سخنگوی قوه قضائیه گفت: در ارتباط با سیل گذشته بررسیهای جامعی توسط دادستانیها انجام شد و ١۴٠ نفر از مدیران دورههای مختلف به هیاتهای تخلفات معرفی شدند و ١٠۵ مدیر دارای پرونده کیفری شدند و در یک بررسی اولیه ٢۴۵ نفر از مدیران ادوار مختلف در بروز حوادث سیل در مضان اتهام قرار گرفتند.
به گزارش سلام نو، غلامحسین اسماعیلی در نشست صبح امروز خود با خبرنگاران ضمن تسلیت ایام اربعین و ایام مصیبت اهل بیت (ع) گفت: به همین مناسبت لازم میدانم چند تشکر داشته باشم؛ تشکر اول از حضور حماسی و توام با بصیرت زائران اربعین است که با حضورشان تداوم بخش نهضت حسینی و اقتدار امت اسلام و موجب یاس دشمنان شدند. تشکر دوم از دولت و مردم عراق برای میزبانی و برگزاری مراسم اربعین است و تشکر از نیروهای امنیتی و بخصوص حشدالشعبی است. تشکر سوم از موکبداران و ستاد اربعین برای خدمت رسانی آنها است.
وی ادامه داد: اولین نکته بعد از مقدمه این است که بگویم یکماه از پاییز را پشت سر گذاشتیم و امیدواریم خداوند پاییز و زمستان را توام با بارش قرار دهد. یادمان نرود در روزهای پایانی سال ٩٧ بارندگی و سیلابها مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرد که برخی ناشی از قصور مدیران بود که اگر وظایف خود را انجام میدادند، دچار آسیب نمیشدیم. در همان ایام ریاست قوه قضائیه گفتند تبدیل برکت به مصیبت باید آخرین بار باشد و به دلیل قصور مدیران، مردم دچار مشکل نشوند لذا اینک به عنوان اقدام پیشگیرانه یادآوری میکنم مسئولان به حوزههای خود نگاه ویژه داشته باشند و همچنین در خصوص لایروبی و مسیلها اقدام کنند و وظایف خود را انجام دهند.
وی افزود: اعداد و ارقامی را خدمتتان عرض میکنم؛ در ارتباط با سیل گذشته بررسیهای جامعی توسط دادستانیها انجام شد و ١۴٠ نفر از مدیران دورههای مختلف به هیاتهای تخلفات معرفی شدند و ١٠۵ مدیر دارای پرونده کیفری شدند و در یک بررسی اولیه ٢۴۵ نفر از مدیران ادوار مختلف در بروز حوادث سیل در مضان اتهام قرار گرفتند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: قوه قضاییه چه در برنامههای جامع خود چه سیاست تحولی و بررسی معضلات یافتههای خود را در انجام ماموریت تا حصول نتیجه پیگیری میکند و این پیگیریها آثار مثبتی دارد. دیروز دیدید با گذشت ١٨ روز از سفر ریاست قوه قضاییه به استان هرمزگان، دادگستری بشاگرد افتتاح شد و بیانگر این است که سفرها به دنبال حل مشکلات مرتبط با قوه قضائیه است.
وی افزود: در همان استان مجموعه پزشکی قانونی دچار مشکل بود و با تدبیر ریاست قوه قضائیه مشکلات در حال مرتفع شدن است. در سفر استان زنجان هم در حوزه غذا و مشکلات مختلف بررسی و مشکل کارخانه روغن نباتی جهان و هپکو مرتفع شد. در همین زمینه با مشکلات اراضی کشاورزی مواجه بودیم که ریاست قوه مهلت یک ماهه دادند و در این مدت با تغییر وضعیت ١۵٠ مورد انجام شد و یکی از مدیران جهاد کشاورزی منطقه دارای پرونده قضایی شد.
اسماعیلی تاکید کرد: متقابلا یکی از مدیران که برای مساعدت افراد سودجو مقاومت میکرد با حمایتهای صورت گرفته زمینه بازگشت به کارش مهیا شد. از موضوعات مهم زنجان مسأله پسماندها بود که مردم شکایت داشتند و پروندهها تجمیع و با پیگیری از حدود دو هفته قبل پسماندها همان جا دپو میشد؛ زمینی برایش تخصیص پیدا کرد.
وی ادامه داد: اینها را به عنوان نمونه عرض کردم تا مشخص شود قوه قضاییه با جدیت ورود کرده و پیگیر به نتیجه رسیدن است.
اسماعیلی افزود: جلسه گذشته در خصوص استرداد بیتالمال آماری را عرض کردم و در این جلسه به عملکرد یکی از نواحی تهران اشاره میکنم که در این یک ناحیه و صرفا در ٩١ فقره پرونده دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی قریب به ٧ هزار میلیارد تومان به خزانه دولت و بانکها بازگشت و علاوه ٨٧ میلیون یورو نیز به خزانه عودت داده شد و ١٢ میلیون دلار استرداد و ٢٩۴ میلیون درهم امارات ارزهایی است که از متهمان وصول کردیم. این مصیبت ما است که دیگران گوشت را به گربه میدهند و بعد از ما میخواهند این بگیریم.
وی گفت: تاکنون به جز «روح الله زم» کسی از نهادها و دستگاههای دیگر دستگیر نشده است.
/ایلنا