محققان "دانشگاه پردو" آمریکا یک نانوذره دمبل مانند ساخته اند که در حال حاضر سریعترین جسم چرخان جهان است.
به گزارش سلام نو و به نقل ازتک اکسپلوریست، محققان "دانشگاه پردو" آمریکا در مطالعه اخیرشان با استفاده از لیزر پرقدرت، یک نانوذره دمبل مانند را در خلاء معلق کرده اند. این نانوذره در حال حاضر سریعترین جسم چرخان جهان است.
پژوهشگران دانشگاه پردو در مطالعه اخیرشان موفق به ایجاد یک نانوذره شدهاند که در هر دقیقه ۳۰۰ میلیارد بار میچرخد و این موضوع آن را به سریعترین جسم چرخان و حساسترین حسگر گشتاور جهان تبدیل کرده است.
این نانوذرات از "سیلیکا"(silica) ساخته شده است که میتواند به عنوان حساسترین حسگر گشتاور جهان عمل کند. انتظار میرود این جسم در اندازه گیری اصطکاک ایجاد شده توسط اثرات کوانتومی مورد استفاده قرار گیرد.
قدرت مورد نیاز برای چرخیدن این نانوذرات از نور تامین میشود و شنیدن این موضوع ممکن است سبب شود برخی افراد فکر کنند از آنجایی که این ذره انرژی خود را از نور به دست میآورند ممکن است این ذره دارای توان خورشیدی باشد اما در واقعیت خود نور، مقدار بسیار کم اما قابل اندازه گیری از نیرو را در هر جسم اعمال میکند.
"تینگ کنگ لی"(Tingcang Li) استاد دانشکده فیزیک و اخترشناساسی دانشگاه پردو گفت: در دهه ۱۶۰۰ یوهانس کپلر مشاهده کرد که دم دنباله دارها به دلیل فشار تابش همیشه از خورشید دور میشوند. ما از همان ادعا استفاده کردیم اما از لیزرهای غلیظ نیز برای جمع آوری نانوذرات و چرخاندن این جسم استفاده کردیم. علاوه بر تنظیم رکورد سرعت چرخش، نانوذرات میتوانند گشتاور را در سطوح ۶۰۰-۷۰۰ برابر حساستر از هر وسیله قابل اندازهگیری کنند.
یافتههای این مطالعه در مجله"Nature Nanotechnology" منتشر شد.
/ایسنا