دومین فیلم جنجالی در لیست سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، فیلم سینمایی «خروج» ساخته ابراهیم حاتمی کیا است که همیشه آثارش با حواشی خاصی همراه بوده است و در ادامه به بررسی این فیلم خواهیم پرداخت. 

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : فیلم سینمایی «خروج» بیستمین فیلم ابراهیم حاتمی کیا در مقام کارگردان در سینمای ایران و سومین همکاری وی با موسسه‌ی فرهنگی و هنری اوج  بعد از فیلم های «بادیگارد» و «به وقت شام» است که ۱۳ شهریور ۹۸ در شهرستان گچساران کلید خورد و به نظر میرسد که این فیلم حاتمی‌کیا دارای مضمونی با عدالت اجتماعی باشد، کاری شبیه به آژانس شیشه‌ای که نگاهی منتقدانه نسبت به وضعیت موجود اجتماعی و سیاسی دارد، البته «خروج» از جهاتی نیز با آژانس شیشه‌ای متفاوت است و فیلم این زمانه است اما ریشه هر دوی آنها نقد از درون است، اعتراض به وضع موجود، وی پیش از این فیلم «به وقت شام» را جلوی دوربین برده بود و آن طور که انتظار می رفت نتوانست نظر مخاطبان را جلب کند.

اما فیلم سینمایی «خروج» آخرین ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا می‌تواند یکی از جنجالی ترین آثار جشنواره فیلم فجر در دوره سی و هشتم باشد، این فیلم نخستین تجربه همکاری «فرامرز قریبیان» با حاتمی کیا محسوب می شود و براساس شنیده‌ها اثری اعتراضی بوده و نزدیک به یک ماه پیش فیلمبرداری خود را به پایان رسانده است.

بیشتر بخوانید :

۱۰ فیلم جنجالی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر / فیلم «خورشید»

ابراهیم حاتمی کیا همواره حضور پر سر و صدایی در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر داشته است و تصمیم دارد امسال یک فیلم انتقادی درباره مشکلات اقتصادی و مدیریتی به مخاطبانش ارائه دهد، وی با «خروج» سراغ ایده‌ای نو رفته است «ایده اعتراض مردمی به حاکمان» و فارغ از وجوه داستانی که احتمالا نوک تیز انتقادش انفعال و بی‌تحرکی دولتی‌ها نشان رفته و بیش از همه بی‌عملی و باری به هر جهت بودن سیستم را نقد می‌کند.

رکوردداران سیمرغ / دوره دوم / بازیگران

«خروج» درباره تعدادی کشاورز پنبه کار یک روستاست که زمین‌های آنان را سیل از بین برده است و روایت کننده داستان سفر چند مرد از شهر دزفول به سمت تهران است و دوازده پیرمرد با تراکتور از آنجا به سمت دفتر ریاست جمهوری حرکت می کنند که برخی از آنها به تهران نمی‌رسند و ...

«خروج» فقط تجربه‌‌ی تازه‌‌ی حاتمی ‌کیا در ساخت یک درام اجتماعی نیست؛ بلکه در ساخت هم تجربه ‌ای جدید محسوب می شود، فرامرز قریبیان ستاره‌‌ی سال‌های دور که پنج سالی است هیچ پیشنهادی را نمی‌پذیرد حالا قرار است در فیلم معترض حاتمی ‌کیا نقشی اصلی را بازی کند، این شروع یک تغییر در سینمای ابراهیم حاتمی‌ کیا محسوب می شود؛ «خروج» او ‌بسا خروج از قاعده‌‌های معمول سینمای او هم باشد.

از این جهت فیلم تازه‌ی ابراهیم حاتمی‌ کیا دستاوردی تازه برای اوج به ‌حساب می‌ آید، فیلمی که فارغ از وجوه داستانی احتمالا نوک تیز انتقادش به انفعال و بی ‌تحرکی و بوروکراسی دولتی‌ هاست و بیش از همه بی ‌عملی و باری ‌به ‌هرجهت بودن سیستم را نقد می‌ کند؛ همان مایه ‌هایی که در «آژانس شیشه ‌‌ای» هم دیده می ‌شد.

«جشنوارهٔ فیلم فجر» که مهمترین جشنوارهٔ سینمایی کشور محسوب می شود، امسال سی و هشتمین دوره برگزاری خود را تجربه می کند، این جشنواره هر ساله از ۱۲ الی ۲۲ بهمن توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود، سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه سال جاری همزمان با گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به دبیری ابراهیم داروغه زاده برگزارمی‌شود.

معرفی فیلم های حاضر در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر / پیشکسوت ها / مجموعه اول + تصاویر و خلاصه داستان

لیست منتشر شده از فیلم هایی که برای حضور در این جشنواره فرم فراخوان را پر کرده اند برای خیلی ها جذابیت خاص خود را دارد و با گذشت زمان شعله این جشنواره که تقریباً یکماه تا آغاز آن زمان باقی مانده است، گرم و گرم تر می شود، حضور چهره ها در کنار برخی از جوانان و فیلم اولی ها همیشه توانسته جذابیت این جشنواره را بالا ببرد، جوانان و استعداد هایی که با کسب تجربه در کنار بزرگان این جشنواره آینده سینمای ایران را در سالهای آتی رقم خواهند زد.

در ادامه به بررسی این فیلم های حاضر در این جشنواره خواهیم پرداخت.

عوامل فیلم سینمایی «خروج»

نویسنده و کارگردان : ابراهیم حاتمی کیا

تهیه کننده : حبیب والی نژاد

بازیگران : فرامرز قریبیان، پانته آ پناهی ها، جهانگیر الماسی، گیتی قاسمی، محمدرضا شریفی نیا، مهدی فقیه، سام قریبیان، محمد فیلی، آتش تقی پور، اکبر رحمتی، فرزاد حسنی، رامین پورایمان، محسن صادقی نسب و ...

مجری طرح و مدیر تولید : عبدالله شهباززاده

دستیار کارگردان و برنامه ریز : علیرضا صالحی

مدیر فیلمبرداری : آئین ایرانی

صداگذار : علی‌رضا علویان

چهره پرداز : مهرداد میرکیانی

تدوین : عماد خدابخش

جلوه های ویژه میدانی : رضا ترکمان

جلوه های ویژه بصری : محمد برادران

طراح لباس : مارال جیرانی

طراح صحنه : مجید علی اسلام

منشی صحنه : آرزو قربانی

مدیر تدارکات : حیدرضا سرپیران

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***