به گزارش سلام نو، اهمیت سفارت آمریکا در عراق تنها به ارزش سیاسی و موقعیت آن در خاورمیانه برنمیگردد بلکه این سفارتخانه که روز سه شنبه توسط معترضان حشد شعبی عراق مورد حمله قرار گرفت، دارای ویژگیهایی است که آن را منحصر بفرد میکند.
طبق گزارش شبکه تلویزیونی فاکس نیوز، سفارت آمریکا در بغداد بزرگترین سفارتخانه جهان است زیرا مساحتش به اندازه مساحت شهر واتیکان ایتالیاست و در زمینی به مساحت بیش از ۹۰ هزار متر مربع ساخته شده تا جایی که حدود پنج برابر بزرگتر از بزرگترین سفارتخانه سابق آمریکا در ارمنستان است.
این سفارتخانه ژانویه ۲۰۰۹ پس از یک سری عملیات ساخت و ساز با هزینه بیش از ۷۵۰ میلیون دلاری برای اسکان حدود ۱۶ هزار کارمند و پیمانکار افتتاح شد.
ساختمان سفارتخانه مشرف بر رودخانه دجله در غرب پل معلق بغداد واقع شده و ۲۱ ساختمان به مساحت تقریباً اندازه ۸۰ زمین فوتبال دارد و همین باعث شده این سفارتخانه بزرگتر از مجتمع سازمان ملل در نیویورک باشد. مجتمع سفارتخانه از پنج بخش اصلی یعنی شش مجتمع مسکونی، تأسیسات آب و زباله، یک نیروگاه، دو ساختمان دیپلماتیک و یک بخش تفریحی تشکیل شده است. این سفارتخانه همچنین دارای تئاتر، رستوران، مرکز خرید، استخر، سالن بدنسازی و زمین بسکتبال و فوتبال است.
طبق گزارش خبرگزاری آمریکایی "سی ان بی سی نیوز"، یگان تفنگداران دریایی ایالات متحده مسوولیت حفاظت از سفارت این کشور را در بغداد برعهده دارد و علاوه بر اینکه پنج درب ورودی به شدت محافظت شده و ورودی اضطراری دارد، سازههای ساختمان آن هم دو و نیم برابر بیشتر از دیگر سفارتخانهها مقاومت دارد.
طرح مهندسی سفارت منتشر نشده است اما با امکاناتی طراحی شده است که با توجه به قطعی برق و آب در بغداد و ناآرامیهای امنیتی مستمر در این کشور در زمینه انرژی و آب بینیاز است.
حصار اطراف سفارت نیز حداقل حدود سه متر ارتفاع داشته و از بتن آرمه (بتن مجهز به میلگرد) ساخته شده و به اندازهای قوی است که میتواند نیروی انفجار یک خودروی بمبگذاری شده یا موشکها یا خمپارهانداز را خنثی کند.
از داخل هم این سفارتخانه به شکل استثنایی مجهز شده به گونهای که به عنوان یک قلعه آمریکایی در برابر بمبهای بیولوژیکی طراحی شده است چرا که علاوه بر پنجرههای کوچک در اندازه شکاف مجهز به سیستم تصفیه کننده هوا در برابر هرگونه حمله شیمیایی یا بیولوژیکی است.
سفارت آمریکا در منطقه الخضرا (سبز) بغداد واقع شده که مساحتی حدود ۱۰ کیلومتر مربع دارد و شامل هزاران واحد مسکونی است. در حال حاضر مالکان در ازای استفاده از خانههایشان اجاره ماهانه دریافت میکنند.
منطقه الخضرا یکی از امنترین مناطق بغداد به حساب میآید و در حال حاضر حدود ۵۰۰۰ مقام و پیمانکار غیرنظامی در آن ساکن هستند. این منطقه با دیوارهای بتنی و حصارهای خاردار احاطه شده، دارای ایستهای بازرسی متعددی است و از جنوب و شرق با رودخانه دجله احاطه شده است.
/ایسنا