سلام نو - سرویس اقتصادی: حسن روحانی صبح امروز در حین تقدیم لایحه بودجه سال 99 تاکید کرد بودجه سال آینده بودجه استقامت است. هرچند شرایط سال های گذشته هم دست کمی از سال آینده ندارد اما تحریم های فعلی کشور شرایط اقتصادی کشور را متفاوت تر کرده است.
به گزارش سلام نو، شکست اقتصاد ایران هدفی بوده که از ترامپ از همان روزهای نخست دنبال کرده و بعد از تحریم های 13 آبان سال 96 گام های محکم تری در این راستا برداشت. هرچند در عرصه عمل اگر چه فشارهای زیادی به کشور تحمیل شد اما ایالات متحده آمریکا نتوانست به آنچه مدنظر داشت برسد.
روحانی با بیان اینکه سال گذشته و هنگام تقدیم لایحه بودجه سال 98 در سختترین شرایط تحریم بودیم، خاطرنشان کرد: نه ماه از سال 98 گذشته است و طی این 9 ماه، بودجههای جاری به موقع پرداخت شده و تاکنون 34 هزار میلیارد تومان از بودجه عمرانی نیز پرداخت شده است و طرحهای مهم و اساسی که مد نظر دولت بوده، یا افتتاح شده و یا تا پایان سال افتتاح خواهد شد.
روحانی در ادامه صحبت هایش شعارهای همیشگی خودش درباره شرایط اقتصادی کشور را داد و گفت: همانگونه که شما مطلع هستید تورم 52 درصد نقطه به نقطه به 27 درصد و رشد اقتصادی که سال گذشته منفی بود، امروز علائم اینچنین به ما میگوید و برآوردها این است که اقتصاد منهای نفت ما امسال مثبت باشد و امیدوارم امسال به این هدف دست پیدا کنیم و پیشبینیهای ما در سال آینده آن است که با کمک یکدیگر این راه را ادامه دهیم.
او به این تعریف و تمجیدها از دولت بسنده نکرد و صنعت و صنایع بورسی را هم رو به رشد خواند و تاکید کرد اقتصاد کشور در مسیر صحیحی قرار دارد. او همچنین از تلاش دولت برای به وجود آمدن شرایط نسبتاً مناسب با شرایط فشار و تحریم همچون امروز خبر داد!
نکته مهم بودجه امسال پایین بودن سهم نفت است. سال های سال است که لزوم دوری از اقتصاد تک محصولی بر همه روشن شده است اما در عرصه عمل تا پیش از تحریم های یک جانبه آمریکا این مساله در بودجه نمودی که مورد انتظار بود را نداشت. اینکه می گویند تحریم ها فرصت است حداقل در رابطه با کم شدن سهم نفت از اقتصاد حرف درستی بوده است. شاید توفیق اجباری بهترین توصیف برای شرایط کنونی بودجه باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه برآوردها این است که اقتصاد منهای نفت ما امسال مثبت باشد گفته تقریباً بودجه سال 99 با شرایطی که پیشبینی شده،خیلی به نفت اتکا ندارد. در جدولهای بودجه خواهید دید، درآمدی که برای نفت خام و گاز در نظر گرفته شده با مقداری که در بودجه عمرانی پیشبینی کردیم، اگر همه پیشبینیها حاصل شود، تقریباً نزدیک هم است و اگر آن پیشبینیها حاصل نشود، بودجه عمرانی جلوتر است.
سهم نفت در حالی به حدود ده درصد در بودجه سال 99 رسیده که این میزان در پایان دولت خاتمی 68 درصد و در پایان دولت احمدی نژاد حدود 50 درصد بوده است. ضمن اینکه درآمد حاصل از فروش نفت در بودجه سال آینده در حالی 48 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است که در بودجه 98، این رقم 153 هزار میلیارد تومان بوده است. این بدین معناست درآمد کشور با افت سنگینی معادل 105 هزار میلیارد تومان مواجه است. همین امر دلیل کافی برای اطلاق بودجه استقامت به عنوان نام بودجه 99 است.