مجلس شورای اسلامی هرچند در سال‌های اخیر به دلایل مختلف آن جایگاه سابق را در اذهان عمومی و معادلات قدرت ندارد ولی هم‌چنان جایگاهی جذاب برای بیشتر سیاست پیشگان است و حاضرند هزینه مالی و سیاسی بسیار زیادی برای رسیدن به آن بکنند.

سلام نو – سرویس سیاسی: فصل انتخابات مجلس دوباره رسید و ستاد انتخابات برپا شد تا بار دیگر شاهد حضور چهره‌های مختلف در انتخابات باشیم، چهره‌هایی که می‌خواهند از حاشیه به متن سیاست بیایند و بهارستان برای دولت و قوه قضاییه تکلیف قانونی مشخص کنند.

مجلس شورای اسلامی هرچند در سال‌های اخیر به دلایل مختلف آن جایگاه سابق را در اذهان عمومی و معادلات قدرت ندارد ولی هم‌چنان جایگاهی جذاب برای بیشتر سیاست پیشگان است و حاضرند هزینه مالی و سیاسی بسیار زیادی برای رسیدن به آن بکنند.

حالا و بعد از عملکرد ضعیف مجلس و دولت طیف اصولگرا دور خیزی جدی برای انتخابات برداشته و امیدوار است بتواند با ارائه یک لیست واحد اول مجلس را تمام و کمال در اختیار بگیرد و دوم سی کرسی تهران را برنده شود و جواب باخت چهار سال پیش را به رقیب سنتی خود بدهد، کاری که شاید دشوار باشد اما غیر ممکن نیست.

با این تفاسیر در این چند روز برخی چهره‌ها برای حضور در انتخابات ثبت نام کرده‌اند، چهره‌هایی که بیشتر اصولگرا بودند. روز نخست روز خلوتی برای ستاد انتخابات بود و تنها چند چهره شناخته شدن اقدام به ثبت نام کردند. محمد حسن قدیری ابیانه، دیپلمات سابق و فعال سیاسی اصولگرا  و محسن علیجانی، محمد خدابخشی، حسین رضا زاده و عبدالحمید خدری از نمایندگان فعلی مجلس از جمله چهره‌هایی بودند که در روز اول در ستاد انتخابات کشور حاضر شدند.

سید محمود نبویان، نماینده سابق تهران در مجلس و عضو جبهه پایداری نیز از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر ثبت‌نام کرد. غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم از جمله نمایندگانی بود که در اولین ساعات روزگذشته ثبت‌نام کرد. نکته بامزه روز نخست عدم ثبت نام نادر قاضی‌پور، نماینده فعلی مجلس به علت نداشتن کارت ملی هوشمند بود.

محسن علیجانی، نماینده بی‌صدا و کم تحرک فراکسیون امید تهران از جمله نمایندگان اصلاح‌طلبی است که اصولگرایانه‌ترین عملکرد ممکن را در مجلس ارائه داده و بعید است این دوره راهی مجلس شود.

اما چهره جالب توجهی که در روز دوم به ستاد انتخابات آمد سعید احدیان مدیر مسئول روزنامه خراسان بود که در دوران شکل‌گیری برجام از آن دفاع می‌کرد و به جریان محمد باقر قالیباف نزدیک است.

دیگر چهره جالب توجه نیز توحید نوبخت فرزند محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه بود که از حوزه انتخابیه رشت نامزد انتخابات شد و امیدوار است بعد از عمویش بتواند سومین نوبخت حاضر در ساختار قدرت باشد.

محمد عباسپور، حمیدرضا پشنگ و هادی مقدسی نیز از نمایندگان ادوار مجلس بودند که در ستاد انتخابات کشور حاضر شدند و با ثبت نام در انتخابات برای رقابت دوباره تلاش کردند.

در نخستین ساعت روز سوم ثبت نام ارسلان فتحی پور، نماینده پیشین مجلس برای حضور در انتخابات از حوزه استان آذربایجان شرقی و شهرستان های کلیبر، خداآفرین و هوراند ثبت نام کرد و گرایش سیاسی خود را اصولگرای مستقل دانست ولی تاکید کرد به صورت لیستی در انتخابات حاضر نمی‌شود.

علیرضا دهقانی، نماینده مجلس هشتم و مجری سابق تلویزیون نیز از جمله چهره‌هایی بود که ظهر امروز با حضوردر ستاد انتخابات کشور از حوزه انتخابیه لنجان در انتخابات ثبت نام کرد. او تاکید کرد که در صورت ورود به مجلس در فراکسیون ولایی عضو خواهد شد و دنبال مجلس پاک است.

ابوالقاسم رئوفیان، دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین نیز از جمله چهره‌هایی بود که برای انتخابات مجلس ثبت نام کرد. او از چهره‌های اصولگرای میانه‌رو است و با حمایت مسائلی مثل برجام شناخته می‌شود.

او با تاکید بر ضرورت وعده عقلانی به مردم دادن گفت: کاندیدها باید آنچه که در حیطه توان و اختیارات شان است را به مردم وعده دهند و به آن جامه عمل بپوشانم وگرنه وعده‌های مردم فریب برای گرفتن رای کاری علیه آنان و خیانت به مجلس به عنوان خانه ملت است.

رضا تقی‌پور انوری، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت محمود احمدی‌نژاد و عضو پیشین شورای شهر تهران نیز از دیگر چهره‌هایی بود که برای ثبت نام در ستاد انتخابات کشور حاضر شد.

او درباره گرایش سیاسی خود به خبرنگاران گفت: یک جریان انقلابی با شعار پیروی از معنویات مقام معظم رهبری و اعتقاد به ولایت فقیه و حرکت در خط ولایت فقیه چه به صورت نظری و عملی است و جریان دیگر جریانی است که به هر دلیلی از این خط مشخص فاصله و نسبت به آن زاویه دارد و ممکن است این زاویه خیلی کم باشد و از 10 درجه باشد تا 180 درجه که این طیف گسترده و وسیعی از جهت جریان شناسی می تواند باشد. ان شاءالله اگر به تشخیص خودمان باشد می خواهیم در جریان انقلاب باشیم.

در مجموع آن چنان که پیش بینی می‌شد تا همین‌جای کار هم استقبال اصولگرایان از ثبت نام در انتخابات مجلس به مراتب بیش از اصلاح‌طلبان بوده، اتفاقی که با توجه به محدودیت‌های چهره‌های ارشد اصلاح‌طلبان و عملکرد به نسبت ضعیف فراکسیون امید دور از ذهن نبود.

حالا باید دید در روزهای آینده چه چهره‌هایی به میدان می‌آیند آیا آقازاده‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا و چهره‌هایی مثل سجاد صفارهرندی مثل پسر اعتدالی نوبخت برای ورود به مجلس آماده می‌شوند؟ آیا چهره‌ای مثل حسین الله کرم از یک انقلابی میان میدان به یک پارلمانتاریست بدل می‌شود و رسما رخت سیاستمداری به تن می‌کند؟ روزهای آینده روزهایی جذاب خواهد بود که با نگاه به ترکیب ثبت نامی‌ها می‌توان کم و بیش درباره جبهه بندی‌ها صحبت کرد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***