به گزارش سلام نو، یک منبع میدانی در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک در این ارتباط گفت: ارتش سوریه در ادامه پیشروی های خود برای کنترل مناطق بیشتر در استان ادلب، توانست امروز بر ارتفاعات «سیدی علی» و «جعفر» و دو شهرک «فعلول» و «خربه معراته» در حومه شرقی ادلب سیطره یابد.
ارتش سوریه روزهای گذشته ۲۵ روستا از جمله منطقه مهم جرجناز در اطراف شهرستان معره النعمان را پس از ۴ سال از اشغال تروریست ها خارج کرده بود و اکنون در ۸ کیلومتری این شهرستان قرار دارد.
استان ادلب با ۱۱ درصد از ۱۸۵ هزار و ۱۸۰ کیلومتر مربع سوریه در شمال غربی ترین منطقه این کشور و در کنار استان های حلب از شرق، حماه و لاذقیه از جنوب و غرب قرار دارد و از ۵ شهرستان شامل ادلب، معره نعمان، اریحا، جسرالشغور و حارم تشکیل می شود که شهر خان شیخون در شهرستان معره نعمان از مراکز راهبردی این استان است و یکی از راهبردی ترین مناطق شمال غرب سوریه می باشد که در سرشماری سال ۲۰۰۴ میلادی دارای بیش از ۵۲ هزار و ۹۷۲ نفر جمعیت بوده است.
ارتش سوریه از ۱۹ دسامبر (۲۸ آذر) عملیات گسترده ای را علیه تروریست های جبهه النصره در ادلب آغاز کرد تا بتواند جاده بین المللی حلب- دمشق را از کنترل آنها خارج و از گلوله باران شهر حلب و مناطق اطراف آن از سوی تروریست ها جلوگیری کند.
حلب پایتخت اقتصادی سوریه است و بخشی از جاده بین المللی حلب به دمشق پایتخت سیاسی از استان ادلب می گذرد.
طی این مدت نظامیان ارتش سوریه به شدت با عناصر جبهه النصره درگیر شدند که در اثر آن نزدیک به ۳۰۵ تروریست کشته شدند.
تروریست ها از ترس آزادسازی معره النعمان در روزهای اخیر اقدام به نقل و انتقال برخی مواد شیمیایی از جمله گاز کلر در این شهر کرده اند.
پیشتر نیز به دنبال آزادسازی برخی مناطق سوریه و شکست تروریست ها سناریوی استفاده از مواد شیمیایی از سوی تروریست ها و حامیان آنان مطرح می شد.
دولت سوریه اکنون در تلاش برای پاکسازی باقیمانده خاک این کشور در بخشهای شمال غربی و استان ادلب و اطراف آن از اشغال گروههای تروریستی است که از آن به عنوان تنها پایگاه اصلی و باقیمانده مخالفان مسلح دولت و تروریستها در این کشور یاد میشود.
اما برخی حامیان خارجی تروریستها تلاش دارند مانع عملیات ارتش سوریه علیه صدها هزار تروریست مستقر در ادلب و اطراف آن شوند.
از آمار دقیق تروریست ها در ادلب مطلبی تاکنون منتشر نشده است ولی برخی منابع آنان را بین ۸۶ تا ۱۴۶ هزار نفر اعلام می کنند.
در همین حال مخالفان سوری طی بیانیه ای معنادار خواستار توقف فوری حملات به ادلب و نجات زخمی ها و افزایش میزان کمک های انسانی شدند.
به گفته مخالفان سوری ۳ میلیون غیرنظامی در ادلب حضور دارند که ۲۵ درصد آنان زن و ۵۱ درصد کودک هستند.
ادلب از سال ۱۳۹۴ به دنبال حمایت برخی از همسایه های سوریه از تروریست ها و اعزام آنان اشغال شد و تاکنون بخش های شمالی آن همچنان در اشغال است.
ارتش سوریه چهار ماه قبل موفق شد تا ضمن آزادی کامل استان حماه در شمال غرب سوریه شهرهای مهمی از استان ادلب را مانند خان شیخون از اشغال تروریست ها خارج کند./ ایرنا