به گزارش سلام نو،عبدالمجید تبون رییس جمهوری الجزایر روز یکشنبه بر لزوم بیرون راندن جنگجویان خارجی از لیبی تأکید کرد و گفت که باید مانع ورود سلاح و مهمات به این کشور شد.
تبون که در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با "قیس سعید" همتای تونسیاش سخن میگفت، تصریح کرد: توافق کردیم که مشکلات لیبی بصورت داخلی حل وفصل شود.
رییسان جمهوری دو کشور همچنین با مردود دانستن طرح صلح ادعایی آمریکا تأکید کردند که تونس و الجزایر خواستار تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی به مرکزیت قدس شریف هستند.
دونالد ترامپ رییسجمهوری آمریکا سهشنبه (هشتم بهمن) در یک نشست خبری همراه با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی از آنچه او معامله قرن میخواند، رونمایی کرد.
تبون همچنین گفت که در سایه مشکلات اقتصادی، مقرر شد که مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار به صورت سپرده در بانک مرکزی تونسی نگهداری شود.
رییس جمهوری الجزایر افزود: بر اسا توافق صورت گرفته اگر تونس در پرداخت هزینه گاز و نفت با مشکل مواجه شود، تسهیلاتی برای پرداخت هزینهها در نظر گرفته شود.
سخنان تبون را میتوان نوعی اعتراض به اعزام نیروی نظامی ترکیه به لیبی قلمداد کرد.
«احمد المسماری» سخنگوی نیروهای حفتر ۱۰ بهمن ماه مدعی شده بود که ترکیه بیش از سه هزار مزدور سوری به لیبی اعزام کرده است.
اظهارات المسماری درحالی مطرح میشود که مولود چاووش اوغلو وزیر امورخارجه ترکیه سوم بهمن ماه گذشته هرگونه اعزام نیروی نظامی به لیبی را رد کرده و مدعی شده بود که آنکارا گردان نظامی به لیبی نفرستاده است بلکه نیروهای این کشور مستشار نظامی هستند.
لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای ناتو با هدف برکناری قذافی حاکم وقت این کشور، با تنشهای سیاسی و درگیریهای نظامی بسیاری رو به روست.
این کشور در نهایت به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شد. در بخش غربی با مرکزیت طرابلس دولتی موسوم به دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» بر سر کار آمده که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد است و در بخش شرقی و جنوب نیز خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش کنترل امور را در دست گرفته است.
عربستان، مصر، فرانسه، روسیه و امارات از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت میکنند؛ در حالی که ترکیه، قطر، ایتالیا، آمریکا و اتحادیه اروپا حامی دولت السراج در غرب لیبی هستند.
/ایرنا