به گزارش سلام نو، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت اظهارداشت: امروز بیش از همیشه نیاز داریم تا در ۲۲ بهمن در کنار یکدیگر به صحنه آمده و به دشمنان بگوییم که ۴۱ سال در کنار انقلاب بوده ایم و تا زنده ایم در کنار انقلاب ، امام و راه رهبری باقی خواهیم ماند.
رییس جمهوری اظهارداشت: اوج نهضت اسلامی ما از آغاز نهضت از سال ۴۱ زمانی بود که مردم عزیز و بزرگوار ما به صحنه آمدند.
روحانی گفت: اولین بار در فروردین سال ۴۲ بود که با شهادت طلاب در مدرسه فیضیه قم و حمله به این مدرسه، مردم قم و تهران و سایر شهرستانها، آن بیان و صدای رسای خودشان را برای حمایت از امام و طلاب مظلوم اعلام کردند و در مقطع بعدی در محرم سال ۴۲ بود؛ بویژه در روز ۱۵ خرداد که مردم در شهرهای مختلف با شهادت خود برای انقلاب و نهضتشان فداکاری کردند.
وی یادآورشد: فروردین سال ۴۳ با آزاد شدن امام از زندان و حصر، آن اجتماع عظیم و بزرگ مردم و در آبان سال ۴۳ با دستگیری و تبعید امام و حضور مردم در خیابانها و بالاخره در سالهای ۵۶ و ۵۷ که مردم با همه توان و امکاناتشان به صحنه آمدند.
هر روز که مردم به صحنه آمدند، آن روز روز پیروزی ما بود
رییس دولت دوازدهم گفت: هر روزی که مردم به صحنه آمدند، آن روز، روز اوج انقلاب و تضعیف دیکتاتوری و همچنین تضعیف بدخواهان، نسبت به ملت بزرگ ایران بود و همین حضور مردم بود در ۱۲ بهمن و بالاخره در ۲۲ بهمن که این انقلاب را به پیروزی رساند.پس از انقلاب هم هر روز که مردم به صحنه آمدند، آن روز، روز پیروزی ما بود.
وی با بیان این که حضور مردم در صحنه بر مبنای سرمایه بزرگ اجتماعی است، گفت: آن روزی که مردم به رهبران نهضت اسلامی و مخصوصاً به شخص امام عزیز و بزرگوار ما اعتماد صد در صد داشتند، به خیابان آمدند، در برابر رژیم تا دندان مسلح ایستادگی کردند و به پیروزی رسیدند و امام هم در همه مقاطع تاریخی بعد از تکیه بر خداوند و الطاف خداوند، تکیهاش به حضور مردم بود با آن مشی جذب حداکثری و لذا انقلابی با کمترین خونریزی و با ایمان، اتحاد مردم و مشی اعتدالی امام(ره) به پیروزی رسید.
روحانی یادآورشد: امام(ره) نگذاشت بین مردم و نیروهای مسلح زمان رژیم، تقابل و درگیری ایجاد شود بلکه امام(ره) با جاذبهای که بوجود آورد، نیروهای طرف مقابل را جلب و جذب کرد و لذا همه آنهایی را که قبل از پیروزی انقلاب در ادارات و جاهای مختلف سوابقی داشتند ، جز افراد خاص و معدود، مورد عفو و گذشت قرار داد.
اگر امام نبود گروهکها می خواستند جامعه را شقه شقه کنند
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: انقلاب و نهضت باید از خطاهای قبلی و گذشته که در فضای خاص و دیکتاتوری بوجود آمده بود، عفو و گذشت کند و همه نیروها را جذب کند. اگر امام(ره) نبود و اگر یاران امام(ره) نبودند، گروهکها میخواستند تمام جامعه ما را شقه شقه و قطعه قطعه کنند.
وی با یادآوری این که تندروها و افراطیهای آن روز در قالب گروهکهای چپ و التقاطی ظهور کرده بودند،افزود: یادتان است در همان هفته بعد از انقلاب شعار انحلال ارتش را دادند و امام(ره) با قدرت در برابر آنها ایستاد و امام(ره) مقام معظم رهبری را مأمور کرد برای ساماندهی ارتش و از همان روزهای اول هم مقام معظم رهبری از من خواستند که من هم بروم در کنار ایشان، و ستاد مشترک و ارتش را سامان دادیم.
تدبیر امام نبود کشور با وضع عجیب و غریبی مواجه میشد
وی اظهارداشت: اکثر پایگاهها و پادگانها را در ماههای اولیه سال ۵۸ رفتم و آنجا نشستیم. یک تیپ زرهی بود که وقتی رفتم کلاً ۱۳ نفر بودند و این ۱۳ نفر بودند که این تیپ زرهی را در همدان حفظ میکردند، همه این ۱۳ نفر به عنوان نیروهای مومن و مخلص. شبانهروز در آنجا مانده بودند و به نوبت نگهبانی میدادند و این پادگان را حفظ میکردند و بعد هم بقیه را جذب کردند و آوردند.
روحانی گفت: آن کمیتهای که در ستاد مشترک تشکیل شد ارتش را به پادگانها برگرداند و اینها نشان دادند که چگونه از امام و از انقلاب و کشور دفاع میکنند . در حوادث کردستان و جنگ تحمیلی دیدیم و اگر امام این تدبیر را بکار نبرده بود شما ببینید کشور با چه وضع عجیب و غریبی مواجه میشد.
