معاون وزیر خارجه پیشین آمریکا در امور امنیت بین المللی، سخنان ضد ایرانی«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در قاهره را تکرار حرف های پیشین وی دانست و گفت: برگزاری گردهمایی در لهستان هرگونه توافق احتمالی با ایران را دشوارتر می کند.

به گزارش سلام نو، «فرانک ویزنر» روز شنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا افزود: من سخنرانی وزیر خارجه آمریکا را شنیدم و باید بگویم نکته جدید و موضوع تازه ای در سخنان وی ندیدم.

ویزنر ادامه داد: او و همین طور ترامپ چندین بار در گذشته رسما اعلام کردند که ایالات متحده، فشار به ایران را برای مقابله با فعالیت های منطقه ای آن، افزایش خواهد داد. وزیر خارجه آمریکا همین پیام را در قاهره مطرح کرد. همان صحبتی که قبلا در 'بنیاد هریتیج' مطرح کرده بود.

وی با اشاره به اینکه اکنون هم بحث برگزاری یک گردهمایی بین المللی در لهستان را مطرح کرده است، اضافه کرد: راهبرد همانی است که قبلا بوده، تنها شاهد مانوری تاکتیکی برای افزایش فشار علیه ایران هستیم.

واقعیت های منطقه در تضاد با ائتلاف ضد ایرانی

عضو تیم آمریکا در مذاکرات هسته ای در پاسخ به این سوال که آیا گردهمایی لهستان برای سرپوش گذاشتن بر شکست طرح ناتوی عربی آمریکا نیست، اظهار کرد: ما با دو روند در اینجا روبرو هستیم. در سطح منطقه ای، از سال 1950 تاکنون، منطقه خاورمیانه شاهد شکل گیری های ائتلاف های نظامی و غیرنظامی متعددی میان دولت های منطقه و بیرون از منطقه بوده است.

ویزنر تصریح کرد: هیچ یک از آنها واقعا دوام نیاورده اند. مسایل مختلفی همچون تضاد منافع، دامنگیر آنها شده است که نمونه آن دعوای قطر و عربستان و در نتیجه بحران در شورای همکاری خلیج فارس است.

وی خاطرنشان کرد: بحران جاری در شورای همکاری، طرح ناتوی عربی را به چالش کشیده است. من زمینه ای برای ظهور یک ائتلاف نظامی جدی (علیه تهران) در این مرحله نمی بینم. همانطور که گفتم، تاریخ منطقه و همین طور واقعیت های منطقه ای نشان می دهد که تحقق این موضوع دشوار است.

این دیپلمات پیشین آمریکا افزود: برقراری گردهمایی در لهستان، در راستای ادامه راهبرد سیاسی علیه ایران است. این موضوع تنها امکان هرگونه توافق را با ایران بر سر مسایل منطقه، دشوارتر می کند.

ویزنر در پاسخ به این سوال که چرا آمریکا گردهمایی ادعایی را در لهستان و نه در سایر کشورهای مطرح اروپایی برگزار می کند، گفت: دولت ترامپ مدتهاست که با بریتانیا، فرانسه و آلمان و همین طور دیگر امضا کنندگان برجام مساله دارد. مشکلات ما هنوز ادامه دارد و من فکر نمی کنم که آنها چندان علاقه ای به این گردهمایی که پمپئو گفته است داشته باشند.

ابهام در سیاست خروج از سوریه

وی درباره مواضع متناقض ترامپ در خروج نیروهای آمریکایی از سوریه هم اظهار کرد: متاسفانه این سردرگمی حل نشده است. اعلام خروج از سوریه دارای تناقض هایی است اما به نظرم چند نکته را باید اینجا دید.

معاون بین الملل وزیر خارجه پیشین آمریکا تصریح کرد : نخست اینکه، ترامپ تصمیم قاطع برای خارج کردن نیروهای ما از شمال سوریه گرفته است، منطقه ای که پر از رقابت های پرتنش است اما این به معنای خروج کامل از منطقه نیست.

ویزنر افزود: ما به جنگ علیه داعش ادامه می دهیم هرچند بدون وجود سربازان آمریکایی، دستیابی به اهداف دیگر همچون مقابله با حضور ایران دشوار خواهد بود. به نظرم تهران باید این پیام را به خوبی و با جدیت درک کند. کاملا روشن است که این جنبه از حضور آمریکا (در سوریه) در حال تغییر است.

وی ادامه داد: اما نکته دوم، در عین حال این هم مهم است که بدانیم که ماموریت اصلی تعریف شده برای گسیل نیروهای آمریکایی به شمال سوریه هنوز به نتیجه نرسیده است؛ یعنی شکست داعش. داعش هنوز یک تهدید برای منطقه و جهان است.

معاون وزیر خارجه پیشین آمریکا تصریح کرد: سومین موضوع، راه حل سیاسی داخلی و نزدیک کردن کردها و دیگر مردم در مناطق شمال سوریه به دولت آن کشور است. ترکیه و ایران نقش مهمی در این روند خواهند داشت.

ویزنر در پاسخ به اینکه آیا خارج کردن 2 هزار سرباز آمریکایی از سوریه را زمینه حل یکی از نقاط تنش زا میان آمریکا با ایران می بیند، گفت: من خیلی مطمئن نیستم. به نظر می رسد که سیاست دولت ترامپ ادامه فشار برای خارج کردن ایران از سوریه باشد. من هیچ وقت نفهمیدم که چگونه 2 هزار سرباز آمریکایی می تواند وضع را درباره حضور ایران عوض کند.

وی در پاسخ به اینکه آیا ابهام درباره سیاست آمریکا در سوریه به اختلاف نظر میان ترامپ و مشاور امنیت ملی وی ربط دارد، گفت: نمی توان از وجود اختلاف جدی میان ترامپ و بولتون سخن گفت. این رییس جمهوری است که دستور می دهد و مشاور امنیت ملی باید اجرا کند. ترامپ از ابتدای ریاست جمهوری به دنبال خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه بود.

عضو تیم آمریکا در مذاکرات هسته ای افزود: مساله اصلی، چگونگی اعلام تصمیم خروج است که شوکه کننده بود، نه نفس این تصمیم. اینکه این تصمیم از طریق توئیتر و بدون طی کردن روند گفت وگوهای داخلی با مشاوران گرفته شد، مساله ساز بوده است.

/خبرآنلاین

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***