به گزارش سلام نو، بارندگی شب گذشته و امروز نیز موجب آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانهها در حوزه شهر و تعدادی از روستاهای بخش مرکزی نوشهر مازندران از جمله روستای مزگا شده است.
رستم سیاسرانی بخشدار مرکزی نوشهر، در خصوص وضعیت این روستا و روستاهای دیگر بخش مرکزی که دچار آبگرفتگی شدند، گفت: در ساعات اولیه صبح امروز به اتفاق صفرنژاد فرماندار نوشهر و با اعضای ستاد مدیریت بحران در تعدادی از روستاها حضور یافتیم تا از نزدیک در جریان وضعیت سیل قرار گیریم.
وی با بیان اینکه رودخانه روستای مزگا دچار طغیان شده بود، افزود: این طغیان باعث آبگرفتی شدید معابر و کوچههای این روستا شد و حتی آب به داخل ۴۰ واحد مسکونی نفوذ کرد که البته آنقدر شدید نبود.
مدیر کل مدیریت بحران استان مازندران از آبگرفتگی چند واحد مسکونی در غرب استان خبر داد.
علی اصغر احمدی در گفتو گو با ایسنا، در مورد بارشهای امروز و وضعیت بحرانی پیش آمده در برخی مناطق اظهار کرد: بیشترین بارشها مربوط به رامسر با ۲۱۰ میلی متر بوده است.
وی تصریح کرد: آبگرفتگی که بر اثر طغیان رودخانهها در شهرها اتفاق افتاده باشد، نداشتیم، اما با توجه به اینکه جوی شهرها ظرفیت این حجم بارندگی را نداشته و این امری طبیعی است، برخی شهرهای استان مانند نوشهر، عباسآباد، ساری و قائمشهر دچار آبگرفتگی معابر شدند.
فرماندار رامسر از تخریب و شسته شدن راههای ارتباطی رامسر و محور رانکوه در این شهرستان خبر داد.
محمد آزاد در گفتو گو با ایسنا، با بیان اینکه باران شدید از شب گذشته شروع شده و در بالادست و مناطق جنگلی میزان بارش بیشتر بوده است، اظهار کرد: بارندگی شدید طی ۲۴ ساعته گذشته باعث طغیانی شدن رودخانهها در رامسر شده است.
وی با اشاره به اینکه پرآب و سیلابی شدن رودخانهها از بارش شدید شروع شد، تصریح کرد: بارش شدید خساراتی را به برخی از جادهها در محور رانکوه این شهرستان بوجود آورد.
فرماندار تنکابن گفت: علیرغم بارش حدود ۲۰۰ میلیمتری در شهرستان تنکابن به جز چند مورد آبگرفتگی معابر مشکل حادی در شهرستان وجود ندارد.
سید امیر حسینی جو در گفتو گو با ایسنا وضعیت فعلی تنکابن را اینگونه تشریح کرد: با توجه به اقداماتی که پیشتر در حاشیه و مسیر رودها انجام شده بود و نیز به دلیل بارش کمتر مناطق بالادست نسبت به جلگه تنها چند مورد آبگرفتگی معابر روستایی و شهری و نیز آب شستگی اندک محورها خسارت جدی گزارش نشده است.
وی با استناد به گزارش هواشناسی استان بارش در سطح شهرستان را ۲۰۰ میلیمتر اعلام کرد و با بیان وجود آبگرفتگی در روستاهای چناربن، بهکله و زنگشا محله افزود: این اتفاق در پی محدودیت برخی کانالها و پلها که گنجایش ظرفیت آب عبوری را نداشتند، ایجاد شد و از ظهر امروز به بعد با اعلام هواشناسی مازندران مبنی بر پایان بارشها این مشکل مرتفع خواهد شد.
معاون توسعه و پیشبینی اداره کل هواشناسی مازندران گفت: سامانه اصلی بارش از مازندران خارج شده است.
احمد اسدی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به بارندگی روز گذشته و امروز اظهار کرد: بیشترین بارندگیها مربوط به ترتیب در سرلیماک رامسر با ۲۱۰ میلیمتر، تنکابن ۱۲۰ میلیمتر، نوشهر ۸۵ میلیمتر و ساری با ۲۸ میلیمتر گزارش شده است.
وی تصریح کرد: بیشینه دما امروز بندر امیر آباد با ۲۰درجه و کمینه دما در سیاه بیشه ۸ درجه بوده است و در حال حاضر سامانه اصلی بارشی از استان خارج شد.
فرماندار چالوس گفت: در حال حاضر وضعیت چالوس عادی است.
محمدناصر زندی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به بارندگی شب شنبه و روز یکشنبه۲۰ و ۲۱ مهر ماه در مازندران و شهرستان چالوس، اظهار کرد: با توجه به میزان زیاد بارش باران در مدت چند ساعت، حجم رودخانهها افزایش یافت اما خوشبختانه به مرحله سیلابی نرسید.
وی با اشاره به آبگرفتگی معابر در سطح شهر چالوس و هچیرود تصریح کرد: در روستاهای تجن کلا، مهدی آباد و نجارکلا و چند روستای دیگر بخش مرکزی چالوس نیز آبگرفتگی شدت بیشتری داشت و حتی موجب آبگرفتی تعدادی از واحدهای مسکونی شد.
به گزارش ایسنا، در مهرماه سال گذشته، بارش ۲۵۰ میلیمتری باران در شهرهای رامسر، نوشهر و چالوس در مدت کوتاهی به سیلاب تبدیل شد و خسارتهای فراوانی به بار آورد.
در شهرستان نوشهر علاوه بر خسارات در دو روستای بخش کجور و ۲۲ روستای بخش مرکزی، موجب تخریب پل کمربندی بر روی رودخانه ماشلک و در نتیجه فوت راننده کامیون شد. از زمان سیل مهرماه ۹۷ تاکنون یکسال میگذرد اما هنوز در بسیاری از مناطق سیلزده غرب مازندران خسارات سیل جبران نشده و پیامدهای آن پابرجاست.
بارندگی شب گذشته و امروز نیز موجب آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانهها در حوزه شهر و تعدادی از روستاهای بخش مرکزی نوشهر از جمله روستای مزگا شده است.
سیلاب و طغیان رودخانه در روستای مزگا بخش مرکزی نوشهر تقریبا قصه پر غصه دیرینه است که نه کسی را خواب میبرد نه درس عبرتی برای متجاوزین به حریم رودخانهها و مسیلها در این روستای گردشگری میشود. تجاوز به انهار کشاورزی در روستای مزگا در تصرف ویلاداران خود عاملی شده تا آبگرفتگی در معابر روستا همچنان در مزگا باقی بماند./ ایسنا