بارش باران شدید معابر شهرهای مختلف خوزستان را به استخر تبدیل و خانههای مردم مناطق فقیرنشین را میزبان مخلوطی از فاضلاب و آب باران کرد.
به گزارش سلام نو، سامانه بارشی قوی که از روز دوشنبه وارد استان خوزستان شد، همانگونه که پیشبینی میشد، باعث بارندگی فراوانی شد ولی شهرهای مختلف استان خوزستان را به استخر تبدیل کرد.
شهرهای مختلف خوزستان به خصوص شهرهای آبادان و خرمشهر و اهواز که بیشترین حجم بارندگی را در روز گذشته تجربه کرده بودند، شاهد آبگرفتگیهای گستردهای بودند که باعث شد عبور و مرور در این شهرها با مشکل مواجه شود چرا که اغلب خودروها در آب گرفتار شده بودند.
همچنین در اغلب مناطق فقیرنشین این شهرها، آب وارد خانههای مردم هم شد و باعث از بین رفتن برخی از وسایل زندگی آنها شد. شدت این امر در منطقه کوت عبدالله که مدتی قبل هم فاضلاب و آب ناشی از باران برای چند روز در خیابانهای مردم باقیمانده بود، بیشتر بود و گزارشها حاکی از آن است که آب همچنان در خانههای مردم باقی مانده است.
بارش بیسابقه در آبادان
شدت بارش باران آنقدر زیاد بود که بخشهای زیادی از فرودگاه بینالمللی آیتالله جمی از جمله پایانه مسافری غرق در آب شد.
بر همین اساس و به منظور کمک به رفع آبگرفتگی معابر، کارگران شهرداری و آبفا با همراهی سایر ادارات عضو ستاد بحران شهرستان آبادان در مناطق مختلف شهری حضور یافته و در حال تلاش بر رفع این مشکل هستند.
بر اساس اعلام هواشناسی خوزستان، بیشترین حجم بارش باران در آبادان گزارش شده است و در ۲۴ ساعت گذشته بارش بیسابقه ۱۱۲.۵ میلیمتر را تجربه کرده است.
بر این اساس، بارش باران در شهرهای اهواز ۷۳.۹ میلیمتر، رامهرمز: ۶۱.۱ میلیمتر، کشاورزی اهواز ۵۵.۸ میلیمتر، هندیجان ۵۳.۲ میلیمتر، شادگان ۴۷.۹ میلیمتر، بندر ماهشهر ۴۳.۳ میلیمتر، بهبهان ۳۲.۲ میلیمتر، ایذه ۳۲.۰ میلیمتر، آغاجاری ۲۸.۷ میلیمتر و حسینیه ۲۸.۵ میلیمتر بوده است.
اهواز سیستم دفاع آبهای سطحی ندارد
استاندار خوزستان نیز در این خصوص گفته است: سامانه بارشی قوی که از جنوب استان وارد شد بارندگیهای زیادی را به دنبال داشت. این بارشها در طول سه ساعت رخ داده است و مشکلاتی را برای مردم پیش آورده است.
غلامرضا شریعتی اظهار کرد: نقاط زیادی در شهرهای اهواز و کارون دچار آبگرفتگی شده است و آب وارد برخی از منازل شده است و مردم را دچار رنج نموده است. متأسفانه سیستم دفع و جمعآوری آبهای سطحی در اهواز وجود ندارد. بخش زیادی از سیستم فاضلاب هم دچار فرسودگی است و بخش دیگر نیز تنها کشش دفع فاضلاب را دارد.
وی تصریح کرد: تمام دستگاههای استانی از شب گذشته بسیج شدهاند و به کمک اهواز و کارون آمدهاند. شرکتهای فولاد خوزستان، ملی حفاری، مناطق نفتخیز جنوب و سایر دستگاههای اجرایی و خود مردم در حال امدادرسانی هستند؛ البته مشکلاتی برای اسباب و اثاثیه منازل مردم ایجاد شده که در حال تخلیه آب از منازل هستیم و در مرحله بعد خسارتها برآورد و بررسی خواهد شد و اقدامات بعدی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
شریعتی عنوان کرد: ما باید طرح جمعآوری شبکه فاضلاب اهواز را تکمیل کنیم در صورت تکمیل این شبکه، دفع آبهای سطحی به میزان قابلملاحظهای تسریع خواهد یافت البته اصل بر این است که شبکه جمعآوری آبهای سطحی ساخته شود اما هزینه سنگینی در بردارد که شاید از توان شهرداری خارج باشد.
استاندار خوزستان عنوان کرد: اگر ظرف دو تا سه سال آینده شبکه جمعآوری فاضلاب در اهواز و کارون تکمیل شود جمعآوری و دفع آبهای سطحی در بارشهای سیلآسا مانند بارش اخیر کمک زیادی میکند و رنج مردم را به حداقل میرساند. تلاش برای اجرای این کار وجود دارد همه مقامات استانی ملی و مسئولان نظام به این امر توجه دارند.
