به گزارش سلام نو و به نقل از تسنیم، دریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، صبح امروز در همایش تشریح آخرین دستاوردهای نیروی دریایی ارتش که در دانشگاه فرماندهی وستاد ارتش برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: ما از طریق دریا میتوانیم بدون واسطه با همه دنیا در ارتباط موثر باشیم. دریا فرصتی برای دستیابی به قدرت جهانی است که میزان دستیابی به این قدرت به شرایط ژئوپلیتیک کشورها بر میگردد.
وی افزود: برخی کشورها همه چیز دارند، جز ارتباط با دریای آزاد، بزرگترین نمونه آن کشور روسیه است که برای پیدا کردن جای پای مطمئن در دریا در حال اقداماتی در شبه جزیره کریمه است.
دریادار خانزادی با بیان اینکه با توجه به گستردگی مرزهای دریایی ایران باید یکنیروی دریایی در تراز نظام اسلامی باشیم، گفت: تجهیزات دریایی از بالاترین سطح فناوری برخوردار هستند. یک شناور دریایی باید همزمان با زیر سطح، سطح و هوا بجنگد و همین تجهیزات در سطح بالاتری در زیردریایی به کار گرفته میشوند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: برای شکلگیری یک دیپلماسی دریایی نیازمند تمدن دریایی است و این بدان معنا است که مردم یک کشور زندگی خود را با دریا گره بزنند. در این صورت است که اقتدار و توان نظامی دریایی به وجود میآید.
خانزادی با بیان اینکه تمدنهای دریایی بر پایه شهرهای ساحلی استوار هستند، عنوان کرد: توجه به کیفیت و ظرفیتهای یک ساحل برای شکلگیری تمدن دریایی بسیار مهم است. در این بین سواحل اقیانوسی جمهوری اسلامی تمام شرایط برای شکلگیری تمدن دریایی را دارند. اگر بندر مرجعی در بندر چابهار وجود داشته باشد، دیگری نیازی نخواهد بود کشتیها با صرف هزینه زیاد به بندرهای امارات بروند. ضمن آنکه سواحل مکران ارتباط بسیار بهتری با کریدورهای شمال و جنوب دارد.
وی ادامه داد: ما فعلا با تمدن دریایی فاصله داریم اما با شتاب بسیار خوبی به سمت ایجاد این تمدن در حال حرکت هستیم.
دریادار خانزادی با بیان اینکه یکی از نقشهای مهم نیروی دریایی، دیپلماسی دریایی است، اظهار داشت: پیش از اینکه من به این جلسه بیایم از دفتر رهبر انقلاب تماس گرفتند، فرمودند، هر وقت نیروی دریایی برای دریانوردی اقیانوسی آماده است، این کار را انجام دهد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ما دریای خزر را به عنوان دریای صلح و دوستی میدانیم و ارتباط خیلی خوبی با کشورهای این حوزه داریم.
وی با بیان اینکه جنگ تحمیلی، ترور و تحریم نتوانست ما را متوقف کند، تاکید کرد: اگر ما در ابعاد مختلف دیپلماسی فعال داشته باشیم به خصوص در حوزه دفاعی میتوانیم بسیاری از این تحریمها و تهدیدها را پشت سر بگذاریم. در طول تاریخ مستکبران اجازه ندادند دیپلماسی دفاعی در این منطقه شکل بگیرد اما اگر این اتفاق در آینده بیافتد موجب همگرایی بیشتر کشورهای منطقه هرچه بیشتر کشورهای منطقه می شود که منافع زیادی هم برای کشور ما دارد.
خانزادی اظهار داشت: حضور قدرتمندانه در دریا و حضور در بنادر سایر کشورها موجب نمایش قدرت بازدارندگی دریایی میشود که این کار بخشی از دیپلماسی دریایی است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: همکاریهای بسیار خوب آموزش و عملیاتی با کشورهای دوست داریم. در اردیبهشت سال آینده اولین رزمایش مشترک امداد و نجات دریایی و مقابله با دزدان دریایی به میزبانی ایران بین کشورهای حاشیه عضو اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی حاشیه اقیانوس هند برگزار میشود.
دریادار خانزادی در پایان گفت: امروز ظرفیتهای صنعتی بسیار خوبی در کشور شکل گرفته است که نمونه بسیار خوب آن همین ناوشکن سهند است که چند روز پیش رونمایی شد.