در فاصله ی چند روز مانده به برگزاری سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، نمایش های در حال اجرا در سالن های مختلف به خوبی توانسته اند نظر مخاطب را جلب کنند و علاقمندان به  تئاتر، تماشاگر نمایش های دلخواهشان در قالب های گوناگون موزیکال، اجتماعی، تخیلی و سیاسی هستند.

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : در حالیکه چند روز بیشتر به برگزاری سی و هشتمین دوره ی جشنواره بین المللی تاتر فجر باقی نمانده است، نمایش های در حال اجرا در تماشاخانه های مختلف روزهای آرام و بی حاشیه و البته موفقی را سپری می کنند و این در حالی است که پس از اتفاقات سیاسی و اجتماعی رخ داده در طی روزهای اخیر در کشور، بسیاری از هنرمندان عرصه ی نمایش اعلام کردند در جشنواره ی تاتر فجر امسال حضور نخواهند یافت.

به دنبال این مساله، نادر برهانی مرند دبیر این جشنواره دست به قلم شد و از اهالی تاتر خواست تا با وجود تمامی مشکلات و التهابات موجود در جامعه، در هرچه برگزاری بهتر و باشکوه تر سی و هشتمین دوره جشنواره تاتر فجر کنار هم باشند، اما با این وجود هنرمندان تاتر در حال اجرای نقش هایشان روی صحنه هستند و توانسته اند پا به پای مخاطب، چراغ تماشاخانه های شهر را روشن نگاه دارند.

نمایش  موزیکال «مری پاپینز» در حالی اجراهایش را در تالار وحدت به پایان رسانید که به شدت مورد استقبال تماشاگران قرار گرفت و در طی ۲ ماه اجرا، تمامی صندلی های تالار وحدت را پر از تماشاگر دید.

«مری پاپینز» نمایشی به کارگردانی احمد سلیمانی با برداشت آزاد ار نمایشنامه مری پاپینز نوشته ی جولین فلوز و با حضور ستارگان درخشانی چون بهنوش طباطبایی ، مهراوه شریفی نیا ، کاظم سیاحی و آرمین رحیمیان که ساعاتی خوش و البته لذت بخش را برای مخاطبانش رقم زده و به نوعی توانسته است در ژانر نمایشی خودش یعنی تاتر موزیکال موفق عمل کند .

پیش از مری پاپینز، نمایش های موزیکال دیگری همچون الیور توئیست و بینوایان نیز توانسته بودند به لطف حضور ستارگانی مانند مهناز افشار و نوید محمدزاده هم در اجرا و هم در گیشه به موفقیت دست یابند .

نمایش «من یه زنم ،صدامو می شنوین؟» با مضمون بررسی مشکلات زنان در جامعه ی امروزی، هر شب تالار حافظ را پر از تماشاچی به خود می بیند، کاملیا غزالی ، کارگردان این نمایش به خوبی توانسته از ستاره های روی صحنه اش یعنی سارا بهرامی ، ستاره اسکندری و شبنم فرشادجو بازی بگیرد و بواقع بازی خوب بازیگران و نیز متن مخاطب عام پسند نمایش توانسته است "من یه زنم ،صدامو می شنوین" را به یک تاتر موفق و تاثیر گذار تبدیل کند، از نکات قابل توجه و تحسین برانگیز این نمایش، حضور موفق آن در عرصه های بین المللی و اجرا در کشورهای مختلف بوده است .

نمایش «فرانکنشتاین» در قلب پایتخت و در سالن اصلی تاتر شهر ، همچنان به اجراهای موفق و پرشور خود ادامه می دهد، ایمان افشاریان ، کارگردان نمایش به سراغ سوژه ای نو و جذاب برای اجرا رفته است و به همین واسطه توانسته است مخاطب را هرشب به سالن اصلی تاتر شهر بکشاند.

«فرانکنشتاین» روایت دانشمند جاه‌طلبی است که با استفاده از کنار هم قرار دادن تکه‌های بدن مردگان و اعمال نیروی الکتریکی، جانوری زنده به شکل یک انسان و با ابعادی اندکی بزرگ‌تر از یک انسان معمولی می‌سازد، موجودی با صورتی مخوف و ترسناک که بر همه جای بدنش رد بخیه‌های ناشی از دوختن به چشم می‌خورد، این موجود تا بدان حد وحشتناک است که همگان، حتی خالقش از دست شرارت‌های او فرار می‌کنند. هیولایی که خالقش نیز نمی‌تواند آن را کنترل کند و خود مقهور آن می‌شود.همین داستان کافی است تا با استفاده از چهره ی محبوبی چون پژمان جمشیدی و ستاره ی مطرحی به نام بانیپال شومون برای اجرا ، به نمایشی موفق و مخاطب پسند دست یافت .

نمایش«کریملوژی» نام  تهیه کننده ی محبوب و حرفه ای چون نوید محمد زاده را به خود یدک میکشد، یک نمایش تک پرسوناژ با بازی مجید رحتمی و به نویسندگی مهران رنج بر و طراحی و کارگردانی رضا بهرامی.تماشاخانه ی هامون این شب ها شاهد روایت داستان زندگی مردی است که  لقب دوشاب الملک را در زمان قاجار داشت و برای ناصرالدین شاه آنقدر عزیز بود که زمانی که فوت کرد ، ناصرالدین شاه سه روز عزای عمومی اعلام کرد، اما در حال حاضر هیچ نشانی از قبر کریم شیره ای نیست و کسی نمی‌داند قبر او کجاست و حالا کریم شیره ای بعد از سالها به دنبال قبر خود و سوالهای بی‌جوابش می‌گردد، «کریملوژی» در واقع داستانی برای جستجو در دل تاریخ معاصر ایران است و می کوشد در طی اجرا ، سوال های مبهم بسیاری را از ذهن مخاطب پاک کند و مجید رحمتی ،به خوبی توانسته است از پس نقشش برآمده و یک ساعت جذاب را همراه با مخاطب به گذشته ی نه چندان دور سفر کند.

نمایش های خوب و موفق دیگری نیز در تماشاخانه های مختلف شهر مانند ایرانشهر و شهرزاد در حال اجرا هستند و همگی به دنبال یک هدف مشترک می باشند، هدف و رسالتی که مادر هنرهای نمایشی یعنی تاتر آن را در یک جامعه دنبال می کند و آن هم وحدت و همدلی میان اهالی جامعه به  زبان نمایش است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***