محمد باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: انتقال دانشجویان از رشته دامپزشکی به پزشکی در دانشگاه آزاد به شرط اینکه دانشجو در رشته دامپزشکی بتواند ۹۲.۵ درصد پایین‌ترین نمره را بیاورد، مجاز است.

محمد باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت در حاشیه شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس در خصوص انتقال برخی از فرزندان هیأت علمی در دانشگاه آزاد دانشجویان رشته دامپزشکی به پزشکی اظهار داشت:  وزارت بهداشت هیچ نقشی در انتقال این دانشجویان نداشت و ما مخالف این موضوع بودیم. وزارت بهداشت در مصوبه‌ای که به آنها داده گفته بود که این کار خلاف قانون است و دانشگاه آزاد باید در این خصوص نظر ما را جویا می‌شد.

وی با بیان اینکه این مصوبه لغو شده است افزود: ما مطلقا از این موضوع اطلاعی نداشتیم. این کار مصوبه داخلی دانشگاه آزاد بوده است، اسناد ما نشان می‌دهد ما در آنجا هیچ شراکتی نداشتیم و امضای ما پای این مصوبه نیست.

وی در پاسخ به این پرسش که طی روزهای اخیر اعلام شده که 230 مورد تخلف در پذیرش دانشجویان صورت گرفته است توضیح داد: در پرونده‌هایی که برای انتقال دانشجویان از خارج به داخل است، دقت‌های خاص صورت گرفته است. به همین علت هم گاهی اوقات بررسی این پرونده‌ها در خارج از کشور یک سال طول می‌کشد که مدرکش مورد ارزیابی قرار بگیرد.

وی افزود:در وزارت بهداشت هم تلاش ما بر این است که این دقت‌ها را انجام دهیم، آن اندازه‌ای که می‌توانیم بفهمیم تلاش بر این است که این مسیر با سلامت پیش برود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت:  وقتی کسی فارغ‌التحصیل شده شرطی وجود دارد که نمره کنکور و معدل سال‌های فارغ‌التحصیلی فرد باید به یک حد نصاب برسد. همچنین شرایطی برای نمره دروس پیش‌دانشگاهی و نمره‌‌هایی که در دانشگاه گذرانده‌اند تعین شد. در طی سال‌های گذشته خیلی تلاش کردیم این کار شکل ارتقایی پیدا کند، مثلاً دانشگاه‌های دنیا با رنکینگ‌های بین‌المللی مورد بررسی قرار گرفتند و تلاش‌مان بر این بود که دانشجویان را از دانشگاه‌های سطح بالاتر پذیرش کنیم.

لاریجانی خاطرشنان کرد: گاهی اوقات در زمینه بررسی مدارک دانشجویان با چالش‌هایی مواجه می‌شدیم و مدارک آن‌ها را از آن دانشگاه و سفارت استعلام می‌کردیم و در مواقعی که این مدارک دچار چالش بود و افراد کنار می‌رفتند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در طی این مسیر با یک مسائلی برخورد کردیم از قبیل اینکه عده‌ای نمره دیپلمشان به آن سطح مجاز نمی‌رسد، بعد از مدتی ما می‌دیدیم که این دانشجویان دیپلم با نمره خوب می‌آوردند. پس از مشاهده این موارد موضوع از طریق حراست و آموزش و پرورش دنبال شد و در نهایت حراست وزارت بهداشت مطلع شد که این کار را تعقیب کند،  در راستای اقدامات صورت گرفته دیدیم که برخی از این مدارک جعلی هستند.

وی گفت: با هماهنگی که با آموزش و پرورش بود جلوی خیلی از این افرادی که به این شکل مراجعه کرده بودند بررسی شد و از تحصیل این افراد جلوگیری به عمل آمد. اقدامات ما همچنان ادامه دارد. و حتی کسانی که مشغول تحصیل شدند مدارکشان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: 15 شرط برای افرادی که برای تخصیل به خارج از کشور می‌روند تعیین شد و شرایط برخی از این مجدد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

لاریجانی با بیان اینکه در رسانه‌ها منتشر شد مواردی بود که با تأکید مجموعه وزارت بهداشت و مجموعه‌های نظارتی توانستند اطلاع پیدا کنند و جلوی تحصیل‌شان را بگیرند که این یک بحث کلی است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه گاهی صحبت‌هایی مطرح می‌شود که به در کنکور سراسری در حوزه پزشکی افرادی در برخی از دانشگاه‌ها تخلفاتی انجام داده‌اند گفت: واقعیت این است که در کنکور سراسری از طریق سازمان سنجش کشور به دانشگاه‌ها اعلام می‌شود که دانشجو را در فلان رشته بپذیرند و وزارت بهداشت هم در سال‌های اخیر با دقت فراوان اطلاعات را از سازمان سنجش دریافت کرده و حتی وقتی فرد وارد دانشگاه می‌شود یا فراغ‌التحصیل شد کدها و نمرات را با مجددا مورد ارزیابی و تطبیق قرار می‌دهیم.

لاریجانی تصریح کرد: تاکنون با اینگونه موارد فردی بدون معرفی سازمان سنجش معرفی شده باشد مواجه نشده‌ایم. مسیر کاملاً باز است و اگر کسی از این اینگونه موارد تخلف اطلاعی دارد می‌تواند آن را به ما گزارش دهد. اطلاعات ثبت نامی افراد در دیتابیس ما قرار داشته و ما ظرف چند دقیقه می‌توانیم گزارش‌ها را بررسی کنیم.

