شمار کسانی که حالا در دو ماه گذشته با پیامک قطع یارانه روبرو شدند از یک میلیون نفر فراتر رفته است.
به گزارش سلام نو، در حالی تعداد حذف شدگان از فهرست یارانه بگیران به یک میلیون و صد هزار نفر رسیده است که برآوردهای مقدماتی نشان می دهد شمار کسانی که نیازی به یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی ندارند نزدیک به ۲۴ میلیون نفر یا سه دهک درآمدی است.
بررسیهای صورت گرفته نشان می دهد از میان کسانی که نسبت به قطع یارانه دریافتی خود اعتراض داشتند، ادله تعداد اندکی از افراد پذیرفته شده است و سایرین دلایل قابل قبولی در این حوزه ارائه نداده اند.
سخنگوی ستاد تبصره ۱۴ قانون بودجه در این خصوص گفته است: تا کنون ۹ درصد از حذف شدگان به روند حذف خود معترض بودهاند اما ۸۰ درصد دلایل مطرح شده آنها از سوی ستاد پذیرفته نشده است. تاکنون ۲۰ درصد دلایل معترضان به حذف یارانه نقدی رد نشده است و بایستی در مورد ادله آنها همچون ورشکستی، بیماری صعب العلاج و... راستی آزمایی مجدد صورت گیرد.
عملیات حذف بر چه اساسی است؟
هر چند پیش از این برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کارشناسان مبنای حذف را درآمد افراد اعلام کرده بودند اما بر اساس اعلام رسمی سخنگوی ستاد، مبنا نه فقط درآمد که اتفاقا هزینه کرد افراد و رتبه اعتباری کسب شده در بانک های اطلاعاتی است . به این ترتیب رتبه اعتباری افراد مبتنی بر دادههای بانکهای اطلاعاتی مانند شاخص خانوار، جنسیت سرپرست خانوار، تعداد و مجموع ارزش خودرو، تعداد و ارزش ملک ثبت شده به نام اعضای خانوار و سرپرست، تعداد سفرهای خارجی و برخی شاخص های قابل ارائه دیگر مشخص می شود و این رتبه مبنایی بر حذف یارانه نقدی یا تداوم دریافت آن خواهد بود. بر این اساس معاملات جدید نیز می تواند افراد را در فهرست حذف از یارانه نقدی قرار دهد.به موجب تصمیمات اتخاذ شده خودرویی با ارزش کمتر از ۵۰ میلیون تومان ، در عملیات حذف قرار نمی گیرد.
معترضان به حذف یارانه چه تعهدی به دولتی می دهند؟
کسانی که اقدام به اعتراض نسبت به حذف یارانه های نقدی می کنند، تعهدی را به دولت می دهند که بر مبنای آن رسیدگی به حساب های بانکی و ... را مجاز می نماید . در متن این تعهد معترضین تاکید می کنند:"با علم و آگاهی از اینکه بر اساس ماده ۱۰ قانون هدفمندی یارانه ها به هر یک از دستگاه های اجرایی دولت اجازه میدهم بدون نیاز به هر گونه مجوز دیگری اعم از قضایی و غیر قضایی ، راسا و در هر زمان نسبت به مشاهده و بررسی و اخذ گزارش اطلاعات مالی و درآمدی اینجانب و افراد تحت تکفل خانوار، در کلیه بانک ها، مئسسات اعتباری غیر بانکی ، صندوق های قرضا الحسنه ، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، نیروی انتظامی ، سازمان ها و صندوق های بیمه و بازنشستگی، گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان امور مالیاتی و سازمان بورس اوراق بهادار و سایر دستگاه ها و اشخاص ذیربط و بررسی میدانی اقدام نمایند.
در این تعهد نامه تاکید شده است : ماده ۱۰ دریافت کمکها و یارانه های موضوع مواد ۷ و ۸ این قانون منوط به ارائه اطلاعات صحیح است . در صورت عدم صحت اطلاعات ارائه شده دولت مکلف است از ادامه پرداخت ، در خصوص استرداد وجوه پرداختی اقدامات قانونی لازم را به عمل بیاورد.
میرزایی پیش تر از تدوین مکانیزمی به منظور امکان جریمه برخورداران معترض به حذف یارانه ها خبر داده بود.
چند نفر در نوبت هستند؟
بررسی ها نشان می دهد ۳۸.۵ درصد حذف شدگان از صف دریافت یارانه نقدی از استان تهران بودهاند و استانهای اصفهان با ۸.۲ درصد، فارس با ۷.۵ درصد، خراسان رضوی ۶.۹ درصد و استان مازندران با ۴.۴ درصد در ردههای بعدی دارای بیشترین جمعیت حذف شدگان از دریافت یارانه نقدی قرار گرفتهاند. به این ترتیب تا پایان سال، در صورت تداوم عملیات حذف ، تعداد کسانی که از فهرست یارانه های نقدی خط می خورند به ۲۴ میلیون نفر خواهد رسید و در حال حاضر ۲۳ میلیون نفر در نوبت حذف هستند. /خبرآنلاین