اگر ده پانزده سال پیش گوش دادن آهنگ های غیر مجاز چالش آن روز به حساب می آمد امروز در پیاده روهای شهر اجرای زنده همان ها را می بینیم و اتفاق ناگواری هم نمی افتد. در کشور ما که دومین کشور ناشاد جهان است، بهتر است به جای محدودیت ایجاد کردن پیش پای نوازندگان خیابانی از موسیقی خیابانی به عنوان یک فرصت برای تزریق نشاط به جامعه استفاده کنیم.

اجرای موسیقی خیابانی و مانعی به نام مجوز

چند ماهی است بحث ضرورت دریافت مجوز برای اجراهای خیابانی موسیقی بین مسئولین پررنگ تر شده است. بر این اساس گروه‌های موسیقی خیابانی باید برای اجراهای خود از این پس مجوز دریافت کنند و این بدان معناست که در صورت اراده برای اجرایی کردن این قانون باید شاهد کم شدن نوازندگان خیابانی باشیم. در حالی که آلبوم های موسیقی مجوزدار خوانندگان مطرح کشور باید یک بروکراسی پیچیده را پشت سر بگذارد و بعد از ممیزی های فراوان امکان مجوز برایشان فراهم شود معلوم نیست چه استانداردهایی مدنظر مجوز دهندگان به گروه های موسیقی خیابانی باشد. نهاد صادر‌کننده این مجوزها هنوز مشخص نشده با این حال احتمالا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت این کار را به عهده بگیرد.

هرچند حجت‌ الاسلام احمد مازنی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفته است ملزم کردن گروه های موسیقی خیابانی به اخذ مجوز صرفاً به خاطر حفظ احترام نوازندگان  است. با این حال خود او با اشاره به لزوم ساماندهی نوازندگان خیابانی در این باره گفته است:" همان‌طور که شهرداری باید مثلاً دستفروش ‌ها را با هدف جلوگیری از سد معبر و ایجاد مشکل برای شهروندان مدیریت کند باید این موضوع را نیز اداره کرد." در یک نگاه خوش بینانه می توان امیدوار بود که گروه های موسیقی خیابانی پس از اخذ مجوز به رسمیت شناخته شوند و بدون هیچ گونه مزاحمتی امکان اجرا با حضور مردم را داشته باشند.

با این وجود مجموعه اظهارات دیگر نمایندگان مجلس نیز در این باره باعث می شود  خیلی به حرف های مازنی خوشبین نباشیم. آن ‌طور که قاضی ‌زاده هاشمی توضیح داده و برخی از اعضای دیگر کمیسیون فرهنگی مانند طیبه سیاوشی آن را تایید کرده اند، گزارشی به مجلس رسیده که نشان می دهد وزارت اطلاعات بابت مجموعه ‌ای از موضوعات، که از جمله آن می توان به  احتمال رقص و  رفتارهای خارج از عرف همراه با این موسیقی تا پیش ‌بینی تحریک مردم به برخی رفتارهای ضد امنیتی توسط این گروه‌ ها در کوچه و خیابان ها اشاره کرد، ابراز نگرانی کرده است.

موسیقی خیابانی را دریابیم !

اگر ده پانزده سال پیش گوش دادن آهنگ های غیر مجاز چالش آن روز به حساب می آمد امروز در پیاده روهای شهر اجرای زنده همان ها را می بینیم و اتفاق ناگواری هم نمی افتد. در کشور ما که دومین کشور ناشاد جهان است، بهتر است به جای محدودیت ایجاد کردن پیش پای نوازندگان خیابانی از موسیقی خیابانی به عنوان یک فرصت برای تزریق نشاط به جامعه استفاده کنیم. در شرایطی که غم و اندوه بخش جدایی ناپذیری از زندگی شمار زیادی از مردم شده است، موسیقی خیابانی ظرفیت آن را دارد که خشنودی جامعه را در این شرایط پر التهاب اقتصادی به میزان قابل توجهی بالا ببرد. در شرایط کنونی مقابله با هنرمندانی که با ساز خود شادی را به خیابان ها می برند واقعا هیچ توجیهی ندارد.

سلام نو – سرویس اجتماعی: مامور اماکن در رشت به سراغ گروه موسیقی جوانی که در خیابان نوازندگی می کنند رفته و با لگد بساط آنها را جمع می کند. کلیپ آن در فضای مجازی پخش می شود و تاثر زیادی بین کاربران به وجود می آورد. چند هفته بعد شهردار پایتخت در حالی که با مترو در حال رفتن به سر کار است نوازنده جوانی را در حال ساز زدن می بیند به سمت او می رود و به او دستخوش می دهد.

به گزارش سلام نو، خبر دستخوش دادن حناچی به یک نوازنده جوان در حالی که او به خاطر حمایت از پویش سه شنبه های بدون خودرو از مترو برای رفتن به محل کار استفاده می کرد فضای مجازی را تحت تاثیر خود قرار داد. شوآف بودن یا نبودن این کار خیلی اهمیت ندارد. هر چه بود کار مثبتی بود که شهردار تهران انجام داد و نشان داد ساز زدن کنار خیابان آن قدر که برخی نگرانش هستند، تهدید به حساب نمی آید!

نزدیک به دو هفته قبل بود که در شب شهادت امام حسن عسگری (ع) و آغاز ولایت امام زمان (عج) سه جوان کم سن و سال همچون روزهای دیگر که برای درآمدزایی به نواختن گیتار مشغول بودند در یکی از خیابان های رشت و در حضور تعداد قابل توجهی از مردم مشغول نوازندگی بودند که برخورد زننده مامور اماکن مانع از ادامه کارشان شد.

این خبر را بگذارید کنار خبر ممنوعیت ورود ساز به پارک ها. هرچند به نظر می رسد قانون مدونی در این رابطه وجود نداشته باشد و در این زمینه اقدامات به صورت سلیقه ای صورت می گیرد. ممنوعیت استفاده از ساز منحصر به پارک ها نبوده و تمامی اماکن عمومی را شامل می شوند. کار حتی تا جایی پیش رفته که چند وقت پیش اجازه ورود به هنرمندان سازنده سازهای سنتی و همچنین گروه های موسیقی اقوام در کنار چادرهای عشایری در بیست و ششمین نمایشگاه صنایع دستی در مصلای تهران داده نشد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***