الیاس حضرتی قائم مقام حزب اعتماد ملی با بیان اینکه اصلاح‌طلبان مسئولند گفت:در شرایط فعلی نباید با ناامیدی با مسائل برخورد شود.

به گزارش سلام نو، الیاس حضرتی قائم مقام حزب اعتماد ملی امروز پنجشنبه در سومین کنگره حزب مجمع فرهنگیان ایران اسلامی، اظهار داشت: فاجعه جانسوزی که ۴۰ روز پیش در ایران پیش آمد را تسلیت عرض می‌کنم. خشم‌ فرزندان ما بر اثر بیکاری، آوارگی و مشکلات شدید اقتصادی که چه باید بکنند و چه کار کنند فاجعه وحشتناکی را ایجاد کرد. بنابراین به خانواده این عزیزان تسلیت می‌گویم.

حضرتی با بیان اینکه امیدوارم این آخرین بی‌تدبیری نظام جمهوری اسلامی باشد و خداوند به آن‌ها صبر و به مسئولان عقل و فکری درست بدهد، گفت: در چهل سالگی انقلاب اسلامی قرار داریم باید به راه طی شده در طول این ۴۰ سال نگاهی بیاندازیم.

قائم مقام حزب اعتماد ملی خاطرنشان کرد: انتظار بر این بود در چهلمین سال انقلاب، بزرگان، شیوخ و مسئولان ما برای ارزیابی راه طی شده تصمیم بگیرند که نتایج دستاوردها، چالش‌ها، مشکلات و نارسایی‌ها چه بوده است. باید کمیته‌های تخصصی مستقل تشکیل و ارزیابی کنند که راه طی شده را درست پیموده‌ایم یا خیر؛ به عقب برگردند و نگاه کنند که راه را درست آمدیم یا اشکالات اساسی دارد.

وی با بیان اینکه باید برخی از رویکردهای اشتباه تغییر یابد، گفت: باید این شجاعت را داشته باشیم که بگوییم بخشی از رویکردها و نگرش ما از مردم سالاری و حکمرانی و سیاست خارجی و غیره اشتباه بوده است.

حضرتی به حوادث آبان‌ماه اشاره و تصریح کرد: ببینید در آبان‌ماه چه شد؟ بنزین را بهانه قرار دهند و انباشتی از محرومیت‌ها و تحقیرها خود را نشان داد.

وی از عدم اثرگذاری احزاب در امور مملکتی و حکومتی انتقاد و تصریح کرد: احزاب در کجای مملکت هستند؟ رویکرد و ساختار سیاسی ما در خصوص احزاب مناسب است؟ احزاب در دنیا ۲۰۰ سال است که به وجود آمده و آزموده شده‌اند.

قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت: ساختار اکثر کشورهای دنیا بر اساس احزاب است. احزاب نه به عنوان یک وصله، بلکه ساختار حاکمیت و حکومت را تشکیل می‌دهند. احزاب به وجود آمده‌اند که حکومت را اداره کنند نه اینکه در انتخابات شرکت و کاندیدا دهند و فقط یک نماینده به مجلس بفرستند.

به اعتقاد حضرتی، احزاب باید بتوانند اختیارات و مسئولیت بپذیرند و راه‌حل ارائه دهند و در افکار عمومی محاکمه شوند. الان چه کسی مسئولیت می‌پذیرد؟ امروز احزاب را کنار گذاشته‌اند و حکومت محفلی، باندی، جناحی و غیره درست کرده‌اند و هر جایی دو سه نفر با هم می‌نشینند و بعد باند تشکیل می‌دهند.

وی از نظارت استصوابی شورای نگهبان نیز انتقاد و خاطرنشان کرد: نظارت استصوابی به یک معضل و به چالش مفصل تبدیل شده است. نظارت استصوابی یعنی چه؟ آیا لازم است یا خیر؟ نظارت استصوابی که اکنون شورای نگهبان صورت می‌دهد به طرز شدیدتر بی‌رحمانه‌تری در خود احزاب وجود دارد. ما به این چسبیده‌ایم که حتما باید ۱۲ نفر کلی پرونده را بررسی کنند. این شیوه حکومت کردن است؟

قائم مقام حزب اعتماد ملی افزود: احزاب از زمان دانش آموزی بر افراد نظارت دارند اما حالا آمده‌ایم همه چیز را به شورای نگهبان محول کردیم و احزاب را کشته‌ایم.

