به گزارش سلام نو، مهدی یزدانی خرم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، درباره این جایزه گفت: مثل سال گذشته بر اساس نظرسنجی از تعداد زیادی از نویسندگان، منتقدان و روزنامهنگاران و اهالی کتاب و ادبیات فرم های تهیه شده و اساس امتیاز دهی بر اساس پراکندگی آرا بوده نه این که صرفا بالاترین امتیاز را در مجموع، به دست آورده باشد.
وی افزود: تعداد آرا و پراکندگی آن به طور توامان اهمیت دارد، خواسته ایم خطا را به حداقل برسانیم اما به هر حال خطا همیشه وجود دارد.
این نویسنده ادامه داد: کتاب هایی که اعلام شده اند به داوران داده می شود و تا آخر بهمن نظرشان را اعلام خواهند کرد و سه نامزد نهایی را معرفی می کنیم و در نهایت برنده از میان سه کتاب آخر برگزیده می شود.
دبیر جایزه احمد محود با اعلام این که امسال به خاطر وقایع پیش آمده ترجیح دادیم که برای همدردی و همدلی با مردم جشنی نگیریم، گفت: اگر خود محمود هم بود، جشن نمی گرفت ولی نتایج را اعلام می کنیم که به دیده شدن نویسندگان خوب و کتابهایشان کمک شود و حق آنهاست که در این رقابت جای داشته باشند و اگر در خور جایزه هستند، جایزهای دریافت کنند.
نامزدهای بخش رمان جایزه احمد محمود
نامزدهای اولیه بخش رمان سومین دوره جایزه ادبی احمد محمود با توجه به فرم نظرسنجی، تعداد آرا و میزان امتیازها و تجمیع شان مشخص شدند. این نامزدهای دهگانه شامل آثار زیر هستند:
اعترافات هولناک لاپشت مُرده، مرتضی برزگر، نشرِ چشمه
پیاده، بلقیس سلیمانی، نشر چشمه
تاریکی معلق روز، زهرا عبدی، نشر چشمه
خاموشخانه، سانازِ زمانینیا، نشر نیماژ
شکوفههای عَنّاب، رضا جولایی، نشر چشمه
قوها، انعکاس فیلها، پیام ناصر، نشر مرکز
کاکا کِرمَکی، پسری که پدرش درآمد، سلمان امین، نشر چشمه
کتاب خَم، علیرضا سیفالدینی، نشر نیماژ
ولی دیوانهوار، شیوا ارسطویی، نشر چشمه
هشت پیانیست، مهدی بهرامی، نشر نیماژ
داوران نهایی جایزه احمد محمود، در بخش رمان، کامران سپهران، امیر نصری و محمد حسینی هستند که به سه نامزد اصلی و در نهایت برنده رای خواهند داد.
این جایزه در نیمه اسفند نامزدها و سپس برگزیده نهایی را معرفی و تندیس و جایزه او را در مراسمی خصوصی به او اهدا میکند.
سال گذشته، در دوره دوم جایزه احمد محمود، در بخشِ رمان کتابِ بند محکومین نوشته کیهان خانجانی برنده تندیس شد و از رمانِ آلوت نوشته امیر خداوردی نیز تقدیر به عمل آمد. در بخشِ مجموعه داستان نیز صمدِ طاهری با کتابِ زخمِ شیر تندیس جایزه را دست آورد. همچنین لیلی گلستان نیز اولین مدالِ افتخار احمد محمود را از آن خود کرد. امسال نیز این مدال به یک نویسنده پیشکسوت اهدا خواهد شد.
جایزه احمد محمود
جایزه احمد محمود، نخستین بار در سال ۱۳۹۶، توسط محمد کامرانی و محمدحسن شهسواری نویسنده و مهدی یزدانیخرم نویسنده و منتقد ادبی، پایهگذاری شد.
احمد اعطا با نام ادبی احمد محمود نویسندهٔ معاصر ایرانی بود. او را پیرو مکتب رئالیسم اجتماعی میدانند. معروفترین رمان او همسایهها در زمرهٔ آثار برجستهٔ ادبیات معاصر ایران شمرده میشود.
در سال ۱۳۳۳ نخستین داستان کوتاهش به نام صب میشه در مجله امید ایران منتشر شد و در سال ۱۳۳۸ توانست اولین مجموعه داستانش به نام مول را با سرمایه شخصی به چاپ رساند.
احمد محمود چهارم دی ۱۳۱۰ در شهر اهواز از پدر و مادری دزفولی الاصل به دنیا آمد و شاید به همین دلیل بیشتر خود را دزفولی میدانست. او ۱۲ مهر سال ۱۳۸۱ به دنبال یک دورهٔ بیماری ریوی در بیمارستان مهراد در تهران درگذشت و در امامزاده طاهر کرج به خاک سپرده شد.
از آثار او میتوان به همسایهها، زمین سوخته، مدار صفر درجه، درخت انجیر معابد و داستان یک شهر اشاره کرد./ ایرنا