دریاچه ارومیه که از اواسط دهه 1380 شروع به خشك شدن كرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی حدود 80 درصد از مساحت آن خشك شد حالا وضعیتش بهتر شده و امید می رود تا هفت هشت سال آینده به صورت کامل احیا شود. آن طور که کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفته بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، دریاچه ارومیه با تاخیر ۱.۵ ساله نسبت به پیش‌بینی صورت گرفته و تا سال ۱۴۰۶ به طور کامل احیا می‌شود.   

سلام نو – سرویس اقتصادی: وضعیت دریاچه ارومیه با شش سال پیش قابل مقایسه نیست. در سال‌های اخیر با وجود انتقاداتی که به برخی اقدامات دولت در مهار بحران دریاچه ارومیه وجود داشته شاهد بهبود قابل توجه وضعیت دریاچه ارومیه بوده ایم.

به گزارش سلام نو، حوالی سال 93 آن قدر وضعیت دریاچه ارومیه اسفبار بود که کم نبودند کسانی که امیدی به بهبودی اوضاع این دریاچه نداشتند. اما حالا شرایط طوری شده که بسیاری از احیای گردشگری در ارومیه به خاطر مهار بحران خشکی دریاچه ارومیه می‌گویند. سایت تریپ ادوایزر، از سایت های مطرح حوزه گردشگری چندی پیش دریاچه ارومیه را با نمره ۴.۵ جزو مناطق جذاب گردشگری ارومیه قرار داده بود.

خلیل ساعی،  مدیر دفتر منطقه‌ای ستاد احیا دریاچه ارومیه در همین راستا در گفت‌وگو با مهر خاطرنشان کرده شرایط کنونی دریاچه ارومیه به گونه‌ای است که گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب کرده است که با احیا دریاچه ارومیه، پتانسیل‌های اقتصادی نیز در آن منطقه شکوفا خواهد شد و اکنون با بالا آمدن تراز دریاچه ارومیه این اتفاق می‌افتد. اگر تراز دریاچه ارومیه مطلوب باشد خواهد توانست گردشگران زیادی را سمت خود جذب کند که با جذب گردشگر نیز، رونق اقتصادی در آن منطقه شکوفا شده و تحولاتی را رقم خواهد زد.

نزدیک به 3500 میلیارد تومان تاکنون در طی این چند سال گذشته صرف مهار بحران دریاچه ارومیه شده است و به گفته مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه ۶۰ درصد این پول به ۲ پروژه یکی بحث انتقال آب زاب و یکی به سد سیلوه اختصاص یافته است.

مسعود تجریشی با اشاره به اهداف این دو پروژه اظهار کرده اگر این ۲ پروژه تا سال ۱۳۹۹ به بهره‌برداری برسد به این معنا است که سالانه ۷۵۰میلیون‌متر مکعب آب پایدار به دریاچه ارومیه خواهد رسید. چنانچه این هدف محقق شود به راحتی سالانه ۳۰سانتی‌متر تراز دریاچه افزایش پیدا می‌کند.  این گفته های تجریشی البته به شرطی درست است که شاهد بارش کافی در سال های آینده همچون سالهای اخیر باشیم. اگر بارش‌ها نرمال باشند و این ۲ پروژه اجرا بشوند، تا سال ۱۴۰۴ به تراز اکولوژیک می‌رسیم.

بسیاری از کارشناسان بحران فعلی که گریبانگیر دریاچه ارومیه شده را محصول اقدامات سوء انسانی و بهره برداری غیرمنطقی می دانند. افزایش اراضی زیرکشت حوضه از ۳۰۰ هزار هکتار به ۵۰۰ هزار هکتار، کاشت محصولات با آب‌بری بالا مثل چغندرقند، اجرای طرح های سدسازی‌ و وجود ۸۸ هزار حلقه چاه در حوزه آبریز دریاچه که نیمی از این تعداد غیرمجاز است باعث شده تا شاهد وضعیت نگران کننده دریاچه ارومیه باشیم.

تخصیص حقابه و بارندگی‌های قابل قبول در سال جاری روند خشک شدن دریاچه را متوقف و موجب ثبات تراز آب دریاچه ارومیه شده است. ستاد احیای دریاچه ارومیه  این اقدامات خود را موفقیت آمیز خوانده به طوری که این ستاد اعلام کرده بدون اجرای مصوبه‌های این ستاد منطقه به بیابان پنج هزار کیلومتر مربعی نمک تبدیل می‌شد.

دریاچه ارومیه که از اواسط دهه 1380 شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد حالا وضعیتش بهتر شده و امید می رود تا هفت هشت سال آینده به صورت کامل احیا شود. آن طور که کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفته بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، دریاچه ارومیه با تاخیر ۱.۵ ساله نسبت به پیش‌بینی صورت گرفته و تا سال ۱۴۰۶ به طور کامل احیا می‌شود.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***