رییس جمهوری تصریح کرد: اعتدال و جاذبه امام و وحدت مردم بود که ما را در آن روزهای سخت از همه پیچ و خمهای بسیار پیچیده عبور و نجات داد.
علمای معتدل نبودند، یک عده تندرو انقلاب را از همان روز اول به هم زده بودند
وی افزود: اگر امام نبود، تندروها به عنوان اینکه مسئول این کارخانه چه بوده و چگونه بود، شاید یک کارخانه را هم باقی نمیگذاشتند. خدا رحمت کند. مرحوم شهید صدوقی در یزد با آن مشی اعتدالیاش همه مراکز اقتصادی یزد را حفظ کرد.
روحانی اضافه کرد: علمای معتدل و اگر شهید بهشتیها نبودند، مطهریها در آن روزهای اول نبودند، اگر خود فکر امام(ره) نبود، اگر آیت الله هاشمیها و مقام معظم رهبریها نبودند که اینها بار سنگین انقلاب را بر دوش داشتند، یک عده تندرو انقلاب را از همان روز اول بهم زده بودند.
وی خاطرنشان کرد: این مشی اعتدالی امام بود و تکیه امام(ره) بعد از خداوند به مردم بود. همه جا امام(ره) مردم را صدا زد و مردم هم همواره تا روز آخر در کنار انقلاب و امام(ره) بودند و امروز هم مردم در کنار انقلاب هستند.
رییس دولت دوازدهم تصریح کرد: به نظر من کلید اصلی مسأله برای حل مشکلات جامعه و ایستادگی در برابر دشمنیها، حضور مردم، وحدت مردم و اعتماد بین حاکمیت و مردم است. یعنی آن سرمایه اجتماعی و نباید بگذاریم این سرمایهها لطمه ببینند.
باید به آثار بلند مدت انتخابات نگاه کنیم
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهارداشت: امروز انتخابات مجلس است و فردا انتخابات ریاست جمهوری و پس فردا انتخابات خبرگان است. باید به هدف و به آثار بلندمدت مسأله نگاه کنیم که وحدت ملی و اعتماد ملی ما است. شما میبینید آمریکاییها در طول این ۲ سال که تمام توان خودشان را علیه ملت ایران به کار گرفتند، نتوانستند موفق شوند.این عدم موفقیت آنها بخاطر ایستادگی و وحدت مردم است.
رییس جمهوری افزود: آمریکا تا امروز نتوانست حتی متحدش که اروپا است، به سمت خودش جذب کند. یعنی کاخ سفید از روز اول و برای عبور از توافق هستهای میخواست اروپا را هم همراه خودش کند اما اروپا زیر بار نرفت بعد از مدتها در این ماههای اخیر باز هم امید بست بود اما باز هم موفق نشد.
روحانی گفت: چرا آمریکا قادر نیست متحدین را به سمت خودش بکشاند؟ چرا آمریکا قادر نیست عمل تروریستی خودش را به عنوان قدرتنمایی در دنیا جلوه دهد؟ چرا مردم کشور ما مردم منطقه و جهان اجازه نمی دهند؟ ریشه اش به هوشیاری، بیداری، استقامت و ایستادگی ملت بزرگ ما برمی گردد.
رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: این ملت بزرگ ما در هر روز و در هر حادثه اش ایستادگی کرده و ما باید مردم را حفظ کنیم و من باز تاکید می کنم اسلامیت در کنار جمهوریت و جمهوریت در کنار اسلامیت می ماند. جمهوریت بدون اسلام در یک زمان کوتاهی به دیکتاتوری تبدیل خواهد شد و اسلامیت بدون جمهوریت باقی نخواهد ماند، قدرت اسلام از طریق حضور و فداکاری مردم امکان پذیر است.
هیچ کس بالاتر از قانون و مردم نیست
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش گفت: خداوند هم در قرآن مردم را دعوت می کند برای یاری حق و دین خودش؛ «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا کُونُوا أَنْصارَ اللَّهِ»، و این تعبیر بسیار عجیب است. خداوند به مردم می گوید بیایید من را نصرت و یاری کنید و این دال بر عظمت انسان است و شأنی است که خداوند به انسان داده والا خدا نیاز به کسی ندارد؛ «إِنَّ اللَّهَ لَغَنِیٌّ عَنِ الْعالَمینَ»، خدا که به کسی و چیزی نیاز ندارد اما خدا خواسته دین او به دست مردم پیروز شود، خدا خواسته عدل به دست مردم برقرار شود و خدا خواسته پیشرفت و کمال انسان به دست خودِ انسان برقرار شود.
وی تصریح کرد: هیچ کس بالاتر از قانون و مردم نیست فکر نکنیم یک جمع کوچکی هستیم و ما افکار مردم را هدایت می کنیم اگر ما نباشیم مردم گمراه می شوند، نه مردم خوب می فهمند، خوب انتخاب می کنند. اساس اسلام هم بر اساس انتخاب مردم است مردم باید برگزینند و انتخاب کنند.
/ایرنا