه بروز یک مشکل زندگی آنها را دچار تلاطم می کند.
داستان پوست مربوط به پسری به نام اراز است که عاشق مارال دختری مسیحی می شود اما او با شخص دیگری ازدواج می کند. به اذعان دیگران دلیل ازدواج مارال طلسمی ست که مادر اراز برای آنها نوشته است، اراز در ابتدا به سحر و جادو اعتقادی ندارد اما ازدواج مارال با شخص دیگر و حرف و حدیث های دیگران او را در عمل دچار تردید می کند، مادر بدلیل ارتباطاتی که با اجنه پیدا کرده مورد آزار و اذیت است و از طرفی مشکلات زیادی که برای آنان وجود دارد از جمله کساد کسب و کار اراز، او را مجاب به پیگیری می سازد، یکی از اساتید طب که سررشته ای در بحث اجنه نیز دارد درمان مادر را می پذیرد و دو آینه به اراز می دهد که نماد خیر و شر هستند و باید باهم دفن شوند تا حال مادر بهبود یابد، اجنه خبیث در هنگام دفن آینه ها در جنگل در جسم مارال حلول کرده و اراز را از دفن اینه ها منصرف می کنند، زیرا دفن انها سبب جدایی بیشتر بین مارال و او خواهد بود، بنابراین اوضاع مادر وخیم تر می شود. اراز که حال به این موضوع معتقد شده با دیدن حال مادر به سراغ مارال رفته و با او صحبت می کند و از او درخواست می کند تا او اینه ها را دفن کند، مارال نیز با وجود علاقه ای که به اراز دارد این عمل را انجام میدهد و حال مادر بهبود می یابد، اما اتفاق جالبی که در این میان می افتد افزایش محبت بین او و اراز است.
فهرست عوامل فیلم «پوست»
نویسنده و کارگردان : بهرام و بهمن ارک
تهیه کننده : محمدرضا مصباح
بازیگران : امید والا، عاشیق ولی عبدی، فاطمه مسعودی فر، جواد قامتی، محمود نظرعلیان، صدیقه دریانی و …
فیلمبرداری : علی ایپاک
صداگذاری : علیرضا علویان
آهنگسازی : بامداد افشار
تدوین : محمد نجاریان
اصلاح رنگ : نیما دبیرزاده
دستیار تهیه کننده : علی ایمانی راد
مجری طرح : امیرحسین مهر
مدیرتولید : محمدحیدرقلی
مشاور کارگردان : امید شمس
تیزر فیلم سینمایی «پوست»