به گزارش سلام نو، «غلامحسین شافعی» عصر سه شنبه در نشست تخصصی رونق تولید در بخش کشاورزی و صنایع وابسته که با حضور «عباس کشاورز» سرپرست وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد افزود: البته رشد به معنی مثبت بودن نیست، اما به این معناست که عدد منفی ما کمی کمتر شده است.
وی درباره بحث واردات و صادرات اظهار داشت: اگر میگوییم برای حمایت از تولید داخلی در واردات را ببندیم، پس باید برنامه درستی با هدف اصلی توسعه اقتصادی داشته باشیم، که چنین برنامه ای را نداریم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: در بحث ممنوعیت واردات به منظور تولید اگر قرار باشد تولید ما در هر حالت آش کشک خاله برای مصرف کنندگان باشد این به توسعه اقتصادی نمی انجامد.
وی اضافه کرد: البته جاهایی که این برنامه را به درستی اجرا کردند و ما باید از آنها پیروی کنیم به طوری که وقتی ما یک تولید را شروع می کنیم حتما باید واردات متوقف یا کنترل شود تا تولید داخلی به بلوغ برسد اما وقتی به بلوغ رسید باید بتواند با دیگران خودش را بسنجد والا در همان مقطعی که بود می ماند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بخش کشاورزی تصریح کرد: در برخی از تولیدات صنعتی ما این اتفاق رخ داده که یک تولید صنعتی ما ۳۰ سال سابقه تولید دارد و حمایت می شود و اگر یک روز دست از حمایتش برداشته شود، تولیدش متوقف خواهد شد.
وی بر این باور است که چنین رویکردی منجر به رشد اقتصادی نمی شود الگوهای اقتصادی خیلی جاها را باید مدنظر داشه باشیم و با شرایط خود تطبیق بدهیم و برهمان اساس حرکت کنیم.
شافعی درباره حمایت و ارایه مشوق های صادراتی و تولیدی گفت: این سوال پیش می آید که آیا حمایت از تولید داخلی باید مادام العمر باشد یعنی ما باید رفتاری کنیم که به حمایت اعتیاد پیدا کنیم یا کاری که شروع می کنیم از ما حمایت خوبی بشود اما به سن بلوغ رسیدیم بتوانیم خودمان را اداره کنیم بنابراین این قضیه نمی تواند مادام العمر باشد اما روش منطقی آن باید وجود داشته باشد.
وی اضافه کرد: این مساله از منظر اقتصاد کلی کشور باید مورد توجه قرار گیرد که فعالان اقتصادی آن را دنبال می کنند.
این مقام مسوول در اتاق بازرگانی ایران با اشاره به گزارش دبیرکل منطقه اوراسیا که ۱.۵ ماه گذشته در دیدار با رئیس جمهوری و همه وزیران رخ داد گفت: طبق گزارش ها سوگلی مساله صادرات ایران به اوراسیا محصولات کشاورزی است اما این مساله مطرح شد که آیا اگر دروازه های اوراسیا برای صادرات ۱۰ تا ۲۰ برابری محصولات کشاورزی ایران باز شود ما زیرساخت و شرایطش را داریم.
شافعی افزود: بخش عمده صادرات محصولات کشاورزی ایران به اوراسیا نیازمند وجود ناوگان حمل و نقل جاده ای و ریلی مجهز به سردخانه است که اگر قرار است در اوراسیا بخش کشاورزی ما پیش رو باشد باید زیرساخت های آن در این بخش فراهم شود با وجود اینکه در بخش کشاورزی کالا به جاهایی وابسته است که به خود بخش مربوط نمی شود اما نتیجه منفی آن در همه بخش ها تاثیرگذار است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بخش کشاورزی با تاکید براینکه در حمل و نقل ریلی من تصور می کنم سردخانه ای وجود ندارد، اظهار داشت: اکنون سرعت حرکت حمل و نقل ریلی به کشورهای شمالی ساعتی بین ۱۰ تا ۱۲ کیلومتر است یعنی بار قاطر با بار قطار فرقی ندارد.
وی اضافه کرد: این در حالیست که هزینه های ما برای رساندن کالا به منطقه نسبت به دیگر کشورها بالاتر است و همین باعث می شود کالای ما رقابت پذیر نباشد به طور مثال اگر ازبکستان تصمیم بگیرد پنبه اش را از ایران ترانزیت نکند، که اکنون مشغول این موضوع است حمل و نقل ریلی ما به این کشورها تعططیل می شود.
شافعی ادامه داد: در صورت رفع مشکل حمل و نقل در کشور، رقابت ما در کالاهای صادراتی تاثیرگذار است، من اطمینان دارم با توجه به خصوصیاتی که وجود دارد اگر امکانات برابر برای ما آماده شود بسیاری از محصولات کشاورزی ما رقابت ناپذیر است و تردیدی در این قضیه وجود ندارد.
وی افزود: پس اگر فراهم سازی امکانات در آینده توجه کنیم می توانیم صادرات تاثیرگذار داشته باشیم.
کشاورز اهلیت حرفهای دارد
شافعی با بیان اینکه در چنین شرایط اقتصادی مسوولیت پذیری خطر و ریسک بالایی دارد تصریح کرد: عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی تعیین شده و از معدود افرادی است که دارای اهلیت حرفهای در این کار است.
وی اضافه کرد: سر منشا مشکلات ما به نداشتن اهلیت حرفهای مسوولان اکثر سازمانها بر میگردد که مشکل اساسی این است و ما امیدواریم که کشاورز بتواند راه حجتی را دنبال کند./ ایرنا