تظاهرات مردم لبنان به اوضاع اجتماعی و مالیات در این کشور در خیابان‌ها ادامه دارد و عکس های منتشر شده از تظاهرات متفاوت در این کشور با تعجب همگانی رو به رو شده است. 

به گزارش سلام نو، مردم لبنان این روزها به خیابان آمده‌اند و به ناکارآمدی دولت، بیکاری و فساد سیاست‌مداران اعتراض می‌کنند. تصاویر این اعتراض‌ در رسانه‌های جهان و شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود.

عکس‌های برداشته شده از راهپیمایی‌ها و تجمع مردم لبنان برای مردم جهان یک امر عادی بود و برای ما ایرانی‌ها عجیب. در این اعتراض‌ها برخی دخترکان لباس‌های کوتاه به تن داشتند و بخشی از پسران تنها با مایو پای به خیابان گذاشته بودند.

پسری پلاکاردی در دست داشت که در آن نوشته شده بود« اگر فساد نبود و برای اعتراض در خیابان نبودم و الان در یک قهوه خانه در کنار دوست دخترم نشسته بودم.»

بخشی از مردم ایران بعد از دیدن این تصاویر در شبکه‌های اجتماعی می‌گویند:« بیا این هم از لبنانی‌ها» این بخشی از مردم لبنان برای‌شان تنها در حزب‌الله خلاصه می‌شود و فکر می‌کنند که تنها آنها لبنانی هستند و این درحالی است که 40 درصد از مردم لبنان مسیحی هستند و غیر عرب هستند. از 60 درصد مسلمان هم بخشی از اهل سنت، دروزی و علوی هستند.

متاسفانه آنقدر اطلاعات ما در مورد کشورها کم است که فکر می‌کنیم همه لبنان شیعه هستند و باید مثل ما زندگی کنند. نه اینگونه نیست.

به طور مثال تصاویر جشن فلسطینی‌ها در رام‌الله پخش می‌شود که در آن جوان فلسطینی به کافه رفته‌اند، گیتار به دست گرفته‌اند و به رقص و پایکوبی می‌پردازند و برخی از ما بعد از دیدن این تصاویر می‌‌گوییم« بیا این هم از فلسطینی‌ها»

بخشی از ما نمی‌دانیم که رام‌الله مرکز تشکیلات خودگردان فلسطین است. رییس تشکیلات خودگردان، محمود عباس است که طرفدار گفت‌وگو و صلح با اسرائیل است. بیشتر حمله‌های نظامی که اسرائیل به فلسطین انجام می‌دهد مربوط به نواز غزه است که در اختیار حماس است. حماس مورد حمایت جمهوری اسلامی است.

بعد از بازی جام ملت‌های آسیا و پیروزی قاطع ایران در برابر یمن، برخی‌ها صدای اعتراض بلند کردند که اینها در جنگ هستند و ما نباید به آنها در بازی سخت می‌گرفتیم.

خیلی‌ها نمی‌دانستند، تیمی که ما با آن بازی کردیم، نماینده دولتی بود که جمهوری اسلامی با آن مخالف است. آنها یمنی‌ها نبودند که لنگ می‌پوشیدند و نان خشک می‌خوردند.

متاسفانه چون بسیاری از ما مردم ایران شبیه هم هستیم. مثل هم فکر می‌کنیم، مثل هم لباس می‌پوشیم، بر این بارو هستیم که دیگران هم کپی برابر اصل ما هستند. نه در بسیاری از کشورهای جهان تفاوت‌های فرهنگی و مذهبی زیادی وجود دارد و قرار نیست همه مثل هم باشند.

در مورد عراقی‌ها و افغانستانی‌ها هم اینگونه فکر می‌کنیم. در جنگ 8 ساله ارتش بعث عراق با ما در جنگ بود و این در حالی بود که شیعیان وارد این کارزار نشدند و یا حتی در برخی مواقع در جبهه ایران علیه ارتش بعث جنگیدند.

به نظر می‌رسد باید تصورمان از کشورهای جهان را عوض کنیم و در مورد آنها بیشتر بخوانیم و بدانیم. تعریف حجاب حتی در میان شعیان کشورهای عربی با ما فرق می‌کند. فرهنگ زندگی‌شان با ما فرق می‌کند. باید یاد بگیریم به عقاید و تفاوت‌ها احترام بگذاریم.

/عصرایران

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***