شهردار علی آباد گفت: با راه اندازی تله کابین در پارک جنگلی میتوانیم به افزایش گردشگران در این منطقه کمک کنیم.

به گزارش سلام نو و به نقل از فارس، ابوذر اسفندیاری‌پور، شهردار علی آباد کتول در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پارک جنگلی کبود وال اولین پارک جنگلی در کشور است، گفت: درختان و کوه‌های این منطقه به دوره سوم زمین شناسی و جنگل‌های هیرکانی بازمی‌گردد.

وی با بیان اینکه آبشار تمام خزه‌ای کبود وال تنها آبشار خزه ای در کشور و در دل این جنگل است، اظهار داشت: این آبشار از لحاظ جاذبه‌ گردشگری منظره منحصر به فردی را ایجاد کرده زیرا تلفیق دریاچه، دشت، کوه و جنگل را در یک خط طولی بین ۱۰ تا ۲۰ کیلومتر داریم.

شهردار علی آباد کتول تصریح کرد: یکی از مهمترین بحث‌های در دست اقدام در این پارک جنگلی احداث تله کابین است و امیدواریم در آینده نزدیک و بعد از اخذ مجوزهای لازم شروع احداث آن را در این منطقه زیبا داشته باشیم.

اسفندیاری پور با اشاره به اینکه پیش بینی شده با راه اندازی خط تله کابین روزانه شاهد حدود سه هزار نفر گردشگر باشیم، گفت:  پیگیر اخذ مجوزهای قانونی از دستگاه‌های اجرایی مرتبط همچون منابع طبیعی، اداره آب، محیط زیست، شرکت توزیع برق و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هستیم.

وی تأکید کرد: تصمیم‌گیری این طرح بر عهده سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور است که در حال حاضر پیگیری ما به جاهای خوبی رسیده است.

سد کبود وال

شهردار علی آباد در خصوص  پیوست زیست محیطی برای این پروژه اعلام کرد: این پروژه حدود هفت کیلومتر است. دستگاه‌های مسئول در این زمینه منابع طبیعی و محیط زیست هستند که حتماً بررسی‌های لازم در این زمینه را انجام داده‌اند و اگر اثرات زیست محیطی نداشته باشد،ا نجام می شود. فکر می‌کنم تا کنون موافقت اولیه از محیط زیست نیز حاصل شده است.

وی ادامه داد: پارک جنگلی از سال ۱۳۴۴ در اختیار شهرداری علی آباد کتول و طبق ماده 2 و 3 قوانین سازمان حفاظت از مراتع و جنگل‌های کشور بوده است و ما امسال به دنبال تمدید واگذاری این پارک به شهرداری هستیم زیرا این موضوع خواسته مردم این شهرستان است.

اسفندیاری پور تصریح کرد: از آنجایی که شهرداری تحت عنوان توسعه درآمدهای پایدار، توسعه صنعت گردشگری و به دنبال ارائه خدمات بهتر است تمایل داریم این پارک که در حال حاضر تحت تملک منابع طبیعی است در اختیار شهرداری قرار بگیرد.

وی ادامه داد: به همین دلیل از مجاری قانونی پیگیر این موضوع هستیم، از طرفی شهرداری تصمیم دارد خدمات رایگانی در حوزه شهر و شهرستان داشته باشد، همچنین  پشتیبانی که شهرداری می‌تواند در این زمینه انجام دهد مناسب‌تر و بهتر از بخش خصوصی است که تاکنون نیز به همین شکل بوده است.

شهردار علی آباد دریاچه سد کبود وال را فرصت خوبی برای بازی‌های آبی دانست و گفت: همچنین رینگ  دور سد و شهرستان علی آباد با دو دهنه‌ محمد آباد و زرین گل  و حدود 20 روستای ییلاقی که در فصول گرم سال می‌تواند میزبان گردشگران باشد، از دیگر شرایط خوب برای گردشگری این منطقه است.

