به گزارش سلام نو، حساب توئیتری "زندانیان عقیدتی" (معتقلی الرأی) نوشت: بسیاری از روزنامهنگاران زندانی در بازداشتگاههای سعودی با شکنجه روحی و جسمی رو به رو هستند و شمار زیادی از آنان نیز در سلول انفرادی به سر میبرند.
این حساب توئیتری به شمار دقیق خبرنگاران زندانی در عربستان اشارهای نکرده است.
انتشار این خبر یک هفته پس از آن صورت میگیرد که نمایندگان پارلمان اروپا سهشنبه گذشته (۱ بهمن) در جریان سفر "عادل الجبیر" وزیر مشاور در امورخارجه عربستان به بروکسل خواستار پاسخگویی سعودیها در خصوص زندانیان عقیدتی بویژه زنان و روزنامهنگاران در زندانهای این کشور شدند.
سازمان گزارشگران بدون مرز تیرماه ۹۸ اعلام کرد که هیأتی از این سازمان در تلاش برای آزادی ۳۰ روزنامه نگار زندانی در عربستان به این کشور سفر کردهاند.
عربستان به دلیل کارنامه سیاهی که در زمینه حقوق بشر دارد و به ویژه پس از کشته شدن جمال خاشقچی روزنامه نگاری منتقد عربستانی در کنسولگری آن کشور در استانبول، با انتقادات شدیدی رو به رو شده است.
رائف بدوی روزنامه نگار و وبلاگ نویس مشهور عربستانی از جمله کسانی است که تنها به جرم ابراز عقیده به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.
صالح الشیحی نویسنده روزنامه الوطن نیز سال گذشته به اتهام فساد بازداشت شده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرد؛ برای اینکه عربستان بتواند ریاست گروه اقتصادی ۲۰ را در سال آتی به عهده بگیرد، باید خبرنگاران را آزاد کند.
رتبه عربستان در رتبه بندی آزادی مطبوعات در سال جاری بسیار کاهش یافته و در میان ۱۸۰ کشور جهان، رتبه ۱۷۲ را کسب کرده است.
دولت عربستان به ویژه پس از روی کار آمدن بن سلمان در ۲ سال اخیر، اقدامات شدیدی علیه نویسندگان و فعالان مدنی انجام داده و دهها نفر از روحانیون، شاهزادگان، نویسندگان، شعرا و فعالان مدنی و مذهبی را به بهانه اقدام علیه امنیت این کشور بازداشت و تاکنون شماری از آنان را به اعدام محکوم کرده است./ ایرنا