به گزارش سلام نو، فعالیت ۹ شبکه تلویزیونی در عراق که در بین آنها نام چند رسانه سعودی، آمریکایی و فتنه گر داخلی دیده می شود به اتهام فتنه انگیزی و تحریک مردم به تظاهرات متوقف شد.
هیات ارتباطات و رسانه به عنوان مسوول اول اعطای مجوز فعالیت و رصد رسانه ها در عراق در تصمیمی که امروز دوشنبه در رسانه های این کشور منتشر شده گفته است که این ۹ شبکه تلویزیونی که یکی از عربستان سعودی و یکی از آمریکا است، متهم به تحریک اعتراضات و فتنه انگیزی در جامعه عراق هستند.
رسانه هایی که دفاتر آنها بسته شده، شامل «العربیه حدث» عربستان سعودی، «الحره عراق» آمریکا و تلویزیون های بومی «الشرقیه»، «الدجله»، «الرشید»، «هنا بغداد»، «الفلوجه» و « NRT» عرب زبان کرد و تلویزیون «ANB» هستند.
چهار رسانه الشرقیه، الدجله، هنا بغداد و الفلوجه به عنوان رسانه های فتنه گر در عراق شهرت دارند و به داشتن گرایش های بعثی متهم هستند.
همچنین هیات ارتباطات و رسانه عراق گفته است که اخطارهای نهایی به تلویزیون های سعودی «العربیه»، «اسکای نیوز» امارات و تلویزیون بومی «آسیا»، «اور» و «روادو» کرد زبان ابلاغ کرده است.
پیشتر هیات ارتباطات و رسانه بسته شدن دفاتر شبکه های تلویزیونی العربیه، العربیه حدث سعودی، الحره آمریکا و همچنین NRT را در این کشور اعلام کرده بود.
برخی از این رسانه ها به دلیل خودمختاری اقلیم کردستان و عدم تبعیت دولت اقلیم از تصمیمات دولت مرکزی عراق، در کردستان عراق دفاتر خود را دایر کرده و همچنان روند اعتراضات را در این کشور پوشش می دهند.
عده ای از این رسانه ها که قبلا دفاتر آنها در عراق بسته شده مانند «الجزیره» قطر هم اینک با استفاده از تلفن های همراه از اعتراضات عراق فیلم و گزارش تهیه و پخش می کنند.
به اعتقاد کارشناسان، شبکه های اجتماعی در حال حاضر یکی از مهمترین گزاره های اثر گذار بر روند تحریک اعتراضات در عراق به شمار می روند که تاکنون دولت عراق نتوانسته است در خصوص مهار آن اقدام جدی اتخاذ کند.
دستگاه های ذیربط عراقی تنها در مواردی توانسته اند اینترنت را از عراق قطع یا ضعیف کنند اما همچنان کاربران تحریک کننده اعتراضات در عراق با استفاده از فیلتر شکن مواد فتنه انگیز و تحریک کننده خود را در شبکه های اجتماعی منتشر می کنند.
/ایرنا