بهای معاملات نفت بازار جهانی روز چهارشنبه در پی بروز تردیدهای جدید نسبت به توافق تجاری میان آمریکا و چین که خوش بینی نسبت به رشد تقاضا برای نفت را تضعیف کرد، کاهش یافت.
به گزارش سلام نو، بهای معاملات آتی نفت برنت ۱۹ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش پیدا کرد و به ۶۴ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه رسید.
بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۱۹ سنت معادل ۰.۳ کاهش یافت و به ۵۸ دلار و چهار سنت در هر بشکه رسید.
استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا، یک روز پیش از امضای سند توافق میان واشنگتن و پکن، اعلام کرد تا زمان تکمیل فاز دوم توافق تجاری، آمریکا تعرفههای واردات روی کالاهای چینی را حفظ خواهد کرد و تنها در صورت پیشرفت سریع دو کشور برای انعقاد فاز دوم توافق تجاری، دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا ممکن است کاهش بیشتر تعرفهها را در نظر بگیرد.
به گفته ادوارد مویا، تحلیلگر بازار در شرکت OANDA، پس از مواضع سخت گیرانهای که از سوی دولت ترامپ اعلام شد، تنشهای آمریکا و چین ممکن است ادامه پیدا کند و تقاضا برای نفت آن طور که انتظار میرفت تقویت نشود. بازارهای مالی از این که دولت ترامپ اعلام کرد تعرفههای واردات روی کالاهای چینی تا پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ حفظ خواهد شد، مایوس شده است.
دونالد ترامپ قرار است روز چهارشنبه سند مربوط به فاز اول توافق تجاری را در کاخ سفید به همراه لیو هی، معاون نخست وزیر چین امضا کند. تحت مفاد این توافق، چین بیش از ۵۰ میلیارد دلار بیشتر انرژی از آمریکا خریداری خواهد کرد.
عامل دیگری که به نگرانیها افزوده است، تصمیم دولت ترامپ برای اعلام مقرراتی است که قدرتش برای جلوگیری از فروش کالاهای خارجی به غول مخابراتی هواوی چین را افزایش میدهد.
در این بین، گزارش موسسه امریکن پترولیوم نشان داد ذخایر نفت آمریکا در هفته گذشته ۱.۱ میلیون بشکه رشد کرده است.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارش ماهانه خود پیش بینی کرد تولید نفت آمریکا در سال ۲۰۲۰ تحت تاثیر تولید بالاتر منطقه پرمیان تگزاس و نیومکزیکو، به رکورد ۱۳.۳۰ میلیون بشکه در روز رشد خواهد کرد.
بر اساس گزارش رویترز، همچنین پیش بینی خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۰ را ۸۰ هزار بشکه در روز نسبت به برآورد قبلی خود کاهش داد و اعلام کرد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۱ به میزان ۱.۳۸ میلیون بشکه در روز نسبت به سال ۲۰۲۰ رشد کرده و به ۱۰۳.۴۹ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
خبرگزاری تاس روسیه به نقل از یک منبع آگاه در اوپک گزارش کرد اوپک و متحدانش ممکن است تصمیم بگیرند برگزاری نشست سیاست گذاری رسمی خود را از مارس به ژوئن موکل کنند.
اگر برگزاری نشست مارس به تعویق بیافتد، اوپک پلاس ممکن است توافق کاهش تولید فعلی خود را تا ژوئن ادامه دهد.
/ایسنا