در دوران شهردار اسبق تعدادی زیادی نیرو بدون تخصص، ضوابط و برگزاری آزمون وارد شهرداری شد، آن هم بدون اینکه توجه شود شهرداری چه تعداد پست سازمانی دارد. امروز به جز نیروهای پیمانکاری 70 هزار نیرو وارد شهرداری شده. به جز تعداد این نیروها شما بررسی کنید که تخصص اینها چه بوده. مثلا ما نیرویی با لیسانس جغرافیا یا فلسفه در جایی داشتیم که ربطی به جغرافیا و فلسفه نداشته. این نشان دهنده آن است بدون ضرورت، نیاز و ضابطه نیرو وارد شهرداری شده.
این عضو پیشین شورای شهر مشکل اصلی را این میداند که با این تعداد نیروی مازاد عملا پولی برای فعالیت عمرانی در دست شهرداری باقی نمیماند و میافزاید:
من در شورای چهارم هم بارها تذکر دادم که بیش از 30 هزار نیروی مازاد در شهرداری وجود دارد که باید کاری برای آن کرد. قانون میگوید 40 درصد باید هزینه پرسنل باشد و 60 درصد هزینه عمرانی باشد، ولی امروز شهرداری تمام تلاشش متمرکز بر این است که به شکلی بتواند حقوق پرداخت کند. در زمان ما 8 تا 9 هزار میلیارد تومان بودجه شهرداری عمرانی بود، اما حالا تمام بودجه در حال صرف شدن برای هزینههای جاری است و بیش از هزار و پانصد میلیارد تومان بودجه برای بخش عمرانی باقی نمیماند.
حقانی با اذعان به این مسئله که باید به شکلی دنبال راه حل مناسب برای تعدیل نیروهای مازاد بود گفت:
حالا به هر شکلی تعداد نیرو وارد سیستم شدهاند و بیرون رفتنشان از سیستم هم عواقبی دارد. باید راهکارهایی فراهم کرد تا این نیروها را وارد بخش خصوص کنیم چون نمیشود این نیرو را رها کرد. زمانی که من خودم در شهرداری بودم تا پنجاه درصد تعدیل نیرو کردیم ولی در شرکتهای خصوصی به آنها کار دادیم. حالا هم باید برای این نیروها راهی درست کرد. متاسفانه امروز شهرداری در دوگانگی خاصی قرار گرفته و مانده است که چه کند چون یک سو قانون است و سوی دیگر هم تعهد انسانی و اخلاقی برای وضعیت زندگی این نیروها است که باید به فکر آن بود.
وی عملکرد شهردار تهران را قابل قبول دانست ولی مشکلات بسیاری را نیز بر سر راه او پیش بینی کرد و تاکید کرد:
من عملکرد حناچی را قابل قبول میدانم ولی یادمان باشد ایشان در شرایط ویژهای تهران را تحویل گرفت که شهرداری چند ده هزار میلیارد تومان بدهی و سی هزار نیروی اضافی دارد که باید به شکلی آن را مدیریت و بدهیها را پرداخت کند. من دوست ندارم بگویم ایشان خرابه تحویل گرفته چون این حرف را دوست ندارم ولی شرایط ویژه است. در این میان شهر هم باید اداره شود و مردم توقع دارند برای مالیات و عوارضی که پرداخت میکنند شهر را برای زندگی آماده کنند و ما باید آماده باشیم این شرایط ویژه را تحمل کنیم. من آقای حناچی را از شهرداران متخصص تهران میدانم که شهر را میشناسد و با آن آشنا است ولی با مشکلات بزرگی مواجه است.
سلام نو – سرویس سیاسی: سه روز پیش کلیپی از درگیری کارکنان مترو با محمد نعیمیپور، رییس هیات مدیره مترو منتشر شده، کارکنانی که به تعدیل و تغییر پستهای سازمانی خود معترض بودند.
نعیمیپور همان روز در توضیح درگیری ایجاد شده با کارکنان مترو به جماران گفت:
حدود ٧ ماه است که صحبتهایی با تعدادی از پرسنل انتظامات مترو که در کارگاههای پیمانکاران کار می کردند، شده بود و از آنجا که این موضوع با اصول کار کارفرمایی مغایرت داشت قرار شد آنها با توجه به کمبودهایی که در بخش انتظامات شهرداری وجود دارد به جای خدمت در کارگاه های پیمانکاران به نام کارفرما، در قسمت های دیگر خدمت کنند.
او با اشاره به اینکه تعداد اصلی معترضین به ده نفر هم نمیرسید گفت:
تصور کسانی که در حراست و انتظامات مترو حضور داشتند این بود که چون سال ها در مترو کار کرده اند مدیریت باید تابع آنها بوده و باید هرچه می خواهند فراهم شود. در واقع در موقعیت سازمانی خود قرار نمی گرفتند و ادعاهای بیشتری داشتند.
اما نعیمیپور اولین کسی نیست که از نیروی مازاد در بخشی از زیر مجموعه شهرداری سخن میگوید. پیش از این ابراهیم شیخ، معاون توسعه منابع انسانی شهرداری در تشریح روند ساماندهی نیروی انسانی درمجموعه شهرداری تهران گفته بود: متأسفانه به دلیل استخدامهای متعدد در سالهای پایانی شورای چهارم و مدیریت شهری گذشته و عدم ثبت سیستمی این استخدامها آمار دقیقی از استخدامها موجود نبود.
نخستین بار اما برخی اعضای اصلاحطلب چهارمین شورای شهر تهران بودند که از نیروهای مازاد شهرداری انتقاد کردند. محمد حقانی از جمله چهرههایی بود که به روند استخدامها در شهرداری اعتراض داشت و حالا هم نیروی مازاد جذب شده در شهرداری را مشکلی میداند که حل آن بسیار سخت است.
محمد حقانی در گفتوگو با سلام نو تاکید کرد حناچی با اینکه از متخصصترین شهرداران تهران است ولی شهر را در شرایط ویژهای تحویل گرفته و راه دشواری در پیش رو دارد.
وی با در تشریح روند استخدام نیروها در دوره شهردار اسبق تهران میگوید: