به گزارش سلام نو، در ادامه این مطلب آمده است: اخبار رایج در این روزها، بیانگر سفر پنهانی محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر، به ریاض، در ماه گذشته است، که روزنامه وال استریت ژورنال این خبر مهم را منتشر و رویترز در همین باره تاکید کرد که تلاش های صلح بین عربستان و قطر، با نظارت کویت، پادشاهی عمان و حمایت آمریکا، به پیشرفت چشمگیری رسیده است.
کمی به عقب تر باز می گردیم؛ هنگامی که شیخ تمیم بن حمد، امیر دولت قطر، به سفارش ترامپ، با محمد بن سلمان تماس گرفت و این اقدام، تا حدی یخ روابط قطر و عربستان را ذوب کرد.
نمی دانیم محمد بن عبد الرحمن با کدام یک از مسئولان سعودی در ریاض ملاقات کرده است؛ اما آنچه مسلم است، شاهزاده بن سلمان در رأس افرادی قرار دارد که این مقام در دولت قطر، با او دیدار داشته است.
مشخص است که عقب نشینی دولت عربستان و هم پیمانان ان از تحریم قطر، یکی از نتایج این دیدار است؛ با این حال، هنوز برای اغراق در خوش بینی، زود است.
در مجموع، فرصت خوبی برای صلح بین عربستان و قطر فراهم شده است و چه بسا طرف سعودی بیش از طرف قطری مایل به پایان دادن به اختلافات با قطر باشد؛ به این دلیل که عربستان درگیر جنگ یمن است؛ بمباران آرامکو را دیده و شاهد کاهش نقش خود در جهان اسلام است؛ بویژه پس از جنایتی که در حق خاشقچی مرتکب شد و بحران مالی که با خالی شدن خزانه سعودی، گرفتار آن شده است.
اینگونه دیدارهای سری می تواند زمینه ساز دیدارهای علنی بین مسئولان سعودی و قطری باشد. بنابراین، آیا به زودی شاهد حضور شیخ تمیم در فرودگاه ریاض خواهیم بود؟
هیچکس پاسخ را نمی داند؛ برخی تاکید می کنند که انتقال میزبانی نشست کشورهای حاشیه خلیج فارس از ابوظبی به ریاض، با همین نیت بوده است؛ به نحوی که نشست مذکور، زمینه ای برای صلح باشد. نکته دیگر آنکه قطر تعدیل های زیادی را در سیاستهای منطقه ای خود وارد کرده است، که بارزترین آنها اعلام آمریکا در مورد پیوستن قطر به ائتلاف جدید برای حمایت از دریانوردی در خلیج فارس، به رهبری ایالات متحده است. علاوه بر اینکه امیر قطر به استقبال رئیس جمهور ترکیه در فرودگاه دوحه نرفت./ انتخاب