شریعتی عنوان کرد: رئیسجمهور هم صبح امروز با من در تماس بود و در جریان وضعیت و مشکلات قرار گرفت و دستورات لازم را به دستگاههای ملی برای امدادرسانی داد.
وی همچنین گفت: اگر بنا به انتقال و اسکان شهروندان باشد این اقدام انجام خواهد شد و هماکنون در شهرستان کارون امکان اسکان را تدارک دیدهایم و اگر در سالن ملاقات کرد این نیاز ایجاد شود اقدام لازم را انجام خواهیم داد.
ریزش یک ساختمان در اهواز
از سوی دیگر مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خوزستان گفت: به دنبال بارش شدید باران و آبگرفتگی در سطح شهر اهواز بخشی از سقف و دیوارهای یک ساختمان دو طبقه در حصیرآباد اهواز به دلیل سستی ساختمان ریزش کرد.
علی خدادادی اظهار کرد: به دنبال بارش شدید باران و آبگرفتگی در سطح شهر اهواز بخشی از سقف و دیوارهای یک ساختمان دو طبقه در حصیرآباد اهواز به دلیل سستی ساختمان ریزش کرد.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خوزستان عنوان کرد: با توجه به آسیبپذیر بودن ساختمانهای مجاور حدود ۳۰ خانوار ساکن در آنها در نزدیکترین مدرسه منطقه اسکان پیدا کردند.
مرگ همزمان ۴ بیمار در بیمارستان اهواز
عصر روز گذشته که اهواز و سایر شهرهای استان خوزستان درگیر باران شدید و آبگرفتگی گسترده معابر شهری بودند، چهار بیمار که در بخش آی سی یو بیمارستان امام خمینی اهواز بستری بودند به صورت همزمان فوت کردند.
این چهار بیمار همگی زن بوده و گفته میشود که سن آنها بالای ۷۰ سال است.
رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز نیز در تشریح ماجرای فوت همزمان چهار نفر در این بیمارستان توضیح داد: در پی بارشهای بیسابقه روز دوشنبه (۲۵ آذرماه) اهواز شاهد نوسانات شدید برق شهری بودیم که همزمان با این مسئله در یکی از بخشهای مراقبتهای ویژه این بیمارستان چهار بیمار دچار مشکل شدند.
وی افزود: همیشه تیم پزشکی در آی سی یو مستقر هستند و بهرغم اینکه عملیات احیا برای این بیماران انجام شد اما متأسفانه این چهار بیمار فوت کردند.
رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز گفت: در حال حاضر علت مرگ این چهار بیمار توسط کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، کارشناسان مرجع قضایی و کارشناسان پزشکی قانونی در حال بررسی است.
از سوی دیگر این حادثه آنقدر جدی بوده است که وزیر بهداشت به معاون کل این وزارتخانه دستور داده است فوراً به اهواز اعزام شود و ماجرا را پیگیری کند.
با توجه به اینکه وزیر بهداشت در حال حاضر در سفر استانی همدان هستند، تیمی را به همراه معاون کل وزارت بهداشت مأمور کردند که به اهواز سفر کرده و بررسیهای لازم را در همه ابعاد انجام و در اولین فرصت ممکن گزارش نهایی را اعلام کنند.
مدارس نوبت عصر ۴ شهرستان تعطیل شد
به گزارش خبرنگار مهر، مدارس نوبت صبح امروز ۱۳ شهرستان استان خوزستان به علت بارش باران شدید و آبگرفتگی گسترده معابر از سوی اداره کل مدیریت بحران خوزستان تعطیل شد ولی به علت تداوم آبگرفتگی در معابر، مدارس نوبت عصر چهار شهرستان نیز تعطیل اعلام شد.
بر همین اساس، به علت ادامه آبگرفتگی معابر مدارس، مراکز و دانشگاههای شهرستانهای اهواز و کارون در دو نوبت صبح و عصر تعطیل هستند.
همچنین بنابر اعلام فرمانداری شادگان و خرمشهر با توجه به بارندگیهای شدید اخیر و آبگرفتگی معابر، امروز سهشنبه کلیه مدارس شهرستان شادگان و خرمشهر در نوبت عصر تعطیل اعلام شد.
ادارات و دستگاههای دولتی در شهرهای آبادان، خرمشهر، اهواز و کارون نیز امروز به علت آبگرفتگی شدید از سوی فرمانداران تعطیل شده است.
هماکنون اغلب مناطق شهرهای اهواز، آبادان، کارون و خرمشهر دچار |آبگرفتگی شدید هستند و تردد در آنها به سختی صورت میگیرد./مهر