فیلم سینمایی «کشتارگاه» چهارمین فیلم عباس امینی بعد از «والدراما»، «هندی وهرمز» و «من اینجا هستم» است که توسط عباس امینی و حسین فرخ‌زاده به نگارش درآمده و جواد نوروزبیگی به عنوان تهیه کننده وعلی طلوعی به عنوان سرمایه گذار و جانشین تهیه کننده و سعید صفرپور به عنوان مجری طرح در کنار عباس امینی قرار گرفتند.

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر | مرتضی کوه مسکن : فیلم «کشتارگاه» به نویسندگی و کارگردانی عباس امینی و تهیه کنندگی جواد نوروز بیگی، اولین فیلمی بود که  در روز ششم سی و هشتمین جشنواره ملی فیلم فجر برای اهالی رسانه و هنرمندان در پردیس سینما گالری ملت بر روی پرده رفت.

کشتارگاه، جدیدترین فیلم عباس امینی در مقام کارگردان به تهیه کنندگی جواد نوروز بیگی است که در بخش نگاه نو سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور دارد.

فیلم همانطور که از نامش پیدا است، درباره ی معضل قاچاق گوشت ساخته شده است، امینی در این فیلم سراغ سوژه ای حساس و کمتر پرداخت شده در سینمای ایران رفته است و از حضور بازیگرانی چون مانی حقیقی، حسن پورشیرازی، امیرحسین فتحی و باران کوثری سود جسته است.

بیشتر بخوانید :

بررسی فیلم «کشتارگاه» / درامی اجتماعی در خصوص قاچاق گوشت

فیلم با صحنه قتل 3 نفر در یک کشتارگاه آغاز می شود و این اتفاق خبر از یک حادثه هولناک در دل یک فیلم می دهد، این مساله زمانی برای مخاطب باور پذیرتر می شود که دو بازیگر قوی و زبردست همچون مانی حقیقی و حسن پورشیرازی روایتگر آن باشند، یکی در نقش صاحب کشتارگاه و دیگری در نقش نگهبان آن و اما آنچه در ادامه ی داستان رخ می دهد، مخاطب را از فضا و قصه ی اصلی داستان دور می کند و در واقع گویی که فیلمنامه شاخه شاخه شده است.

امیرحسین فتحی در نقش پسر پورشیرازی برای کمک به پدری که به صورت کاملا اتفاقی و بی خبر از همه جا با ٣ جسد بی جان در سردخانه ی کشتارگاه مواجه شده است، وارد فیلم می شود و به یکباره فیلم به سمت و سوی دیگری حرکت می کند.

پسری که با کلی رویا و آرزو از فرانسه دیپورت شده است و ناچار است در محله های دور افتاده ی آبادان با خانواده اش گذران عمر کند، فتحی در کشتارگاه نقش پسری زرنگ و قلدر را دارد که می خواهد مستقل باشد و روی پاهای خودش بایستد و این مساله را مخاطب زمانیکه او برای فروش یوروهای باقی مانده از زمان اقامتش در اروپا اقدام می کند، متوجه می شود.

٣ جسد باقی مانده روی دست های شخصیت های اصلی فیلم به ناچار و به خواسته ی صاحب کشتارگاه یعنی مانی حقیقی در گوشه ی حیاط خانه ی این پدر و پسر خاک می شوند و اتفاق اصلی داستان همین جا خاک می شود و فیلم سپس به سمت دیگری حرکت می کند.

پرداختن به سوژه ی قاچاق گوشت و در کنار آن، قاچاق ارز اتفاقی است که در ادامه ی داستان کشتارگاه و در واقع بخش عمده ی فیلم با آن مواجه هستیم، کارگردان تلاش کرده است که در طول روایت فیلم به سوژه های مختلف مانند قتل و قاچاق در کنار یکدیگر بپردازد که در این امر موفق نبوده و مخاطب را دچار وهم و گیجی می کند که در طول تماشای فیلم سراغ چه سوژه ای رود.

