عباس قمی زاده ایران و صاحب کتاب مفاتیح الجنان می باشد که نگارنده و گردآورنده مفاتیح الجنان است که در این کتاب دعاها و اعمال و احادیثی از امام ها پیامبران و شیعه نقل شده است و شیخ عباس قمی آنها را به صورت موضوعی دسته بندی نموده است.

شیخ عباس قمی کیست؟

عباس قمی ملقب به محدّث قمی متولد ۱۲۵۴ خورشیدی زاده قم،ایران است و در یک بهمن ۱۳۱۹ شمسی مقارن با ۲۳ ذیحجه ۱۳۵۹ قمری در کشور عراق و در شهر نجف وفات یافت.

آرامگاه وی در صحن حرم امیرالمومنین علیه السلام می باشد. عباس قمی شیعه دوازده امامی بود و در قرن چهاردهم از جمله محدثان شیعی پرکار محسوب می شد.

مفاتیح الجنان مهم ترین اثر شیخ عباس قمی می باشد که نگارنده و گردآورنده مفاتیح الجنان است که در این کتاب دعاها و اعمال و احادیثی از امام ها پیامبران و شیعه نقل شده است و شیخ عباس قمی آنها را به صورت موضوعی دسته بندی نموده است.

تحصیلات عباس قمی

شیخ عباس قمی در سن ۲۲ سالگی به شهر نجف رفت و شش سال در آنجا ماند و مجدداً به ایران بازگشت و تا آخر عمر خود یعنی تا سن ۶۵ سالگی در شهر قم درس خواند و تدریس نمود. پدر آقا شیخ عباس قمی آگاه به احکام دین اسلام بود به صورتی که مردم برای انجام وظایف مذهبی خود و فروع فقهی به ایشان مراجعه می کردند.

بیشترین تحصیل دینی عباس قمی در حوزه علمیه قم انجام گرفت ولی برای تکمیل تحصیلات خود به حوزه علمیه نجف اشرف رفت و از جمله استعدادهای وی علوم نقلی به ویژه حدیث بود و از محدثان و فقیهان بسیاری من جمله حسین بن محمد تقی طبرسی معروف محدث‌نوری کسب فیض کرد.

در سال ۱۳۱۸ هجری قمری به مکه رهسپار گردید و سپس به قم بازگشت اما پس از دیدار با والدینش و اقوام خود مجدداً به نجف بازگشت به مجلس محدث‌نوری وارد شد که در سال ۱۳۲۰ هجری قمری محدث‌نوری درگذشت و آقا شیخ عباس قمی پس از فوت استادش حدود دو سال در شهر نجف باقی ماند.

حضور عباس قمی در انقلاب مشروطه

در سال ۱۳۲۲ هجری قمری مصادف با ۱۲۸۲ خورشیدی یک سال قبل از انقلاب مشروطه عباس قمی به وطن بازگشت و از جمله مشروعه طلبان بود و به مخالفت با حکومت مشروطه می پرداخت

و همچنین از شیخ فضل الله نوری دفاع می کرد شیخ فضل الله نوری در ۱۳ ماه حرام به دار آویخته شد و به قتل رسید.

بازگشت محدث قمی به قم

در سال ۱۳۴۰ در زمانی که تهران توسط رضا شاه پهلوی تصرف شده بود به خواهش علما و برای تجدید مرکزیت حوزه علمیه قم، عباس قمی راهی قم شد در آنجا به تدریس پرداخت. در سال ۱۳۴۴ قمری مهم‌ترین کتاب حدیثی ایشان یعنی سفینه البحار و مدینه الحکم و الآثار که فهرست موضوعی تفصیلی برای احادیث کتاب بیش از ۱۰۰ جلدی بحارالانوار تألیف علامه مجلسی است پس از سالها تلاش شبانه روزی مألف در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت و با این کار می توان گفت که به کتاب بحارالانوار حیاتی دوباره بخشیده شد.

آثار محدث قمی

از جمله کتاب های ایشان می‌توان به :

مفاتیح الجنان: مجموعه ای از ادعیه منتخب چهارده معصوم

منازل الاخره: درباره روایت و حکایت های مرگ و جهان پس از مرگ

منتهی الامال: درباره تاریخ ۱۴ معصوم

نفس المهموم :درباره وقایع کربلا اشاره نمود

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***