با ورود مایکل بلومبرگ سرمایه دار یهودی آمریکایی به صف کاندیداهای ریاست جمهوری، انتخابات ایالات متحده تبدیل به جنگ ثروتمندان شده است. بلومبرگ از ثروتمندترین مردان آمریکا و شخصیتی محبوب است.

به گزارش سلام نو، یکشنبه شب مایکل بلومبرگ سرمایه دار یهودی آمریکایی به صف کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری 2020 پیوست. او در حساب توئیترش با ارسال یک ویدئو که خلاصه ای از زندگی او از کودکی تا امروز بود، نوشت:«من برای شکست دادن دونالد ترامپ و بازسازی آمریکا وارد رقابت انتخاباتی می شوم.»

با ورود این سیاستمدار و تاجر آمریکایی، انتخابات ایالات متحده تبدیل به جنگ ثروتمندان شد. البته ثروتی که مایک بلومبرگ دارد اصلا قابل قیاس با ثروت ترامپ نیست. در حالی که رئیس جمهور فعلی امریکا با داشتن تعداد زیادی هتل، ملک و تجارت پولساز در رتبه 259 ثروتمندان است، بلومبرگ با امپراطوری که براه انداخته یازدهمین ثروتمند دنیا به حساب می آید.

جمهوری خواه تازه دموکرات

مایکل بلومبرگ با سازوکار جمهوری خواهان بیگانه نیست. او سال ها عضو همین حزب بوده و مدت زیادی نیست که دموکرات شده است. او در سال 2001 توانست آرای نیویورکی ها را برای شهردار شدن به دست بیاورد. این در حالی بود که او جمهوری خواه و بیشتر رای دهندگان در این ابرشهر، دموکرات بودند. بلومبرگ وقتی برای بار دوم کاندیدای شهرداری شد، حزبش را عوض کرد. او در حالی به میدان امده که هم حزبی های دموکراتش که برای ریاست جمهوری کاندیدا شده اند، شانس زیادی ندارند و برخلاف شروع پرشورشان نتوانسته اند نظر رای دهندگان را چندان به خود جلب کنند. به ویژه آنکه چپ گرایی برخی از آنها، بقیه دموکرات ها را نگران کرده است. اما مشکل آنجاست که بلومبرگ مسن ترین شخص در میان کاندیداهاست. او حتی چهارسال هم از ترامپ که پیرترین رئیس جمهور آمریکا به حساب می آید هم بزرگ تر است.

اینکه بلومبرگ با خصوصیات مالی و سنی و عقاید سفت و سختش در مورد خدمات درمانی و قدرت پلیس که هنوز به جمهوری خواهان نزدیک تر از دموکرات هاست، چقدر بتواند نظر رای دهندگان را به خود جلب کند هنوز مشخص نیست. او قرار است پول خیلی زیادی در این مسیر خرج کند، اما هنوز مشخص نیست که این پول ها تا چه اندازه بتواند رای دهندگان را راضی کند که این جمهوری خواه پیشین را از خودشان بدانند و رای شان را به نام او ثبت کنند.

به نظر می رسد بخش مهمی از 150 میلیارددلاری که بلومبرگ می گوید قصد دارد در انتخابات 2020 خرج کند، باید خرج تغییر ذهنیت رای دهندگان شود و چهره ای جدید از این مرد محافظه کار را به نمایش بگذارد. به ویژه آنکه اگر او بخواهد با ترامپ رقابت کند، نیاز به گذشتن از بسیاری از خطوط قرمز دارد. چرا که دونالد ترامپ پیش از این آنقدر خط شکنی کرده و خطوط اخلاقی و رفتاری را رد کرده که برای رقابت با او محافظه کاری چندان کاربردی ندارد.

ثروتمندان به چه کسی رای می دهند؟

دو نفر از کاندیداهای دموکرات یعنی برندی سندرز و الیزابت وارن، با وجود اینکه در ابتدا مورد توجه بسیاری قرار گرفتند، اما به دلیل اظهاراتشان در مورد مالیات و رویکرد چپ گرایانه ای که داشتند، در هفته های اخیر مورد غضب بخشی از جامعه دموکرات قرار گرفتند. حتی اوباما هم نسبت به زیاده روی این دو هشدار داد. وقتی بحث بالا بردن مالیات پیش می اید، ثروتمندان شمشیر را از رو می بندند و هر طور شده تلاش می کنند تا کاندیدایی که وعده گرفتن مالیات بیشتر را می دهد از میدان به در کنند. برخی از ناظران که بدبین تر هستند معتقدند ظهور یکباره بلومبرگ در میان کاندیداهای دموکرات به دلیل همین ترس ثروتمندان و صاحبان سرمایه است. وقتی وارن پرده از سیاست مالیاتی خودش برداشت یکی از کسانی که نسبت به آن اعتراض کرد، بلومبرگ بود. ترامپ هم پیش از او در انتخابات 2016 با مانور دادن بر همین موضوع توانست نظر سرمایه دارها را به خود جلب کند. انتخاب ترامپ حالا به عنوان یک الگوی موفق برای پیروزی تبدیل شده است. شانس وارن و سندرز دیگر مثل سابق نیست. طرح وارن برای مالیات شش درصدی بر دارایی بالاتر از یک میلیارد دلار، تیشه بر ریشه این دو نامزد سابقا محبوب دموکرات زده، بایدن هم درگیر پرونده پسرش است و تنها بوتجیج نامزد جوان و همجنسگرا و تقریبا کم تجربه رقیب جدی بلومبرگ به حساب می آید. او اخیرا به شدت در نظرسنجی ها بالا آمده و در حال کسب محبوبیت زیادی است.