حالا پیدا شدن خانواده ی آن سه جسد را هم به این داستان اضافه کنید. باران کوثری در نقش دختر یکی از کشته شده های کشتارگاه وارد داستان می شود و سراغ پدرش را از نگهبان کشتارگاه و پسرش می گیرد، ریز اتفاقات رخ داده در داستان که تو در تو هستند و مخاطب را از اتفاق اصلی داستان دور می کنند.

بازی باران کوثری در نقش یک دختر عرب ما را به یاد ایفای نقش در فیلم موفق روز سوم می اندازد، گرچه کوثری در آن جا بسیار بهتر ایفای نقش کرده است و در کشتارگاه آنچنان که باید و شاید نتوانسته است از پس نقشش برآید و لهجه ی آبادانی او نیز قابل قبول نیست و کوثری می توانست به نحو بهتری این نقش را اجرا کند.

امیرحسین فتحی تمام تلاشش را کرده است تا بتواند هنر بازیگری اش را در کشتارگاه به رخ همگان بکشد و ثابت کند که هنر بازیگری او بواسطه ی نام پدرش و حضور در سریال موفق شهرزاد نبوده است و در صحنه های مختلف این فیلم همچون حضور در کشتارگاه و نیز حضور در بازار دلالان ارز بازی قابل قبول و مخاطب عام پسندی را به نمایش گذاشته است.

فیلم برداری قوی و قاب های مناسب، عناصر موفق کشتارگاه هستند که کارگردان با تکیه بر آن ها سعی در پیش بردن موفق فیلم دارد. وگرنه پرداختن به سوژه قاچاق گوشت و ارز و در کنار آن اتفاقی به نام قتل آنقدر در فیلم گم شده است که مخاطب فراموش کند برای چه کشتارگاه را تماشا می کند.

کارگردان فیلم با در نظر گرفتن تمامی موارد فوق و جلو بردن داستان، نهایتا گره های کور فیلمنامه را جوری باز می کند که قاتل اصلی و شخصیت منفی داستان یعنی مانی حقیقی در پایان خودش گرفتار سرمای یک نیسان آبی حمل گوشت آن هم بوسیله ی خانواده ی مقتولین می شود و مشخص نمی شود دلیل پرداختن به قاچاق گوشت و ارز در کشتارگاه چیست و اصلا چرا کارگردان این همه داستانک را در دل یک فیلم حدود صد دقیقه ای گنجانده است.

به هرحال کشتارگاه عباس امینی نتوانست آنطور که باید و شاید نظر مثبت منتقدین و اهالی رسانه را جلب کند و در ادامه ی روند فیلم های ناموفق با داستان های تکراری در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر، کشتارگاه را نیز باید در کنار آن ها قرار داد.

فهرست عوامل فیلم سینمایی «کشتارگاه»

کارگردان : عباس امینی

نویسنده : عباس امینی، حسین فرخ زاده

تهیه کننده : جواد نوروز بیگی

بازیگران : مانی حقیقی، باران کوثری، امیرحسین فتحی، حسن پورشیرازی، حامد علیپور و ...

سرمایه گذار و جانشین تهیه کننده : علی طلوعی

مجری طرح : سعید صفرپور

دستیار یک کارگردان: پانته آ حسینی

مدیر برنامه ریزی : یوسف روحانی

مدیر تولید : هادی علیمحمدی

طراح صحنه و لباس : آتوسا قلمفرسایی

مدیر فیلمبرداری : احسان رفیعی جم

دستیاراول فیلمبردار : مهدی ابراهیمی، سهند سلطان محمدی

مدیر صدابرداری : داریوش صادقپور

دستیاران صدابرداری : حمید رضا محمودی، نادر تاج آبادی، علیرضا مهابادی

طراح گریم : یاسمن محب اهری

تدوین : حمید نجفی راد

سرپرست جلوه‌های ویژه بصری : محمد ثانی فر

منشی صحنه : فرشته حجازی

دستیاران طراح صحنه و لباس : هدیه ایدلو، مازیار میرهادی

مدیر صحنه : حسین خداوردی

مدیر تدارکات: علیرضا قدرتی

تیزر فیلم سینمایی «کشتارگاه»

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***