حضرتی گفت: همین نمایندگان مجلس که در اینجا شرف حضور دارند می‌دانند که ما می‌خواستیم در خصوص مدارس سما تصمیمی بگیریم اما چون شورای عالی انقلاب فرهنگی در این خصوص مصوبه داشت مجلس حق ورود به آن را پیدا نمی‌کرد.

وی به لوایح سی اف تی و پالرمو اشاره و تصریح کرد: از پالرمو یکسال گذشته و وقتش تمام شده و هیچ کاری نشد CFT نیز یک ماه دیگر بیشتر وقت ندارد. من از دبیرکل مجمع فرهنگیان و شورای مرکزی این حزب و دیگر احزاب اصلاح‌طلب درخواست دارم که ضرورت تغییر در رویکردها را بررسی کنید.

وی با بیان اینکه چالش‌های وحشتناکی به وجود آمده که شاید امکان جبران آن وجود داشته باشد، تصریح کرد: اصلاح‌طلبان مسئولند. ما نباید با ناامیدی و شلختگی با مسائل برخورد کنیم و اصلاح‌طلبی را تنها راه ممکن از بن‌بست موجود می‌دانیم.

قائم مقام حزب اعتماد ملی معتقد است که باید بررسی شود که چگونه این تغییر رویکردها را بررسی و اعمال کنیم چرا که خارجی‌ها به وسیله رسانه‌های خود و برخی از عناصر داخلی نیز می‌خواهند در سکوت چند جوان تند عقده‌ای را وارد مجلس کنند و ما شاهد بی‌تفاوت و منفعل ماجرا باشیم.

حضرتی نقش فرهنگیان را در ایجاد شور و شعور سیاسی و کادرسازی و تنظیم برنامه مهم ارزیابی و تاکید کرد: با نقاشی کردن کاری پیش نمی‌رود. باید رویکردهایی که تبدیل به سلایق بعضی جریانات که هیچ تناسبی با ماهیت انقلاب ندارند شده را اصلاح کنیم.

رسولی: نباید از موضع یک مستأجر با حاکمیت برخورد کنیم/ با مردم رو راست باشیم

همچنین سید حسن رسولی،رئیس ستاد مرکزی انتخابات شورای عالی اصلاح‌طلبان در دومین نشست شورای عالی  سیاست گذاری اصلاح‌طلبان با رابطان استانی با بیان این که تجربه شخصی ۳۶ ساله حضور در عرصه انتخابات به من  این باور را داده است که در کشور ما انتخابات از نظر زمان‌بندی یک رویداد پیش‌بینی شده است، گفت: اما از منظر نتیجه و دستاورد معتقدم متاثر از رویدادهای پر شمار از جمله رویدادهایی  غیر مترقبه است.

وی با اشاره به انتخاب سید محمد خاتمی به عنوان رئیس دولت  اصلاحات ادامه  داد: به اتفاق آقایان خاتمی و مرعشی رفتیم ستاد به آفرین را از مالکش اجاره کنیم، گفتند مگر قرار است آقای خاتمی رای بیاورد؟ به خاطر  دارم فروردین تخمین زدند ایشان ۳۰۰ هزار تا یک میلیون رای دارد اما ۷۹/۵٪ درصد ضریب مشارکت انتخابات بود و آقای خاتمی بالاترین رای را آورد.

رسولی افزود: سال ۸۴ مسئول استان خراسان بودم تا دو هفته قبل از اخد رای، آقای احمدی‌نژاد از آخر اول بود اما ۸ سال کشور را به شیوه خودش اداره کرد. مجلس چهارم با وجود نظارت استصوابی انتخابات سردی را برای مجلس پنجم به وجود آورد؛ جالب است در انتخابات ریاست جمهوری قبل از آن هم رقیب ما پرده اتاق‌هایشان را از قبل انتخاب کرده بود اما علیرغم همه این‌ها ما در مجلس پنجم ۱۳۷ نفر از جنس اصلاح‌طلبان نماینده داشتیم.

