به گزارش سلام نو، در کتاب «انگارههای معمارانه منظر: درآمدی بر آفرینش پارکهای شهری» که به تازگی منتشر شده، خواننده با استفاده از قابلیتهای چندرسانهای (مولتیمدیا) میتواند با اسکن کردن QRCODE های کنار تصاویر درون کتاب، فیلم مرتبط با محتوای آن بخش از کتاب را در تلفن همراه خود مشاهده کند.
آزاده شاهچراغی، دانشیار و مدیر گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات که نویسنده این کتاب است در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: هدف استفاده از این قابلیت، علاوهبر گویاتر کردن محتوای تخصصی کتاب، صرفهجویی در مصرف کاغذ، کمک به حفظ محیطزیست و ترویج فرهنگ کتابخوانی است.
او در ادامه خاطرنشان کرد: برای ایجاد این امکان برای خواننده، از قبل فیلمهای آن پروژهها بر روی وبسایتهای معتبر داخلی بارگذاری شده و QRCODE برای هر یک از تصاویر پروژه در کتاب آورده شده که فرد حین مطالعه با استفاده از اپلیکیشن خوانش بارکد (که در دسترس همگان است) میتواند فیلم آن تصاویر و پروژههای معماری منظر را در گوشی تلفن همراه خود مشاهده کند.
مولف این کتاب با بیان اینکه در چاپ کتابهای هنر و معماری بهعلت وجود تصاویر و نقشههای فراوان میزان استفاده از کاغذ افزایش مییابد، گفت: بدین ترتیب و با استفاده از این قابلیت میتوان ضمن علاقهمند کردن افراد به مطالعه تا حدود زیادی در مصرف کاغذ صرفهجویی کرد.
شاهچراغی با بیان اینکه این کتاب سومین اثر اما نخستین تجربهاش در حوزه چندرسانهای است، خاطرنشان کرد: موضوع این کتاب درباره آفرینش معمارانه پارکهای شهری است، اینکه در کلانشهرها، پارکها آخرین پناهگاه سبز شهروندان درون شهرها هستند که هنوز با ساختمانها پر نشده و امکان تعاملات اجتماعی و ارتباط با طبیعت در آن محیط وجود دارد.
او با اشاره به وجود ایدههای معمارانه در برخی پارکها و فضاهای سبز ایران و جهان افزود: براساس نتایج بررسیها توانستم ۶۷ نمونه موفق پارک طراحیشده توسط معماران در ایران و جهان را شناسایی کنم تا اینکه دریابم ردپای موفقیت آنها کجاست، که بتوان با ایده معمارانه فضا و پارک شهری مناسبی را برای سبک زندگی در شهرهای امروز طراحی کرد.
این استاد دانشگاه گفت: به عنوان مثال در کتاب به طراحی بوستان فردوسی در تهران که در واقع طرح گسترش پارک جمشیدیه بود اشاره شده است و این بوستان جوایز معتبر بینالمللی جهان را به لحاظ طراحی معمارانه دریافت کرده است و حدود ۳۰ هکتار مساحت دارد. اما برای تشریح چنین پروژههایی در کتاب همراه با چاپ تصاویر متعدد از آنها به صفحات زیادی نیاز بود، بنابراین با هدف صرفهجویی در مصرف کاغذ بالاخره ایده چاپ کتاب به صورت چندرسانهای (مولتیمدیا) مطرح و تأیید شد.
او یادآور شد: در ابتدا درنظر داشتیم برای به نمایش گذاشتن این فیلمها از سیدی (لوح فشرده) استفاده شود اما به عللی از جمله ضد محیط زیست بودن و داشتن مشکلات تکنیکی این راهکار مورد قبول واقع نشد، از این رو بررسیهای بیشتری شد تا اینکه به این ایده نهایی رسیدیم.
«انگارههای معمارانه منظر» سومین اثر دکتر آزاده شاهچراغی، دارنده مدرک دکترای معماری، دانشیار و مدیر گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات است و از سوی انتشارات سازمان جهاد دانشگاهی تهران منتشر شده است.
پیشتر او نخستین کتاب خود را با عنوان «پارادایمهای پردیس» به چاپ هفتم رسانده که اثر شایسته تقدیر کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده است.
دومین کتاب این مولف با عنوان «محاط در محیط» در همکاری با دکتر علیرضا بندرآباد نوشته شده و درباره تأثیر معماری و شهرسازی بر رفتار مردم است که به زودی برای چهارمینبار به چاپ میرسد./ ایسنا