به گزارش سلام نو، نیکلای ملادینف روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع فلسطین برگزار شد، به گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۴ اشاره کرد و افزود: همانطور که در گزارش آمده است، در این مدت هیچ اقدامی برای "متوقف کردن شهرک سازی در فلسطین اشغالی از جمله قدس شرقی" انجام نشده است.
وی ادامه داد: تخریب و ضبط ساختارهای متعلق به فلسطینیان نیز در سراسر کرانه باختری اشغالی از جمله قدس شرقی ادامه داشت به گونه ای که از ۶ دسامبر، هشت ساختار فلسطینی دیگر توسط مقامات اسرائیلی تخریب یا تصرف شدند که منجر به آوارگی ۲۰ نفر شد.
نماینده سازمان ملل متحد در فرایند صلح خاورمیانه اضافه کرد: قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت همچنین "خواستار اقدامات فوری برای جلوگیری از اعمال خشونت علیه غیرنظامیان شده است" که متأسفانه، خشونت حتی در طی چند روز پس از ارسال گزارش ادامه یافت.
ملادینف اظهار کرد: در کرانه باختری از جمله قدس شرقی، ۱۶ فلسطینی در حوادث مختلف همچون درگیری با نیروهای امنیتی اسرائیل در هنگام تظاهرات، عملیات امنیتی و حملات از سوی شهرک نشینان زخمی شدند. اعتراضات در داخل حصار محیطی غزه نیز ادامه دارد.
وی با بیان اینکه بیشتر تظاهرات صلح آمیز بودند اما با فعالیتهای خشونت آمیز ماموران اسرائیلی و استفاده از شلیک مستقیم پاسخ داده شده است، یادآور شد: این رفتار باعث مجروح شدن ۳۸ فلسطینی شد. همچنین در حملات پهپادهای اسرائیلی هم یک فلسطینی کشته شد.
نماینده سازمان ملل متحد در فرایند صلح خاورمیانه همچنین مدعی شد سه موشک نیز توسط شبه نظامیان غزه به سمت اسرائیل پرتاب شد که هیچ مجروحی نداشت.
ملادینف با تاکید بر اینکه قطعنامه ۲۲۳۴ از همه طرف ها می خواهد تا فعالیتهای تحریک آمیز، تهییج یا لفاظیهای فتنه آمیز را متوقف کنند، از اینکه این فعالیتها و لفاظیها همچنان ادامه دارد، ابراز تاسف کرد.
وی خاطرنشان کرد این قطعنامه همچنین بر راه حل ۲ دولت تاکید دارد و سازمان ملل متحد به همکاری خود با مقامات ارشد فلسطین برای برگزاری انتخابات در مناطق فلسطینی ادامه می دهد.
نماینده سازمان ملل متحد در امور فلسطین اشغالی با اشاره به نص قطعنامه ۲۲۳۴ مبنی بر لزوم توقف فوری هرگونه شهرک سازی از سوی رژیم اشغالگر، اظهار کرد: متاسفانه در سه سال گذشته از زمان تصویب این قطعنامه، طرح ساخت ۲۲ هزار واحد مسکونی در کرانه باختری از جمله قدس شرقی ادامه یافته است.
ملادینف تصریح کرد: مناقصههایی هم برای احداث ۸ هزار واحد دیگر برگزار شده است. این ارقام باید برای همه کسانی که از دولت مستقل فلسطینی در کنار اسرائیل حمایت می کنند، نگران کننده باشد.
وی تاکید کرد: قطعنامه ۲۳۳۴ (۲۰۱۶) به وضوح بیان می کند که شهرک سازی در سرزمین اشغالی فلسطینی از جمله قدس شرقی که از سال ۱۹۶۷ به اشغال درآمده است، اعتبار قانونی ندارد و به منزله نقض آشکار قوانین بین المللی و یک مانع بزرگ برای دستیابی به راه حل ۲ کشور و صلح عادلانه، پایدار و جامع است.
این مقام سازمان ملل متحد خواستار توقف فوری و کامل این شهرک سازیها شد و گفت: ادامه تخریبها و توقیف ساختارهای فلسطین از جمله پروژههای بشردوستانه بین المللی، به طور اساسی نگران کننده است. این عمل مطابق با قوانین بین المللی بشردوستانه نیست و باید متوقف شود.
ملادینف افزود: باید به طور کامل به جمعیت آسیب دیده، جبران خسارت شود. به همین ترتیب، تعداد بالای خانوارهای فلسطینی در قدس شرقی که پرونده های اخراج علیه آنها تشکیل شده، نگران کننده است. اسرائیل، به عنوان یک قدرت اشغالگر باید به تعهدات خود طبق قانون بین المللی بشردوستانه عمل کند.
وی همچنین نسبت به ادامه خشونت، حملات تروریستی علیه غیرنظامیان و تحریک به خشونتهایی که بی اعتمادی بین اسرائیلیها و فلسطینیها را تشدید میکند و به طور اساسی با حل مسالمت آمیز مناقشه ناسازگار است، به شدت ابراز نگرانی کرد.
نماینده سازمان ملل متحد در فرایند صلح خاورمیانه همچنین شلیک موشک و خمپاره به مراکز جمعیت غیرنظامی اسرائیل را نگران کننده خواند و گفت این اقدام مغایر قوانین بین المللی بشردوستانه است و شبه نظامیان فلسطینی باید فوراً این عمل را متوقف کنند. ملادینف با تاکید بر اینکه اوضاع امنیتی غزه بسیار شکننده است، استفاده از نیروی نظامی توسط اسرائیل در حصار پیرامون غزه و تعداد فلسطینیهای کشته و زخمی شده را هم یک نگرانی مهم برشمرد.
وی تصریح کرد: نیروهای امنیتی باید حداکثر خویشتنداری را اعمال کنند و فقط در صورت لزوم و در پاسخ به تهدید قریب الوقوع مرگ یا آسیب جدی، از نیروی کشنده استفاده کنند. حماس باید شلیک موشک ها را متوقف کند و اطمینان حاصل کند که اعتراضات همچنان مسالمت آمیز خواهد بود.
این مقام سازمان مل متحد افزود: کودکان هرگز نباید هدف خشونت قرار گیرند و از آنها در شیوههای آسیب زا استفاده نشود، گزارش ها درباره افزایش تعداد حملات و آزار و اذیت های مربوط به مهاجران نیز بسیار نگران کننده است.
ملادینف خاطرنشان کرد باید اقدامات دیگری صورت گیرد تا اسرائیل به وظیفه خود در زمینه محافظت از غیرنظامیان فلسطینی از جمله خشونت از ناحیه شهرک نشینان اسرائیلی عمل و در مورد مسئولان این حملات تحقیق و پاسخگو کند.
وی از رهبران همه طرفها خواست تا اراده سیاسی لازم را برای برداشتن گامهای مشخص در حمایت از پایان اشغالگری و تحقق یک صلح پایدار اتخاذ کنند تا در نتیجه آن، ۲ کشور دموکراتیک اسرائیل و فلسطین در کنار هم با صلح و مرزهای شناخته شده با پایتختی مشترک قدس، زندگی کنند./ ایرنا