به گزارش سلام نو، حامد مظاهریان سرپرست معاونت انسانی شهرداری تهران در حاشیه بازدید از مجتمع پردازش و دفن زبالههای آرادکوه کهریزک اظهار داشت: چالشهای حوزه پسماند از دغدغهها و اولویت های کنونی مدیریت شهری محسوب میشود. البته بخش عمده ای از مسائل مانند افزایش تولید زباله یا عدم تفکیک از مبدأ این حوزه زیرساختی و محتوایی است که نیاز به نهادینه سازی فرهنگی دارد که با تقویت مشارکت شهروندان مرتفع می شود.
وی با اشاره به تصویب کلیات متمم بودجه سال جاری شهرداری تهران گفت: عموما در شرایط ثبات اقتصادی نیاز به تهیه متمم و اصلاحیه بودجه کمتر پیش میآید اما در شرایط اقتصادی که شاخصها دائماً در حال تغییر است متمم و اصلاحیه اجتناب ناپذیر است. خوشبختانه با همراهی و موافقت شورای شهر، افزایش 5 هزار و سیصد میلیارد تومانی بودجه سال 99 پایتخت را شاهد خواهیم بود.
معاون شهردار تهران از تقدیم بودجه سال 99 به شورای شهر بلافاصله پس از تصویب متمم بودجه خبر داد و خاطرنشان کرد: در بودجه سال آینده شهر تهران، امکان تامین درآمد بیش از 30 هزار میلیارد تومان نیز میسر است که با توجه به برنامه مصوب سوم توسعه و پیش بینی افزایش درآمدها، واقع بینانه و منطقی به نظر می رسد.
وی با بیان اینکه اکنون با توجه به شرایط سخت اقتصادی کشور در دوران خشکسالی منابع مالی به سرمی بریم، تصریح کرد: عموما در سیستم های ما به هزینه کرد بیشتر از درآمدزایی توجه می شود. اما باید مدنظر داشته باشیم که افزایش بودجه در دوران انقباض اقتصادی، پاسخگوی نیازهای شهر و شهروندان نخواهد بود و باید تدبیر ویژه ای برای آن اندیشیده شود.
سرپرست معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران با تاکید بر لزوم تغییر پارادایم کشور از نگاه هزینه کرد به درآمدزا گفت: به جای تکیه بر رویکرد هزینه محوری و تبدیل سازمان به مجموعه ای پرهزینه، می توان با پیاده سازی دیدگاه های اقتصادی نوآور درصدد درآمدزایی و افزایش بهره وری و رضایت مخاطبان گام برداشت. شهرداری تهران نیز از این مقوله مستثنی نیست و به ویژه پسماند نیز به عنوان یکی سازمان های مهم مدیریت شهری می تواند برای پیشبرد این رویکرد آغازگر و الگوساز باشد.
مظاهریان گفت: مدیریت دارایی از دیگر نکاتی بود که معاون شهردار تهران به آن اشاره داشت و اتخاذ دیدگاه ویژه برای مدیریت دارایی در سازمانها، اماکن و تمامی اجزای کالبدی شهر را با بهره گیری از دانش کافی و صرف وقت مناسب در مجموعه های شهرداری از جمله پسماند را خواستار شد.
وی مذمت مصرف گرایی و کاهش تولید مواد زائد آسیب زا برای طبیعت را نیازمند فرهنگ سازی در بین اقشار مختلف شهروندان دانست و افزود: مدیریت شهری با تمهیداتی چون تعبیه سیستم تفکیک پسماند در ساختمان های شهرداری، استفاده از کاغذ کمتر در ادارات و... فرهنگ سازی را از درون مجموعه خود آغاز کرده و باید برای تشویق شهروندان به کاهش تولید زباله و تفکیک از مبدأ نیز با جلب مشارکت آنان در این حوزه، برنامه ریزی و تلاش کند.
