سلام نو – سرویس اقتصادی: قصه هپکو را می توان قصه پرغصه ای خواند که گویی قصد تمام شدن ندارد. چند سال است وعده ها برای حل معضل این خصوصی سازی نا به جا و بدون ضابطه تمامی ندارد و حالا معاون رئیس جمهور قول حل پایدار و اساسی بحران های هپکو را داده است.
به گزارش سلام نو، محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس جمهور در حالی از نبودن جای نگرانی برای شرکت هپکو می گوید که خبرها حکایت از کارگران هپکو در فاصله کمتر از یک ماه و نیم به سال جدید بیش از 70 روز است که حقوقی دریافت نکرده اند.
علی رغم وعده های مکرر متولیان امر با توجه به تجربه های پیشین این نگرانی وجود دارد که کارگران هپکو امسال را بدون عیدی و حقوق بگذرانند. این البته همه مشکلات آنها نیست. هنوز مشخص نیست آینده هپکو بعد از این همه سراشیبی قرار است به کجا برسد.
هپکو اگرچه سال های سال است درگیر مشکل است و اصلا برای همین مشکلات تن به خصوصی سازی داد در حال حاضر هنوز هم توانایی لارم برای تولید ماشین آلات راهسازی دارد. از سال 84 تاکنون که مشکلات هپکو آغاز شده 15 سال می گذرد و به نظر می رسد مسئولان متوجه اشتباه مهلک خود شده اند. در حال حاضر شنیدهها حکایت از آن دارد که پس از فرازونشیبهای فراوان سهام این کارخانه قرار است به یکی از زیرمجموعههای وزارت صمت واگذار شود.
آن طور که روزنامه شرق نوشته است: بنا بر خبرهایی که در دو روز گذشته در میان کارگران هپکو دستبهدست میشد، گویا با موافقتهای ضمنی که از سوی برخی مسئولان وزارت صمت و شرکتهای تابعه به وجود آمده، قرار است سهام این کارخانه که به سازمان خصوصیسازی واگذار شده بود، به شرکت «ایمیدرو» واگذار شود. این خبر باعث شده تا امیدواری به اردوگاه هپکو بازگردد تا بتوانند همانند گذشته به تولید محصولات راهسازی ادامه دهند و چرخ کارخانه را بچرخانند.
یکی از کارگران هپکو در این باره به شرق گفته : سال آینده 200 نفر از همکارانمان به سن بازنشستگی میرسند. با توجه به وضعیت کنونی کارخانه، سازمان برنامه و بودجه مبلغ 40 میلیارد تومان را به بازنشستگان هپکو تخصیص داده است؛ اما مسئولان نباید فقط به برگزاری جلسات پرهزینه و امضای توافقنامهها اکتفا کنند و باید با اجرائیکردن این مصوبات مشکلات جامعه کارگری را نیز برطرف کنند..
در شرایط فعلی مدیریت کارخانه هپکو اگر به دولت برگردد بدون شک شاهد بازگشت به کار و اشتغال زایی برای بسیاری از کارگران می شویم. هزاران کارگری که طی این چند سال به خاطر مشکلات هپکو تعدیل شده اند. در حال حاضر کمتر از 900 کارگر در این کارخانه حضور دارند.
ایمیدرو کجاست؟
ایمیدرو از زیرمجموعه های وزارت صمت قرار است از این پس هپگو را راهبری کند. سایت ایمیدرو در توضیحی درباره جایگاهش در حوزه صنعت و معدن نوشته است: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به منظور رفع نیاز کشور به محصولات و فرآورده های معدنی با تاکید بر بهینه سازی نظام اقتصادی کشور در بخش معادن و صنایع وابسته و همچنین اعمال نظارت بر استفاده از ذخایر معدنی و بهرهبرداری صحیح و موثر از آنها به موجب ماده 6 قانون تاسیس وزارت صنایع و معادن مصوب 1379/10/6 مجلس شورای اسلامی و تبصره ذیل ماده مذکور به منظور بررسی، تهیه و اجرای طرحهای احداث، توسعه، تجهیز و نوسازی صنایع تولیدی متالوژی، استخراج و فرآوری مواد معدنی و اجرای کارهای اکتشافی تشکیل شده است.
در چند وقت اخیر جلسات زیادی برای رسیدگی به هپکو برگزار شد که به نظر می رسد انتقال هپکو به ایمیدرو ماحصل همین جلسات است. باید ببینیم تا چه اندازه می توان به وعده نهاوندیان مبنی بر راه حل اساسی و پایدار مشکلات هپکو دل خوش کرد.
.