او درباره شرایط اقتصادی آمریکا مدعی شد وضعیت اقتصادی این کشور در دوره سه ساله ریاست جمهوریاش، نسبت به ۲ دوره پیشین به مراتب بهتر شده است. «آمریکا امروز تولیدکننده شماره یک نفت و گاز در جهان است که کسی به پای آن نمیرسد و دیگر نیازی به واردات نفت ندارد، در حالی که کشورهای اروپایی برای دستیابی به انرژی دستوپا میزنند.»
ترامپ که لحظه به لحظه به گام پایانی و سختترین مرحله استیضاح خود نزدیک میشود، برای بازی با افکار عمومی کشورش و جهان، بدون اشاره به اقدام یکجانبه دولتش در خارج کردن آمریکا از برخی از مهمترین معاهدات بینالمللی به ویژه توافقهای جهانی آبوهوایی و محیط زیستی که سبب تشدید مشکلات و معضلات اقلیمی جهان شده است، با خودستایی مدعی شد آمریکا در دوره زمامداریش، گامهای مهمی برای بهتر شدن شرایط محیط زیست و اقلیمی جهان برداشته است.
بخش عمدهای از سخنرانی ترامپ در اجلاس داووس به ادعاهایی درباره بهبود وضعیت معیشتی جامعه و مردم آمریکا اختصاص یافته بود.
ترامپ افزود: هرآنچه که در زمینه توافقهای تجاری تصمیمگیری میشود، همه بر بهبود وضعیت مردم آمریکا متمرکز است و اجازه نمیدهیم تا سوسیالیستهای تندرو، اقتصاد آمریکا را نابود کنند.
وی مدعی شد که وضعیت اقتصادی آمریکا در شرایط کنونی، در بهترین وضعیت قرار دارد که در تاریخ این کشور سابقه نداشته است.
رئیس جمهوری آمریکا که طبق گزارش نشریه آمریکایی واشنگتن پست، ۱۶ هزار حرف دروغ و گمراه کننده در سه سال اخیر زده است، در ادامه گفت: آمریکا قویترین اقتصاد جهان است. در آمریکا اقتصادی ساختهام که برای همگان است. مردم و شرکتها و صنایع به داخل آمریکا باز میگردند و هیچ جایی بهتر از آمریکا در جهان برای سرمایهگذاری وجود ندارد.
ترامپ مدعی شد، فقر و بیکاری در آمریکا از میان رفته است و میزان بیکاری در پایینترین سطح خود قرار دارد، که در ۵۰ سال گذشته این امر بیسابقه بوده و اقتصاد ایالات متحده پیشرفتی داشته که تاکنون دیده نشده است./ ایرنا
20
به گزارش سلام نو به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس از داووس، « جوزف استیگلیتز » توصیفهای ترامپ را از وضع اقتصاد ایالات متحده کاملا نادرست ارزیابی کرد.
رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی در نشست افتتاحیه پنجاهمین مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، در آستانه ازسرگیری روند استیضاحش در سنا، فهرست بلندبالایی از دستاوردهای دولت خود را از هنگام به قدرت رسیدن در سه سال حضور در مسند ریاست جمهوری ارائه کرد.
براساس این گزارش، سخنرانی اغراقآمیز ترامپ در باره دستاوردهای اقتصادیش در نشست داووس، با سکوت تقریبا کامل حاضران همراه بود، در حالی که سخنرانی پیشین او در سال ۲۰۱۸ در همین نشست، با ابراز نارضایتی و مخالفت و همچنین خنده حاضران روبه رو شده بود.
استیگلیتز همچنین از اولویت قائل نشدن ترامپ برای اوضاع بحرانی محیط زیست و اقلیم زمین، به جز تعهد ایالات متحده برای پیوستن به پویش کاشت یک تریلیون (هزار میلیارد) اصله درخت در سراسر کره زمین، ابراز ناامیدی و ناخشنودی کرد.
تغییرات اقلیمی، موضوع اصلی نشست امسال سران سیاسی و اقتصادی جهان در مجمع داووس تعیین شده است.
به گفته استیگلیتز، در حالی که زمین و ساکنانش به دلیل بالا رفتن دما، روبه نابودی هستند، ترامپ تقریبا به هیچ نکتهای در باره تغییرات اقلیمی اشاره نکرد.
شبکه تلویزیونی سیانان با پخش مستقیم سخنرانی امروز رئیس جمهوری آمریکا، در زیرنویس تصویر نوشت «ترامپ در داووس، از اوضاع اقتصادی کشورش در دوره ریاست جمهوری خود، با بزرگنمایی و اغراق سخن گفت.»