وی افزود: توسعه بحث بوم‌گردی در دو دهنه محمد آباد و زرین گل در دست اقدام و پیگیری است و فکر می‌کنم طی دو سال اخیر دو مجتمع بوم‌گردی که ظرفیت‌های بین المللی دارد، افتتاح شده است، این بوم‌گردی‌ها استانداردهایی دارد که می‌تواند میزبان گردشگران خارجی نیز باشد.

اسفندیاری پور گفت: در چند سال اخیر حدود یک  و نیم میلیارد تومان از منابع عمومی شهرداری در این محل سرمایه‌گذاری  شده و صلاح شهروندان در این است که همچنان این پارک در اختیار شهرداری قرار بگیرد. اگر این پارک در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد، امکان دارد برای شهروندان بومی که می‌خواهند وارد شوند عوارض ورود در نظر بگیرند در حالی که ما از شهروندان علی آبادی هیچ گونه عوارضی دریافت نمی‌کنیم.

وی با بیان اینکه ما دفن زباله در جنگل نداریم، گفت: زباله‌ها روزانه جمع‌آوری و به سایت آق قلا منتقل می‌شود.

شهردار علی آباد با بیان اینکه در نوروز 97 نگاه شهرداری به این محوطه ویژه بود و اِلمان‌های مناسبی نصب کردیم و هر روز برنامه نوروزگاه داشتیم، تصریح کرد: عید امسال نسبت به سال گذشته حدود 300 درصد رشد جذب گردشگر داشتیم.

وی ادامه داد: همچنین تیر و مردادماه امسال حدود 150 هزار نفر ورودی گردشگر به پارک داشتیم. در ایام نوروز 1397 بر مبنای ورودی قبض عوارضی متوسط 10 میلیون تومان دریافتی داشتیم که مبلغ هر قبض 5 هزار تومان بوده است و به طور متوسط  در طول یک سال بین 100 تا 150 هزار ماشین وارد این منطقه می‌شود که  این آمار جدا از مراجعه کنندگان بومی ماست.

اسفندیاری پور گفت: چون این پارک و شهر علی آباد در مسیر زائران امام رضا(ع) قرار دارد معمولا گردشگران گذری هستند  و یکی از پروژه‌های شهرداری این است که تلاش کنیم این زائران حداقل یک شب در این شهر اقامت داشته باشند.

مهدی شکی، عضوشورای شهر علی آباد کتول هم اظهار داشت: در راستای راه‌اندازی تله کابین تخریب جنگل زیر پنج هکتار است که در سطح  استانی بررسی شده و مشکلاتی از نظر زیست محیطی ندارد، فقط سایت مبدا و مقصد در تله کابین بررسی می‌شوند و مابقی خدمات در فضای جنگلی کبود وال انجام می‌شود.

وی همچنین درباره اصرار به اینکه چنین محوطه‌ای در اختیار شهرداری قرار بگیرد، گفت: با توجه به اینکه پارک جنگلی کبود وال در حریم شهر علی آباد قرار دارد که 40 سال در اختیار شهرداری بوده و رضایتی که کارفرما از شهرداری داشته و آن را به صورت مکتوب ارائه داده است، همچنین طبق ماده‌های قانونی موجود منابع طبیعی اختیار واگذاری دارد، بهتر است این پارک در اختیار شهرداری باشد.

وی با اشاره به وسعت پارک جنگلی در 50 سال گذشته نسبت به وضعیت حاضر اظهار داشت: در مجوز اولیه وسعت پارک 15 و نیم هکتار بوده و در حال حاضر حدود 103 هکتار است.

شکی گفت: در آخرین بررسی‌ها وسعت این پارک به حدود 4 هزار و 300 هکتار رسیده اما طی سال‌های گذشته کمترین تخریب طبیعت را داشته‌ایم. همچنین جانمایی ایجاد شده در داخل سایت بدون هیچ‌گونه قطع پوشش گیاهی بوده است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***