وی افزود: به هر حال ممکن  است در مسیر معرفی به دانشگاه از طرف سنجش یا هر جایی در کشور تخلفی رخ دهد. سیستم ما و نهادهای نظارتی آمادگی دارند این موارد را بررسی کنند. فردی که با تقلب مسیر پزشکی را شروع کندصلاحیت ندارد سلامت مردم را در آینده تأمین کند.لذا این موارد با دقت و وسواس دنبال می‌شوند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: مواردی هم داشتیم که جعل اسناد انتقال به خارج از کشور را داشته‌اند. ما تقریباً هیچ شرکت جابجایی دانشجو در وزارت بهداشت را نپذیرفتم، اعلان کردیم شرکتی می‌تواند در وزارت بهداشت می‌تواند مذاکره کند که هم دانشجویان را به خارج ببرد و دانشجویان خارجی را جذب کند.

وی عنوان کرد: برخی از این افراد با تیم‌های تلاش‌هایی می‌کردند تا این تخلفات صورت گیرد و تعداد  زیادی از آنها خارج از وزارت بهداشت بودند و نامه‌هایی را از جاهای دیگر جعل می‌کردند.

وی با بیان اینکه مورد دیگر در رسانه‌ها بحث می‌شود این است که تعداد زیادی از افراد مشغول به تخصیل در دامپزشکی در رشته پزشکی وارد شده‌اند گفت: شورای انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای دارد که بر اساس آن با تصویب وزیر بهداشت و وزیر علوم و رئیس دانشگاه آزاد اساتید اگر دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی در رشته دامپزشکی بتواند ۹۲.۵ درصد پایین‌ترین نمره را بیاورد، می‌تواند از رشته دامپزشکی به رشته‌های پزشکی جابه‌جا شود.

وی افزود: این یک کار معمول بوده و انجام می‌شده است. ما در سال گذشته متوجه شدیم دانشگاه آزاد استعلامی از وزارت بهداشت گرفته است و فهمیدیم که چنین اتفاقی رخ داده است و نقل و انتقالاتی صورت می‌گیرد و این افراد 92.5 درصد امیتاز را نداشتند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: کارهای قبلی بدون اذن وزارت بهداشت بود و مجدد نامه‌هایی به نوشته شد که ما امسال نیز این کار را صورت بگیرد. ضمن اینکه ما همزمان قانونی گذاشته بودیم که اگر کسی خارج از کشور برود به خاطر این که این یک نوع دور زدن کنکور است باید بعد از تمام شدن درسش به داخل کشور بازگردد.

وی ادامه داد: بعضی از دانشگاه‌های مناطق ما مثل کشورهای همسایه که 500 دانشجوی پزشکی دارند. یک دانشگاه 1000 نفر را در نوبت قرار داده‌اند. این اتفاق یک جریان دور زدن جدی کنکور است ما متناسب با ظرفیت‌مان آموزش پزشکی را توسعه می‌دهیم. با توجه به مجموعه و نظراتی که وجود دارد کمیسیون موارد خاص وزارت بهداشت جلسه‌ای را تشکیل داد همه ابعاد این موضوع را بررسی کرد و در نامه‌ای که ما به دانشگاه آزاد نوشتیم، بر اساس مصوبه این کمیسیون اعلام شد که شما تصمیم‌ قبلی‌تان باید با اذن وزارت بهداشت انجام می‌شد و این اقدام نباید صورت گیرد اما چون این افراد را متوقع کردید این  افراد باید برای استفاده از این مصوبه ابتدا ۳۶ واحد خارج از کشور طی کرده و بعد به داخل کشور بیایند. تنها امتیازی که برای این افراد قائل شدیم این بود که چون برای آنها توقع ایجاد شده، از این شرط استفاده کنند.

لاریجانی افزود: یک سال از مصوبه کمیسیون موارد خاص وزارت بهداشت گذشت و دانشگاه آزاد اسلامی بعد از نامه وزارت بهداشت هیچ اقدامی نکرد و فقط بر اساس مصوبه خود هیات رئیسه دانشگاه آزاد نسبت به جابه‌جایی این دانشجویان از رشته دامپزشکی به رشته‌های پزشکی اقدام کرد و همه جا مطرح شد که وزارت بهداشت این کار را انجام داده است. در نتیجه کل مصوبه را لغو کردیم.

لاریجانی ادامه داد: این موضوع فقط برای یک دوره اجرایی شد. این جریان ادامه داشت، ما مشاهده کردیم که این کار تنش اجتماعی ایجاد می‌کند، و این توقع به وجود می‌آید که این اقدام طی سال‌های آینده نیز ادامه پیدا کند و هیچ کسی تقریباً نتوانست از اجازه کمیسون موارد خاص استفاده کند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت اظهار داشت: دیوان عدالت اداری به وزارت بهداشت اعلام کرد که مصوبه خودمان را لغو کنیم و در نهایت دیوان عدالت اداری این موضوع را هم لغو کرد تا این جابه‌جایی متوقف شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: کسانی که 36 واحد را تا سال قبل 2019 گذرانده باشند می‌توانند به کشور منتقل شوند.

وی تصریح کرد: متأسفانه برخی شرکت‌ها گاهی اوقات از عدم اطلاع مردم سوءاستفاده کردند و در مورادی یک میلیارد از یک افرادی گرفتند که فرزندشان در گروه پزشکی ثبت نام کنند که این افراد نیز دچار چالش شدند.

انتهای پیام/

وزارت بهداشت دانشجویان آموزش پزشکی

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***