میزان بدهی شرکتهای بزرگ آمریکا به ۴۷ درصد اندازه اقتصاد این کشور رسیده است.
به گزارش سلام نو به نقل از بیزینس اینسایدر، از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ میزان بدهی شرکت های آمریکایی به سطوح بی سابقه ای رسیده است تا جایی که برخی از کارشناسان نسبت به تشدید بحران بدهی این کشور در صورت وقوع رکود هشدار جدی دادهاند.
کاهش نرخ بهره توسط بانک های مرکزی جهان شرکت ها را ترغیب به استقراض بیشتر به امید دستیابی به منابع مالی ارزان قیمت کرده اما همین مساله، باعث افزایش اسیبپذیری اقتصاد و بانک های آمریکایی در برابر نوسانات پیش رو شده است.
بانک مرکزی آمریکا امسال سه مرتبه نرخ بهره را کاهش داده است و اکنون نرخ بهره در این کشور بین ۱.۵ تا ۱.۷۵ درصد تعیین شده است. هر چند که بسیاری از مدیران بانک مرکزی آمریکا نسبت به کاهش بیشتر نرخ بهره ابراز تردید کرده اند اما از زمان کاهش نرخ بهره، روند استقراض دلاری توسط شرکت ها و بنگاه ها روندی کاملا صعودی به خود گرفته است.
موسسه " بلک راک" با انشتار گزارشی نسبت به تشدید بحران بدهی شرکت ها ابراز نگرانی کرده و افزوده است که در نتیجه این اتفاق، سرمایه گذاری در بازار بورس و اوراق بهادار به مساله ای پرریسک تبدیل شده است که میتواندتمایل سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در شرکت های آمریکایی کاهش دهد.
علاوه بر شرکت های آمریکایی، ابعاد بدهی دولت امریکا نیز به سطوح نگران کننده ای رسیده است تا جایی که طبق اعلام سایت بدهی آمریکا، میزان بدهیهای دولت این کشور تا پایان ماه نوامبر به ۲۳ تریلیون و ۸۳ میلیارد و ۸۷۱ میلیون ۳۵۳ هزار دلار رسیده است.
مجموع بدهیهای دولتی و غیردولتی آمریکا معادل ۷۴ تریلیون و ۲۴۰ میلیارد و ۶۳۴ میلیون دلار بوده است که نشان می دهد سهم هر شهروند آمریکایی از مجموع بدهیهای این کشور به طور متوسط ۲۲۴ هزار و ۹۳۰ دلار و سهم هر خانواده آمریکایی از بدهیها به طور متوسط معادل ۸۷۶ هزار و ۴۲۶ دلار است./ایسنا