سال 2019 سالی بود که انسان اولین تصویر سیاه چاله را گرفت .

به گزارش سلام نو، هرساله تصاویر علمی و طبیعی جذاب زیادی در سرتاسر جهان موجب جلب توجه مردم می‌شود. در این مطلب، چند تصویر از جذاب‌ترین این تصاویر را معرفی می‌کنیم.

از سال ۲۰۱۹ به‌عنوان سالی یاد خواهد شد که در آن انسان اولین تصویر را از سیاه‌چاله گرفت. همچنین در این سال، نماهایی از برخی از کوچک‌ترین موجودات زنده و نشانه‌های ناگوار تغییرات اقلیمی به‌تصویر کشیده شد. در اینجا، شگفت‌آورترین تصاویر از علم و جهان طبیعت به انتخاب مجله‌ی Nature را معرفی می‌کنیم. برای مشاهده‌ی تصاویر در ابعاد اصلی روی آن‌ها کلیک کنید.

نخستین تصویر از سیاه‌چاله (موسسه فناوری فدرال زوریخ)

در آوریل، نخستین تصویر مستقیم ثبت‌شده از سیاه‌چاله و افق رویداد آن رونمایی شد. این تصویر را تلسکوپ افق رویداد گرفته است و در آن، پژوهشگران از هشت رصدخانه‌ی رادیویی برای ثبت حلقه‌ی نور اطراف ناحیه‌ی پوچ استفاده کردند که در مرکز کهکشان مسیه ۸۷ قرار دارد.

مجاری مشابه عروق خونی حک‌شده روی ویفر سیلیکون (Benoît Charlot)

پژوهشگران فرانسوی برای شبیه‌سازی جریان خون در شبکه‌های گردش خون، مارپیچی از فضاهای ریزسیال را روی ویفر سیلیکون حکاکی کردند. این تصویر با استفاده از میکروسکوپ الکترونی تهیه شده است.

تجمع سلول‌های میمون رزوس  (پژوهشگران موسسه‌ی سرطان دانا فاربر)

هرکدام از نقاط ریز در این حلقه نشان‌دهنده‌ی یکی از حدود ۱۰۰ هزار سلول میمون رزوس است. سلول‌های دارای ویژگی‌های مشابه درکنار هم تجمع کرده‌اند و هر رنگ نشان‌دهنده‌ی بافت‌های متفاوتی مانند تیموس و گره‌های لنفاوی (آبی) و مغز استخوان (قرمز) است.

تصویری با بزرگ‌نمایی از استنتورها (Igor Siwanowicz)

استنتورها گروهی از تک‌سلولی‌های آب‌شیرین هستند. این تصویر که در بزرگ‌نمایی ۴۰ برابر گرفته شده بود، برنده‌ی جایزه‌ی دوم مسابقه‌ی عکاسی دنیای کوچک نیکون در سال ۲۰۱۹ شد.

لایه‌ی نازک و شکسته‌ی یخ‌ دریا در شرق گرینلند (Florian Ledoux)

این نمای هوایی از یخ‌ دریا در شرق گرینلند با استفاده از هواپیمایی بدون سرنشین گرفته شده است. سطوح پایین پوشش برف زمستانی و امواج گرمایی در فصل‌های بهار و تابستان موجب ذوب چشمگیر صفحه‌ی یخی گرینلند در سال ۲۰۱۹ شد.

نزدیک‌شدن فضاپیمای سایوز به ایستگاه بین‌المللی فضایی (Christina Koch)

کریستینا کوچِ فضانورد این تصویر را از فضاپیمای سایوز که همکارش جسیکا میر را حمل می‌کرد، هنگام نزدیک‌شدن به ایستگاه فضایی بین‌المللی ثبت کرد. در ۱۸ اکتبر، این دو فرد نخستین گام‌های فضایی زنانه‌ی کل تاریخ را برای رفع عیب یک واحد باتری خراب در ایستگاه فضایی بین‌المللی برداشتند.

تصویر فلورسنت از رویان لاک‌پشت (Teresa Zgoda & Teresa Kugler)

این تصویر فلورسنت از رویان ۲/۵ سانتی‌متری لاک‌پشت برنده‌ی جایزه‌ی مسابقه‌ی عکاسی دنیای کوچک نیکون در سال ۲۰۱۹ شد.

امواج شوک هواپیمای مافوق‌صوت آمریکایی (ناسا)

تصویر دارای رنگ کاذب نشان‌دهنده‌ی امواج شوک ناشی از هواگرد مافوق صوت US T-38 Talon است که کارکنان ناسا با استفاده از تکنیکی آزمایشی از هواپیمایی در بالا گرفته‌اند. تصویر نشان‌دهنده‌ی تغییرات سریع در فشار هوا است که موجب می‌شود مردم صدای انفجار صوتی را بشنوند. این داده‌ها به مهندسان حوزه‌ی هوانوردی کمک می‌کند هواپیماهای مافوق‌صوت کم‌صداتری طراحی کنند.

پترونلا چیگومبورا، عضوی از گروه شجاعان (Brent Stirton)

پترونلا چیگومبورا، عضوی از گروه شجاعان ( آکاشینگا) است که واحد زنانه‌ی ضدقاچاق حیوانات محسوب می‌شود. آن‌ها در منطقه‌ی حیات‌وحش فوندوندو در زیمبابوه مشغول فعالیت هستند که در آن شکار فیل رایج است.