مظاهریان در پاسخ به درخواست های معاونین سازمان مدیریت پسماند گفت: کمبود نیروهای توانمند در حوزه های تخصصی و همچنین کاهش نیروی کارگری در ازای بازنشستگی از جمله چالش های کنونی شهرداری تهران در حوزه نیروی انسانی است که باید در این خصوص تمهیداتی اندیشیده شود. ارتقای پست ها در برخی از رده های شغلی برای ایجاد جذابیت و افزایش انگیزه کارکنان در بخش های سخت شهرداری باید در حوزه تشکیلات مورد بررسی قرار گیرد تا امکان پیشرفت و توسعه در درون مجموعه فراهم شود. همچنین در بودجه سال آینده رقم قابل توجهی برای بازنشستگی های انگیزشی درنظر گرفته شده است.
تجهیز 90درصد از ساختمان های شهرداری به مخازن تفکیک زباله
صدرالدین علیپور مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران نیز در حاشیه این نشست با اشاره به کنترل تولید زباله در دو سال گذشته گفت: در این مدت کاهش محسوسی در میزان زبالههای جمع آوری شده داشتیم. پیش از این روزانه حدود ۷۵۰۰ تن زباله جمع آوری میشد و این میزان در دو سال گذشته به ۵ هزار تن کاهش پیدا کرده است. این اتفاق با کم کردن پسماند حجیم مانند لاستیک، شیشه و... رخ داده است.
وی با بیان اینکه بناداریم با اجرای طرح «کاپ» تفکیک از مبدا را با مکانیزهای بهتری انجام دهیم، افزود: نخستین گام طرح «کاپ» مربوط به مخازن است مخازن اختصاصی خشک و تر را در ساختمانهای بلندمرتبه، شهرک ها، مجتمعهای مسکونی و ادارات قرار دادیم و شهروندان میتوانند در ازای تحویل پسماندهای خشک مبلغی دریافت کنند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران طرح پردازش اقماری زباله ها در اطراف شهر برای افزایش کیفیت پسماند عالی و ارتقای کیفی کمپوست، افزایش ظرفیت زباله سوزی و تولید ٢۵ مگاوات برق از هزار و 500 تن زباله را از دیگر برنامه های این سازمان برشمرد.
به گفته علیپور بیش از 90درصد ساختمان های شهرداری مجهز به مخازن تفکیک زباله خشک و تر شده اند.
وی به ساخت شهرک بازیافت اشاره کرد و گفت: هم اکنون در حال رایزنی با محیط زیست هستیم تا پس از جذبسرمایه گذار، شهرکی را در مجاورت مرکز بازیافت بسازیم تا شرکت هایی که وظیفه بازیافت زباله های خشک را دارند، در این شهرک مستقر شوند که در این صورت تمامی پردازش های اقماری جمع آوری می شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران خاطرنشان کرد: بودجه سال آینده سازمان مدیریت پسماند با تمرکز بر روی تفکیک زباله از مبدأ، خرید مخازن و سیستم جمع آوری پسماند پیشنهاد شده که امیدواریم بتوانیم درسال آتی برنامه های پیش بینی شده را به بهترین شکل اجرا و رضایتمندی شهروندان را تامین کنیم.
وی با اشاره به اجرای طرح کاهش پسماند به عنوان یکی از مهمترین برنامه های دوره جدید مدیریت شهری افزود: اجرای طرح کاپ را به منظور کاهش پسماند و هزینه های دفع آن در دستور کار قرار دادیم و تا سال ۱۴۰۰ نحوه دفع و دفن تغییر خواهد کرد.
علیپور در پایان با تاکید بر استفاده بهینه از منابع این سازمان به عنوان یکی از اهداف مهم، گفت: درآمد حاصل از مدیریت پسماند های خشک و تر در ازای کار زیست محیطی با مدل های مشخص انجام می شود همچنین عوارض پسماند که بخشی از درآمد های سازمان است باید واقعیتر شود.
/ایسنا