علوم آزمایشگاهی همانطور که مشخص است یکی از زیر شاخه های علوم پزشکی است و بیشتر در زمینه تحلیل و بررسی آزمایشات خونی و بافت های بدن با گرایش تشخیص و پیشگیری بیماری و سپس درمان و بازیابی سلامت انسان است. نیاز اصلی تدوین این برنامه درسی تربیت نیروی آگاه در رشته علوم آزمایشگاهی بر اساس وظایف حرفه ای است.

laboratory sciences

این رشته که به نام "مدیکال تکنولوژی" در دانشگاه های جهان آموزش داده می شد در سال 1976 Credentialing Agency National آنرا به MLS تغییر داد تا وظایف حرفه ای شاغلین در آن رشته را بهتر بیان کند به طوری که در حال حاضر این رشته به نامهای Medical Laboratory Sciences و یا ClinicalLaboratory Sciences می شناسیم.

در کشور ما دوره کارشناسی علوم آزمایشگاهی ده سال قبل از انقلاب پدیدار شد و در دانشگاه های تهران، شیراز،  تبریز و.... ارائه گردید که بعدها به صورت کاردانی نیز درآمد

ظرفیت رشته علوم آزمایشگاهی در دانشگاه های سراسری

تقریبا در دانشگاه های علوم پزشکی همه استان های ایران رشته علوم آزمایشگاهی تدریس می شود و سالانه بیش از ۱۶۰۰ نفر دردانشگاه های سراسری روزانه، شبانه، غیرانتفاعی، پردیس و … از طریق کنکور کارشناسی پذیرفته می شوند.

بازار کار رشته علوم آزمایشگاهی

کار در آزمایشگاه های تشخیص طبی اولین گزینه استخدامی یا کارآفرینی در این رشته است. از طرفی با توجه به هزینه های بالایی که برای تامین لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی نیاز است ، امکان کارآفرینی و راه اندازی یک آزمایشگاه غیر دولتی برای اکثر افراد شدنی نیست و باید در آزمایشگاه های طبی ، صنایع غذایی ، دارویی و صنعتی مشغول به کار شوند.

خوب است بدانید که میزان درآمد فارغ التحصیلان این رشته در امریکا ،بیش از 60 هزار دلار در سال برآورد گردیده است. نکته جالب دیگر، این که هر چه میزان تحصیلات شما در رشته علوم آزمایشگاهی بیشتر باشد زمینه های شغلی بیشتری هم پیدا می شود و طبیعتاً درآمد بالاتری هم کسب خواهید کرد.

بهتر است حتماً بدانید که

لازم‌ است‌ که‌ دانشجو به‌ دروس‌ شیمی و زیست شناسی علاقه مند باشد. رشته‌ علوم‌آزمایشگاهی به‌ ویژه‌ در مقطع‌ کاردانی‌ یک‌ رشته‌ کاملاً عملی‌ است‌ و دانشجویانی‌ که‌ مایل به‌ کار عملی‌ هستند و نسبت‌ به‌ بو یا مسائلی که کمی چندش آور است مثل آزمایش‌ ادرار و مدفوع‌ حساس‌ نیستند، در این‌ رشته‌ موفق‌ می شوند.

فارغ التحصیلان این رشته در کشور همواره از شغل خود به عنوان شغلی مورد ظلم یاد می‌کنند.  پایین بودن درآمد در مقایسه با سختی های رشته و کارهای عملی آزمایشگاه برخی از موارد اعتراضی دانشجویان و فعالان این رشته است.

متوسط طول دوره کارشناسی به صورت پیوسته چهار سال و مطابق آیین نامه آموزشی کاردانی کارشناسی پیوسته و نا پیوسته مصوب شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی است و تعداد واحدهای درسی به شرح زیر می باشد:

دروس عمومی: 22 واحد

دروس پایه: 31 واحد

دروس اختصاصی: 61 واحد

کارآموزی در عرصه:  16 واحد

جمع واحد: 130 واحد

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***