تازه ترین اقدام در مسیر توسعه پارس جنوبی، نصب و آماده سازی دو سکوی فاز 13 این میدان برای برداشت گاز از عمق دریا و انتقال آن به پالایشگاه خشکی است.

به گزارش سلام نو، روند توسعه و بهره برداری از فازهای مختلف بزرگترین میدان گازی جهان، با شتاب در حال انجام است و تا پایان سال بخش های دیگری از آن به بهره برداری خواهد رسید.

راه اندازی فازهای مختلف پارس جنوبی پس از استقرار دولت تدبیر و امید، جزو اولویت های اصلی وزارت نفت قرار گرفت به طوری که تولید از آن بیش از 2 برابر افزایش یافت.

تازه ترین اقدام در مسیر توسعه پارس جنوبی، نصب و آماده سازی دو سکوی فاز 13 این میدان برای برداشت گاز از عمق دریا و انتقال آن به پالایشگاه خشکی است.

وزارت نفت به نقل از مجری طرح توسعه فاز ١٣ پارس جنوبی اعلام کرد: مشعل های دو سکوی اصلی (B) و اقماری (D) فاز 13، پس از پایان عملیات ساخت و نصب با راه‌اندازی همه سیستم‌های ایمنی و کنترلی و باز کردن نخستین چاه‌های آماده تولید، روشن شد.

«پیام معتمد» افزود: بزودی و با آماده شدن خط لوله دریا، ارسال گاز به پالایشگاه خشکی آغاز می ‌شود.

مجری طرح توسعه فاز ١٣ پارس جنوبی به روشن شدن همزمان مشعل این عرشه‌ها در سومین روز کاری سکوی 13D و چهارمین روز کاری سکوی ١٣B اشاره کرد و ادامه داد: با راه‌اندازی کامل دو سکوی دریایی فاز 13 پارس جنوبی، تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز ترش غنی (معادل ٢٨ میلیون متر مکعب) محقق می شود.

وی یادآور شد: دو سکوی گازی موقعیت B و D طرح توسعه فاز ١٣ پیش از این و بطور همزمان برای نصب در بخش فراساحل این طرح در بوشهر بارگیری و پس از ارسال به دریا، در شرایط مناسب هوایی در موقعیت‌های خود نصب شدند.

به گفته معتمد راه‌اندازی این 2 سکو پیش از زمان تعیین شده، نشان می‌دهد عزم وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران در بهره‌برداری از طرح‌های گازی پارس جنوبی و افزایش تولید از این میدان جدی است.

بخش فراساحل فاز 13 پارس جنوبی شامل 38 حلقه چاه دریایی در بخش شمال غربی میدان مشترک پارس جنوبی است که با بهره‌برداری از این 2 عرشه، نیمی از تعهدات توسعه ای این طرح محقق می‌شود.

با ارسال گاز ترش برداشت شده از 2 سکوی فاز 13 به پالایشگاه خشکی محصولات مختلفی مانند گاز شیرین، اتان، پروپان، بوتان، میعانات گازی و محصول جانبی گوگرد تولید می‌شود.

به گزارش ایرنا، منطقه پارس جنوبی گسترده ترین میدان گازی جهان را در خود جای داده است و به عنوان بزرگ ترین منطقه صادراتی میعانات گازی کشور شناخته می شود.

در بخش ایرانی این میدان، 14 تریلیون مترمکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی ذخیره شده است که هشت درصد کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می شود.

تولید گاز از ١٠ فاز نخست پارس جنوبی در سال 13٩٢، نزدیک به 285 میلیون مترمکعب بود که این میزان با بهره برداری از ١١ بخش جدید پارس جنوبی به 560 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است./ایرنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***