به گزارش سلام نو، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای سخنگو و معاون اول قوه قضاییه در برنامه بدون توقف که در خصوص عملکرد 40 ساله قوه قضاییه برگزار شد گفت: یکی از خدمات این نظام و قوه قضاییه این بود که دست همه مفسدین را کوتاه کرد و همه اموال آنها را به نفع مردم مصادره کرد. در تمام انقلاب هایی که در دنیا اتفاق می افتد در همان اوایل انقلاب بدون محاکمه و بدون رسیدگی کارهایی اتفاق می افتد اما در جمهوری اسلامی ملاحظه می کنید که از همان اول هم نگاه به این بود که اموالی که غصب شده باید به بیت المال و به مردم برگردد و هم در عین حال محاکمات طبق قانون و شرع صورت گرفت.
وی ادامه داد: یکی از مسائل مهم در تثبیت نظام جمهوری اسلامی و امنیت مردم که بسیار مهم است و در جهت جلوگیری و پیشگیری از جرائم اصلی و اساسی همان اقداماتی بود که قوه قضاییه در سال های اول انقلاب انجام داد. چند کودتا قرار بود در سال های اول انقلاب انجام شود و قوه قضاییه با کمک سایر دستگاه هاعوامل کودتا را شناسایی و مجازات کرد.
محسنی اژه ای ادامه داد: در 31 شهریور 59 یک جنگ تمام عیار خارجی نظامی بر کشور تحمیل شد و از سمتی دیگر عوامل دشمن با اسامی مختلف از جمله منافقین همراه با جنگ نظامی بیرونی در داخل کشور دست به اسلحه بردند و امنیت و اموال مردم را در مهرض خطر قرار دادند. خرمن کشاورزان و مغازه های مردم را به آتش می کشیدند و مردم کوچه و بازار را ترور می کردند. چه کسی چشم این فتنه را درآورد و با تروریست ها مقابله کرد و در آن جنگ تحمیلی تمام عیار علیه ایران با ستون پنجم دشمن در داخل مقابله کرد و از حضور ته مانده های آنها که امروز به دامن آمریکا و اسرائیل پناه برده اند؟ قوه قضاییه به کمک نظام از این ها جلوگیری کرد و جوری برخورد کرد که جلوی بسیاری از نا امنی های بعدی گرفته شود و امنیت برقرار شد.
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به موانع سر راه این قوه برای رسیدن به قله عنوان کرد: برای نمره دادن به قوه قضاییه مراجعه کنیم به آراء عمومی. من به دنبال نمره دادن نیستم و می خواهم شاخص تعیین کنم و معیار را بگویم. کسی مه باید نمره بدهد مردم هستند اما باید برای نمره دادن شاخصی داشته باشند. باید بگوییم هدف قله است اما این موانع وجود دارد و کسانی هم هستند که مرتب آتش میریزند. چنانچه با این فرض کسی تمام تلاش خود را کرد و با مجاهدت و توان بخشی از راه را طی کرد اما به قله نرسید به این نمره می دهیم یا خیر؟ مردم از مسیر و راه پر پیچ و خم خبر ندارند و تنها به قله نرسیدن را نمی بینند. چنانچه همین مردم از جزییات خبر داشته باشند کمااینکه در برخی موضوعات به این نوع قضاوت رسیده اند.
وی ادامه داد: آیا قوه قضاییه تلاش خود را کرده است یا خیر؟ طبق قانون قوه قضاییه قوه ای مستقل است و آیا توانسته از این استقلال صیانت کند یا خیر؟ هرچند که من معتقدم که قوه قضاییه تمام لوازم و امکانات لازم را برای این استقلال در اختیار نداشته است اما با وجود همین عدم استقلال کامل قوه قضاییه موفقیت های بسیار خوبی داشته است.
محسنی اژه ای با اشاره به مستقل بودن قوه قضائیه، اظهار کرد: قوه قضاییه دست همه اجانبی که در داخل کشور قصد دخالت داشتند را قطع کرده است و در طول این 40 سال به هیچ دولت خارجی اجازه دخالت در قوه قضاییه را نداده است. در داخل هم نهایت تلاش خود را برای عدم دخالت دیگر نهادها و دولت کرده است. معاون اول رئیس جمهور، وزیر، نماینده و حتی افرادی از خود قوه قضاییه بوده اند که محاکمه شده اند و ما از اول انقلاب تا به امروز از داخل قوه قضاییه چند نفر را اعدام کردیم.
وی گفت: اما اگر بپرسید که آیا ما در نقطه مطلوب هستیم می گوییم خیر و حتما مردم رضایت کامل ندارند. مثال می زنند که جوری برخورد کنید که فردی که مجازات می شود هم برود تشکر کند./فارس