ماهی در میان شقایق‌های دریایی سفیدشده (Morgan Bennett-Smith)

این ماهی در حال اکتشاف شقایق دریایی سفیدشده در دریای سرخ در حوالی سواحل عربستان سعودی است. شقایق‌ها با جلبک‌ها رابطه‌ی هم‌زیستی دارند؛ ولی وقتی اقیانوس خیلی گرم می‌شود، شقایق‌ها جلبک‌ها را به بیرون می‌رانند و بی‌رنگ می‌شوند.

ریزساختار چربی پس‌مانده از تبخیر نوشیدنی الکلی (Stuart J. Williams)

این ریزساختار شبکه‌مانند مربوط به چربی‌هایی است که پس از تبخیر قطره‌ی یک میکرولیتری از ویسکی بوربُن رقیق‌شده برجای مانده است. چربی‌ها در نوشیدنی قوی حل می‌شوند؛ اما وقتی آب به آن اضافه شود، نوشیدنی کد می‌شود.

چرت‌زدن فُک (Jessica Hallett)

خوابیدن همچون فک ودل یکی از تصاویر جذاب مسابقه‌ی امسال تصاویر حیات‌وحش بود که موزه‌ی تاریخ طبیعی لندن برگزار کرد. پس از دیدن هزاران تصویر دلخراش از تغییرات اقلیمی و تخریب و ویرانی در سال جاری، دیدن این تصویر از فک ودل (Leptonychotes weddellii) تنفس هوای تازه‌ای بود که نشان‌دهنده‌ی صلح و معصومیت است.

شکارچیان عسل (Lizzy Brown )

تصویر شگفت‌انگیز برداشت‌کنندگان عسل وحشی که به‌طور خطرناکی از لبه‌ی صخره‌ای آویزان شده‌اند، درحالی‌که زنبورها و دود آن‌ها را احاطه کرده‌اند، یکی از تصاویر جذاب است. برداشت‌کنندگان عسل وحشی که در جنوب چین زندگی می‌کنند و به گروه قومی لیسو تعلق دارند، زندگی خود را برای جمع‌آوری عسل باارزش از کندوهای زنبورهای عسل آپیس دورساتا (Apis dorsata) به‌خطر می‌اندارند. اگرچه آن‌ها مراقب هستند که به‌یک‌باره عسل زیادی برداشت نکنند، این عمل سنتی درکنار استفاده‌ی وسیع از آفت‌کش‌ها و گرمایش جهانی زنبورها را تهدید می‌کند و از جمعیت آن‌ها می‌کاهد.

کپی زخمی (Nisha Gaind)

این تصویر اشعه‌ی ایکس  اورانگوتان سوماترایی (Pongo abelii) کوچک با بازوی شکسته است. کارکنان حفاظت این جانور را که برندا نام دارد، از دهکده‌ای در جزیره‌ی اندونزیایی نجات دادند که در آن، این جانور به‌صورت غیرقانونی به‌عنوان حیوان خانگی نگه‌داری می‌شد. جذابیت این تصویر در حالت انسان‌گونه‌ی برندا و معصومیت و فداکاری مرکز حفاظت از حیات‌وحش است که برای انجام عمل جراحی این حیوان سریعا اقدام کردند. اورانگوتان‌های سوماترایی به‌شدت درمعرض خطر انقراض قرار دارند و با گسترش مزارع نخل روغنی تهدید شده‌اند.

درخت آتش (Tom Houghton)

این تصویر با نوردهی طولانی رگبار خاکسترهای روشن را از درختی دنبال می‌کند که در جریان آتش‌سوزی اکتبر کالیفرنیا مورد هجوم قرار گرفت. جلوه‌ی به‌کار گرفته‌شده تصویری زیبا از ویرانی ایجاد کرده است که انسان را به یاد تصاویر باورنکردنی فوران سال ۲۰۲۰ آتش‌فشان ایافیاتلایوکوتل در ایسلند می‌اندازد.

زندان نهنگ‌ها (Amelia Hennighausen)

وقتی حیات‌وحش به اسارت گرفته می‌شود، نتیجه اغلب ظالمانه و غمناک است. این نهنگ‌های سفید (Delphinapterus leucas) و نهنگ‌های قاتل که با فیلم هواپیمای بدون سرنشینی در روسیه در سال ۲۰۱۸ کشف شدند، قرار بود به اکواریوم‌های تفریحی کشور چین فروخته شوند که در آن، احتمالا طول عمر طبیعی آن‌ها کوتاه‌تر خواهد شد. انتشار این تصویر موجب شد فراخوان بین‌المللی برای آزادی این حیوانات اعلام شود و توجه دولت‌مردان روسیه را به‌خود جلب کند. در نوامبر ۲۰۱۹، آخرین حیوانات از زندان آزاد شدند و پس از معاینه‌ به دریا بازگردانده شدند.

مثالی از اثر نیلوفر آبی: قورباغه‌ای در آب (Agnese Abrusci)

این تصویر از قورباغه‌ای روی برگ نیلوفر آبی در لالیتپور نپال مثالی خیره‌کننده از اثر نیلوفر آبی (lotus effect) است. این اثر به ویژگی‌های پاک‌کنندگی خود‌به‌خودی برگ‌های نیلوفر آبی اشاره می‌کند که از خصوصیات دافع آب آن ناشی می‌شود. ذرات گرد‌و‌غبار یا در این تصویر قورباغه‌ی بالغ را  قطرات محاصره می‌کنند. دلیل این امر وجود نانوساختارهای سطحی است. دانشمندان اولین‌بار این اثر را در دهه‌ی ۱۹۷۰ تشریح کردند و از آن زمان کاربردهای زیادی داشته است. این تصویر نشان می‌دهد تقلید از طبیعت یکی از بهترین استراتژی‌های بشر برای پیشرفت است./دیجیاتو

کد خبرنگار: ۲۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***