حقیقت این است که بلومبرگ برای تبلیغات انتخاباتی اش با مشکل مالی رو به رو نیست و نیازی به کمک های کوچک و بزرگ که گاهی هم دردسرساز هستند، ندارد. او به اندازه کافی پول دارد که برای تبلیغ و داشتن مشاوران حرفه ای رسانه ای خرج کند. اما به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، کسی که بخواهد در مقابل ترامپ بالا بیاید نیاز به کاریزما هم دارد. ترامپ با حرف های بی ربط، زندگی خصوصی جنجالی و استفاده از قدرت رسانه توانست نظر جامعه امریکا را تغییر داده و مردم را از رای دادن به سیاستمداران سنتی و محافظه کار باز دارد. برای رقابت با او، همین میزان از جنجال سازی لازم است. کسی که بتواند در مناظره ها صحنه را به دست بگیرد. رسانه ها را سردرگم و مردم عادی و ثروتمندان را به یک اندازه به خود علاقه مند کند.

مایک بلوبرگ کیست؟

مایکل روبنز بلومبرگ سیاستمدار، بیزنس‌من و نویسنده آمریکاییست. ثروت خالص او در نوامبر ۲۰۱۹، ۵۸ میلیارد دلار تخمین زده شد که او را به نهمین فرد ثروتمند در آمریکا و چهاردهمین فرد ثروتمند در جهان تبدیل می‌کند. او به تعهد بخشش پیوسته که در آن میلیاردرها متعهد می‌شود اقلاً نیمی از ثروتشان را اهدا کنند. بلومبرگ تا به امروز ۸٬۲ میلیارد دلار اهدا کرده، از جمله ۱٬۸ میلیارد دلار به دانشگاه جانز هاپکینز برای کمک مالی دانشجویی که بزرگترین هدیه خصوصی است که تاکنون به یک موسسه آموزش عالی داده شده.

بلومبرگ در مدفورد، ماساچوست بزرگ شد و در دانشگاه جانز هاپکینز و مدرسه کسب‌وکار هاروارد تحصیل کرد. او یکی از موسسان، مدیرعامل ارشد اجرایی و مالک بلومبرگ ال. پی. از شرکت‌های داده‌های مالی جهانی و رسانه‌ای است که نام او را بر خود دارد و به خاطر سیستم کامپیوتری بلومبرگ ترمینال که به‌طور گسترده از سوی سرمایه گذاران در جهان استفاده می‌شود، مشهور است. او حرفهٔ خود را شرکت معامله اوراق بهادار سالومون برادرز شروع کرد و سپس از سال ۱۹۸۱ شرکت خود را تشکیل داد و بیست سال بعد از آن را رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل ارشد اجرایی آن بود. بلومبرگ همچنین از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۲ رئیس هیئت امنای دانشگاه محل تحصیل خود، دانشگاه جانز هاپکینز، بود.

او از ۱ ژانویه ۲۰۰۲ به مدت سه دوره به عنوان یک‌صدوهشتمین شهردار کلان‌شهر نیویورک فعالیت کرد. او که تمامی عمر دمکرات بود، پیش از رقابت برای این منصب به عنوان جمهوریخواه رقابت کرد و در انتخاباتی نزدیک تنها چند هفته پس از حملات ۱۱ سپتامبر به شهرداری برگزیده شد. او در سال ۲۰۰۵ برای بار دوم به این سمت انتخاب شد و دو سال بعد حزب جمهوریخواه را ترک کرد. بلومبرگ برای تغییر قانون محدودیت دوره‌های شهرداری نیویورک مبارزه کرد و در سال ۲۰۰۹ به عنوان نامزد مستقل برای سومین بار به شهرداری انتخاب شد.

از بلومبرگ به کرات به عنوان نامزد احتمالی میانه‌گرای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ و نیز برای فرمانداری نیویورک در سال ۲۰۱۰ یاد می‌شد. او از رقابت برای این مناصب خودداری کرد.

/خبرآنلاین

کد خبرنگار: ۱۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***