رئیس ستاد مرکزی انتخابات شورای عالی اصلاح‌طلبان با بیان اینکه درست است امروز شرایط سخت است اما برخی رخدادها در جامعه ما این امید را می‌دهد که فضا تغییر خواهد کرد، گفت: جمهوریت نظام که تبلور عینی‌اش در انتخاب است و مردم‌سالاری ما در محور انتخابات خودش را نمایان می‌کند نیازمند مشارکت بالایی است. خوش بینانه‌ترین نگاه هم همان ژیزی است که رهبری در گذشته فرمودند اگر کسی نظام را قبول ندارد در انتخابات شرکت کند، این اتفاق فضا را تغییر خواهد کرد.

وی تاکید کرد: تامین منافع بین‌المللی و داخل در گرو مشارکت بالای مردم در انتخابات است؛ زیرا  مشروعیت جمهوری اسلامی ایران با نرخ مشارکت صرف نظر از مبانی نظری‌اش یک رابطه مستقیم دارد.

رسولی افزود: منشور و اخلاق اصلاح‌طلبی می‌گوید باید تلاش حداکثری داشته باشیم، هزینه‌های حداکثری بدهیم و مطالبات حداقلی داشته باشیم چرا که در جامعه امروز ایران بدیل دیگری نداریم.بدیل هرچیزی غیر از اصلاحات، در سال ۹۶ و آبان ماه گذشته بحث‌های خیابانی است که هر سه سر باخت است. یعنی نظام، مردم و اصلاحات می‌بازد.

وی با اشاره به صحبت‌های عارف در ابتدای جلسه گفت: خوشحال شدم که ایشان گفتند که قرار است فراکسیون امید گزارشی دهد امیدوارم این فراکسیون یک گزارش  واقع‌بینانه به مردم ارائه دهد، زیرا کم اطلاع‌رسانی در مورد فعالیت مجلس شورای اسلامی داشتیم.

رسولی ادامه داد: احزابی که ماهیت اصلاح‌طلبی داراند ایجادکننده شورای عالی هستند و به لحاظ ماهیت هم دو سوم دبیران کل  و یک سوم اعضا در این شورا حضور دارند.

وی  یادآور شد: موفقیت‌های چشمگیری در انتخابات گذشته داشتیم. سال ۹۲  با گذشت تاریخی عارف انتخابات را بردیم، در سال ۹۶ هم جریان اصلاحات اساسا کاندیدایی نداشت به دلیل اینکه منافع ملی برای ما مرجع است. این گفته‌هایم به دلیل قبول دستاوردهای دولت نیست، معتقدم دولت را به حد کافی تخریب می‌کنند ما دیگر این کار را انجام ندهیم، مردانه مسئولیت بپذیریم به روحانی رأی دادیم و باید بایستیم و با مردم رو راست باشیم.

وی با اشاره به ستاد مرکزی انتخابات شورای عالی اصلاح‌طلبان ادامه داد: ستاد شورای ۱۱ نفره در نظر گرفته است و به عنوان رئیس آن قبول مسئولیت کردم. همچون گذشته بر اساس تنوعات فکری و مشارکت تصمیم‌گیری خواهیم کرد. تجارب قبلی را در نظر داریم از موی سفیدان و انرژی جوانان، زنان و اقوام استفاده خواهیم کرد زیرا معتقدیم باید کادرسازی صورت گیرد.

وی با تاکید بر این که فلسفه شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان معنا و مفهومش این است که می‌خواهیم در چارچوب نظام فعالیت اصلاح‌طلبانه کامل داشته باشیم، گفت: تعامل با ارکان نظام با حفظ هویت اصلاح‌طلبان خواهیم داشت. وقتی بپذیریم جمعی کار کنیم و میل و سلیقه شخصی را اعمال نکنیم و هویت جمع مدنظر باشد می‌توانیم اهداف را اجرایی کنیم.

رسولی گفت: کار سنگینی پیش رو داریم ، دستور العمل‌ها باید نهایی شود.

وی تاکید کرد: من طرفدار «طرح سرا» هستم. همان طور که آقای عارف گفت برد، باخت و حذف در انتخابات وجود دارد که ما هر سه را دیدیم. ما یک جریان ریشه‌دار هستیم که بیش از ۳ دهه در نهادهای انتخاباتی نقش داشته است نباید از موضع  یک مستأجر با حاکمیت برخورد کنیم. ما به لحاظ موانع با هیچ کمبودی برخوردار نیستیم اما پایان شب سیه، سپید است.

2727

کد خبرنگار: ۱۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***