عطاالله معروفخانی، رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات گفت: با گردش مالی ۱۳هزارمیلیارد تومانی دخانیات، با افزایش ۱۰درصدی مالیات سیگار، ۲۰هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی نصیب دولت می شود.

به گزارش سلام نو، رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات گفت: با توجه به گردش مالی ۱۳هزار میلیارد تومانی بازار دخانیات، نمی‌توان با افزایش ۱۰ درصدی مالیات سیگار، ۲۰هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی کسب کرد.

عطاالله معروفخانی، رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات کشور گفت: با توجه به میزان تولید سیگار در کشور و گردش مالی ۱۳هزارمیلیارد تومانی بازار دخانیات، این پرسش مطرح می‌شود که چگونه می‌توان با افزایش ۱۰درصدی مالیات سیگار، ۲۰هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی برای دولت کسب کرد.

وی در مورد علت عدم افزایش مالیات سیگار، با رد ادعای مطرح شده توسط معاون وزیر بهداشت گفت:  اینگونه اظهارات کاملا غیرکارشناسی بوده و به احتمال قوی آمار و ارقام غیر معتبر در اختیار مسئولان در وزارت بهداشت قرار گرفته است.

افزایش مالیات ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمدزایی ندارد

معروفخانی با تاکید بر اینکه با افزایش ۱۰درصدی مالیات سیگار، مبلغ قابل توجهی نصیب دولت نمی‌شود، گفت: در صورت تصویب افزایش مالیات این کالا، در نهایت مبلغ ۹۶۰میلیارد تومان به درآمدهای دولت اضافه می‌شود که با رقم ۲۰هزار میلیارد تومانی ادعا شده از سوی معاون وزارت بهداشت، فاصله زیادی دارد.

قاچاق سالانه حداقل ۲۰ میلیارد نخ سیگار

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به قاچاق سالانه بیش از ۲۰میلیارد نخ سیگار به کشور گفت: با توجه به مصرف سالانه ۶۵ تا ۷۵ میلیارد نخ سیگار در کشور و  تولید ۴۸میلیارد نخ سیگار در داخل، می‌توان گفت مابه التفاوت این ارقام به صورت قاچاق وارد کشور شده و متاسفانه، حتی با وجود افزایش قیمت ارز میزان قاچاق سیگار کاهش نیافته است که علت آن نیز، به گستردگی مرزهای کشور و همچنین عدم تامین نیاز بازار توسط تولیدکنندگان داخلی برمی‌گردد.

این مقام مسئول، سیگار قاچاق را فاقد استاندارد لازم دانست و افزود: سیگار قاچاق آسیب‌ بیشتری به مصرف‌کننده می‌رساند؛ اما محصولات داخلی از هنگام ورود مواد اولیه تا مرحله تولید محصول، چندین بار مورد بررسی و آزمایش قرار می‌گیرند و از حداقل استانداردهای لازم برخوردار هستند.

وی توضیح داد: این مرکز از سال ۱۳۹۵ در راستای پیاده‌سازی وظایف قانونی محول شده در قالب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، پیگیر اجرایی‌سازی طرح رهگیری محصولات دخانی است که تا کنون پیشرفت قابل توجهی نیز داشته است؛ به نحوی که با اجرایی شدن این طرح در آینده نزدیک می‌توان به صورت دقیق و به لحظه و حتی با توان بیشتر، در تمامی مراحل تامین و توزیع با سیگار قاچاق برخورد کرد.

رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات کشور افزود: با کاهش قاچاق سیگار و افزایش توان مقابله، می‌توان سیاست‌هایی نظیر افزایش قیمت و به تبع آن کاهش مصرف را به صورت اثربخش‌تر اجرا کرد و البته تا کنون نیز با توجه به قوانین بودجه که هر ساله توسط مجلس شورای اسلامی مورد تصویب قرار می‌گیرد، افزایش قیمت سیگار را شاهد بودیم./مهر

کد خبرنگار: ۲۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***