به گزارش سلام نو به نقل از اسکای نیوز عربی، در جریان رأیگیری برای انتخاب ریاست پارلمان تونس که چهارشنبهشب برگزار شد، الغنوشی با ۱۲۳ رأی موافق، توانست ریاست این مجلس نمایندگان را بدست آورد.
مجلس جدید تونس، نخستین جلسه خود را امروز چهارشنبه آغاز کرد.
دو روز پیش بود که حزب اسلامگرای "النهضه" الغنوشی" را به عنوان ریاست مجلس نمایندگان معرفی کرده بود.
پیشتر این قرار بود الغنوشی مأمور تشکیل کابینه جدید شود، اما پس از آن، حزب النهضه این دیدگاه را تغییر داد و وی برای ریاست پارلمان معرفی شد.
بر اساس اعلام رسمی نتایج انتخابات پارلمانی تونس در ۱۸ مهرماه جاری، جنبش اسلامگرای النهضه ۵۲ کرسی و حزب قلب تونس به ریاست "نبیل القروی" ۳۸ کرسی به دست آوردند.
پس از این احزاب، حزب «جریان دموکراسی» ۲۲ کرسی، حزب «ائتلاف کرامت» ۲۱ کرسی و حزب «قانونی آزاد» ۱۷ کرسی در پارلمان تصاحب کردند.
براساس این انتخابات که ۶ اکتبر (۱۴مهرماه) برگزار شد، از مجموع بیش از هفت میلیون واجد شرایط، ۲ میلیون و ۹۴۶ هزار و ۶۲۸ نفر به پای صندوقهای رأی رفتند.
این انتخابات، دومین انتخابات پارلمانی تونس از زمان تصویب قانون اساسی جدید در سال ۲۰۱۴ و سومین انتخابات پارلمانی پس از خلع دولت "زین العابدین بن علی" دیکتاتور پیشین و انقلاب سال ۲۰۱۱ میلادی در این کشور است.
بر اساس قانون اساسی تونس، حزبی که بیشترین کرسی پارلمان را بدست آورد، پس از تشکیل مجلس، ۲ ماه فرصت خواهد داشت تا دولت را تشکیل دهد.
الغنوشی ۷۸ ساله در سال ۱۹۴۱ در جنوب تونس متولد شد. وی مدارج تحصیلی را به ترتیب در «الخلدونیه»، «قاهره»، «سوریه» و «پاریس» گذراند، اما به دلیل مشکلات خانوادگی، تحصیل در اروپا را رها کرد و به تونس بازگشت و به کار تدریس فلسفه در دانشگاه مشغول به کار شد.
وی در اوایل سال ۱۹۷۰ میلادی، با انتشار ماهنامه «المعرفه» نخستین هستههای حرکت اسلامی تونس را تشکیل داد و به همین دلیل با مشکلات فراوانی روبرو شد. او حتی تا پای چوبه دار رفت، اما سرانجام به خارج از کشور تبعید شد.
وی در سال ۱۹۸۰ برای نخستینبار زندان سیاسی را تجربه کرد و پس از آزادی از زندان، به کشورهای حاشیه خلیج فارس، ایران، سودان و لبنان سفر کرد.
این رهبر انقلابی مسلمان تألیفاتی در زمینه مسائل اجتماعی و فلسفی اسلامی دارد که بعضی از آنها در کشورهای مصر، سودان، تونس، الجزایر، ترکیه، فرانسه و ایران چاپ و منتشر شده است.
وی پیش از انقلاب مردم تونس در سال ۲۰۱۱ میلادی، در لبنان سکونت داشته است/ ایرنا