به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران، محققان راهحلی پیدا کردهاند که با نصب کابل فیبر نوری مخابراتی در دریاها و اقیانوسها، به خوبی بتوانند لرزههای اعماق دریاها را ثبت کند!
پایگاه خبری "business insider" در گزارشی نوشت، پژوهشگران "دانشگاه برکلی" کالیفرنیا در تحقیقات جدید خود، 20 کیلومتر از کابلهای فیبرنوری زیر آب را به صورت موقت به مجموعهای از حسگرهای لرزهای تبدیل کردند.
آنها توانستند با کمک این حسگرها، به ثبت زمینلرزهای به بزرگی 3.5 ریشتر بپردازند و سیستم گسل جدیدی را در ساحل کالیفرنیا کشف کنند؛ پژوهشگران، از روشی استفاده کردند که با ارسال پالسهای نوری به کمک کابل، به شناسایی حرکات جزئی میپردازد.
دستگاه "فوتونیک" استفاده شده در این تحقیقات، پالسهای کوتاه لیزری را به این کابلها میفرستد و سپس نور برگشتی که توسط کشیدگی کابلها ایجاد شده بود را شناسایی میکند؛ نورهای بازگشتی تقریبا در هر 2 متر رخ میدهند که عملاً کابل را به 10 هزار سنسور مجزا تبدیل میکند؛ به کمک این سنسورها، محققان توانستند زلزلهای را ثبت کنند.
اما نتایج تحقیات به این جا ختم نمیشوند؛ با استفاده از این سنسورها، محققان توانستند از محدودههای گسلی زیر دریا نقشهبرداری کنند که پیش از آن امکان آن وجود نداشت.
"ناتانیل لیندسی" سرپرست این پژوهش در مصاحبه با رسانههای خارجی گفت: «اگر بخش خاصی از فیبر حرکت داده شود، به دلیل وجود انتشار امواج لرزهای، امکان دیدن فشار موج لرزه روی کابل وجود خواهد داشت.»
این گروه پژوهشی طی آزمایشی به مدت چهار روز توانستند به اندازهگیری یک زمینلرزه بپردازند؛ آنها طی بررسی خود، با پراکندگی جبهههای موج زمینلرزه و شکستگی پوسته زمین در "خلیج مونتری" مواجه شدند.
"مایکل مانگا" استاد دانشگاه برکلی میگوید:«ما کمبود بزرگی در دادههای اعماق دریا و پوسته اقیانوسی زمین داریم زیرا نصب لرزهنگارها در دریاها بسیار چالش برانگیز است؛ نتایج این تحققات نشان میدهد که میتوان از کابل فیبر نوری به منظور لرزهنگاری استفاده کرد که در آینده بسیار به کمک ما خواهد آمد.»
کابلهای مورد استفاده در این پژوهش، در یک منطقه ساحلی با عمق 100 متر قرار گرفتهاند؛ پژوهشگران قصد دارند روش خود را در مناطقی که عمیقتر یا دارای شیب بیشتری هستند نیز آزمایش کنند.