پیتر وولن نویسنده و نظریه‌پرداز بزرگ سینما و استاد فیلم در دانشگاه کلمبیا که به سبب نظریات سینمایی‌اش با رویکرد ساختارگرایی و نشانه‌شناسی شهرت داشت درسن 81 سالگی درگذشت.

به گزارش سلام نو، به نقل از انتشارات ورسو، پیتر وولن نویسنده و نظریه پرداز مشهور دنیای سینما روز سه شنبه ۱۷ دسامبر (۲۶ آذر) در ۸۱ سالگی درگذشت.

صفحه توییتر انتشارات ورسو (verso books) در بیانیه ای خبر درگذشت وولن را اعلام کرد. در متن بیانیه ورسو آمده است: از شنیدن خبر درگذشت پیتر وولن یکی از مهم ترین نظریه پردازهای سینما و نویسنده دیرین انتشارات ورسو و ان‌ال‌آر بسیار اندوهگین شدیم.

در ادامه صفحه توییترِ انتشارات ورسو مقاله مهم و جریان سازی از وولن در رابطه میان دو سنت متمایز از فیلم آوانگارد برای خوانندگان قرار داده شده است.

وولن سال ۱۹۳۸ در شهر لندن بدنیا آمد. مشهورترین کتاب وولن درباره سینما کتاب «نشانه‌ها و معنا در سینما» است که در سال ۱۹۶۹ اولین بار به چاپ رسید. این کتاب سه سال بعد دوباره با ویرایش جدید چاپ مجدد شد. در سال ۱۹۷۶ رابین وود منتقد نامدار سینما درباره این کتابِ وولن در مقاله ای چنین نوشت: «نشانه‌ها و معنا در سینما» احتمالا تاثیرگذارترین کتاب سینمایی انگلیسی زبان در یک دهه اخیر است.

وولن در اولین تجربه سینمایی خود به عنوان یکی از فیلمنامه نویسان فیلم «حرفه خبرنگار» با میکل آنجلو آنتونیونی نیز همکاری کرد. او همچنین اولین بار کارگردانی را با فیلم «پانته‌زیله: ملکه آمازون» تجربه کرد. «پانته‌زیله: ملکه آمازون» یکی از ۶ فیلمی بود که وولن آن را به همراه همسرش لورا مالوی کارگردانی و نویسندگی کرد. فیلم کم خرج «پانته‌زیله» با تاثیر از فیلم «شادی دانستن» به کارگردانی ژان لوک گدار ساخته شده بود.

از برخی از کتاب های شاخص وولن می توان به این عناوین: «آواز در باران» (۱۹۹۳)، «پناهگاه تبهکاران» (۱۹۹۷)، «اندی وارهول که بود؟» (۱۹۹۸)، «نمایش دیداری: فرهنگی فراسوی آشکاری» (۱۹۹۹)، «صد سال هنر و مد» (۱۹۹۹) اشاره کرد. / صبا

کد خبرنگار: ۲۲
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***