. علی مطهری، نائب رئیس مجلس می گوید: هنوز برنامه‌ريزی مشخصی برای افزايش نرخ سوخت در كشور انجام نشده و جلسات در اين زمينه در حال برگزاری است.

سلام نو – سرویس اقتصادی: تقریبا تردیدی وجود ندارد که سال آینده بنزین گران خواهد شد و باید منتظر سهمیه بندی بنزین باشیم. اظهارنظرهای گاه و بیگاه برخی مسئولین مبنی بر اینکه امکان دارد قیمت ها ثابت بماند، برعکس این مساله را به اذهان متبادر می سازد که افزایش قیمت قطعی است!

به گزارش سلام نو، نرخ بنزین در ایران واقعی نیست. سال 89 دولت احمدی نژاد رسما آغاز اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و ارائه حامل های انرژی با قیمت اصلاح شده را اعلام کرد. در این قانون پیش بینی شده بود قیمت سوخت به صورت سالانه و طی پنج سال باید ٢٠‌درصد افزایش پیدا کند تا به ٩٠ درصد قیمت بین المللی یا فوب خلیج فارس برسد. اتفاقی که اگر عملی می شد می توانست شرایط بهتری برای اقتصاد کشور ایجاد کند. با این حال این اتفاق هرگز نیفتاد.

به خودی خود نمی توان بر افزایش قیمت بنزین خرده گرفت. ایران بعد از ونزوئلا ارزان ترین قیمت بنزین دنیا را دارد که به اعتقاد بسیاری این ارزانی متاثر از رویکرد پوپولیستی دولت ها در طول این چند دهه بوده است. هرچند مخالفین گران شدن بنزین هم ادله هایی دارند که از جمله آن می توان به اختلاف قیمت خودرو در داخل و خارج از کشور اشاره کرد.

احیای کارت سوخت و قاچاق بنزین

احیای کارت سوخت به اعتقاد کارشناسان گام اول قدم برداشتن به سمت سهمیه بندی مجدد بنزین و افزایش قیمت بنزین است. قاچاق وحشتناک بنزین درست زمانی که بازار دلار به اوج نوسانات خود رسیده بود بسیاری را به فکر برگشتن به دوران کارت سوخت انداخت. می گویند روزانه 15 میلیون لیتر بنزین از کشور قاچاق می شود. آن هم در شرایطی که اختلاف قیمت بنزین با کشورهای همسایه حداقل رقمی معادل سیزده هزار تومان است. این اعداد و ارقام یعنی سالانه حدود 65 هزار میلیارد تومان به راحتی آب خوردن از کشور خارج می شود. در این روزها که نمایندگان در بهارستان مشغول بررسی بودجه سال آینده هستند کافی است نگاهی گذرا به ارزیابی های آنان از بودجه سال آینده داشته باشیم تا ببینیم 65 هزار میلیارد دلار یعنی چقدر!

مسئولین: بنزین گران نمی‌شود. حداقل امسال!

علی لاریجانی، رئیس مجلس می گوید بنزین تا پایان سال گران نمی شود. او همچنین با اشاره به عادی نبودن شرایط مملکت به لحاظ اقتصادی اظهار کرده است که دونرخی شدن بنزین خودش دارای مفاسدی است. اگر در دوسال گذشته مجلس با افزایش قیمت به خاطر وضعیت معیشتی نامناسب مردم مخالفت کرده است در شرایط کنونی قاچاق بنزین، بهانه قابل قبولی است برای مجلس تا با افزایش قیمت بنزین و حامل های انرژی موافقت کند. از طرفی آن چه مسلم است این است که بعد از گرانی بنزین باید منتظر تاثیر این افزایش قیمت بر دیگر کالاها باشیم و این بدان معناست که باید در سال آینده انتظار پدید آمدن موج جدیدی از اعتراضات و نارضایتی های مردم نسبت به وضعیت کشور باشیم.

مدتی قبل رییس سازمان برنامه و بودجه نیز گفته بود که دولت برای افزایش قیمت حامل‌ های انرژی در سال 98 پیشنهادی ندارد. وزیر نفت هم بارها تاکید کرده که سهمیه بندی فقط به منظور کنترل قاچاق و افزایش نظارت است و دولت فعلا قصدی برای افزایش قیمت بنزین ندارد. هم اکنون و در وضعیتی که به نهایی کردن بودجه 98 نزدیک می شویم باید منتظر پیشنهادات دولت برای قیمت بنزین در سال آینده باشیم. پیشنهاداتی که بعید است همچون گذشته بر ثابت ماندن قیمت بنزین تاکید کند.

بنزین 5 هزار تومانی صحت دارد؟

در ماه های اخیر بارها شایعه افزایش قیمت بنزین از گوشه و کنار شنیده شد و در فضای مجازی انعکاس زیادی داشت. به طوری که پمپ بنزین ها شاهد صف های طولانی ماشین ها شد. علی مطهری، نائب رئیس مجلس می گوید: هنوز برنامه‌ریزی مشخصی برای افزایش نرخ سوخت در کشور انجام نشده و جلسات در این زمینه در حال برگزاری است. مطهری به قانون گفته است: "به نظر می‌رسد که در صورت تصمیم‌ گیری برای افزایش قیمت سوخت تصمیمات به گونه ‌ای گرفته شود که مصرف بنزین تا 60 لیتر در ماه با قیمت هر لیتر 1000 تومان و از 60 لیتر تا 120 لیتر به قیمت هر لیتر دو تا سه هزار تومان و بالای 120 لیتر به قیمت هر لیتر 5000 تومان فروخته شود. " این تصمیم در صورت اجرایی شدن می تواند تا حد زیادی از بار ترافیک و مصرف بنزین بکاهد. اما از وجوه دیگری تبعات منفی زیادی دارد. یکی از آنها این است که دولت باید برای کسانی که زندگی آنها به خودرو یا وسیله حمل و نقلشان وابسته است فکری بکند. بیم آنکه در این مسیر شاهد فساد باشیم از جمله مسائلی است که بعد از دو یا چند نرخی شدن بنزین با آن رو به رو خواهیم بود.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***