روایت است که : مردی نزد رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) آمد و گفت: یا رسول الله، من صاحب عیالم و قرض دارم و حالم بس سخت است، به من دعایی تعلیم فرما که بخوانم خدای عزّوجلّ را تا به من آنقدر روزی کند که قرضم را ادا نمایم و به آن بر عیال خود استعانت جویم.
فرمود: ای بنده خدا وضو بگیر وضوی کاملی، بعد دو رکعت نماز بخوان و رکوع و سجود آن را به طور کامل بجا آور، پس بگو:
یَا ماجِدُ یَا واحِدُ یَا کَرِیمُ ، أَتَوَجَّهُ إِلَیْکَ بِمُحَمَّدٍ نَبِیِّکَ نَبِیِّ الرَّحْمَهِ صَلَّی اللّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ ، یَا مُحَمَّدُ یَا رَسُولَ اللّه ، إِنِّی أَتَوَجَّهُ بِکَ إِلَی اللّهِ رَبِّی وَ رَبِّکَ وَرَبِّ کُلِّ شَیْءٍ ، وَأَسْأَلُکَ اللّهُمَّ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَی مُحَمَّدٍ وَأَهْلِ بَیْتِهِ ، وَأَسْأَلُکَ نَفْحَهً کَرِیمَهً مِنْ نَفَحَاتِکَ وَفَتْحاً یَسِیراً وَ رِزْقاً واسِعاً أَلُمُّ بِهِ شَعَثِی ، وَأَقْضِی بِهِ دَیْنِی ، وَأَسْتَعِینُ بِهِ عَلَی عِیَالِی.
ای بزرگوار، ای یگانه، ای کریم، به سوی تو رو میکنم به محمّد پیامبرت، پیامبر رحمت (درود خدا بر او و خاندانش) ای محمّد ای رسول خدا، به تو رو میکنم به سوی خدا، پروردگارم و پروردگارت و پروردگار همهچیز و از تو میخواهم خدایا که بر محمّد و اهلبیتش درود فرستی و از تو میخواهم نسیم کریمانهای از نسیمهایت و گشایش آسان و رزق واسعی که پراکندگیام را با آن جمع کنم و قرضم را بپردازم و با آن بر عیالم یاری گیرم.
احادیث از امامان و انبیاء درباره زیاد شدن روزی
قال رسول الله صلی الله علیه و آله :
لَمّا قیلَ لَهُ: اُحِبُّ اَنْ یُوَسَّعَ عَلَیَّ فِی الرِّزْقِ؟ ـ : دُمْ عَلَی الطَّهارَهِ یُوَسَّعَعَلَیْکَ فِی الرِّزْقِ؛
به رسول خدا صلی الله علیه و آله عرض شد:
دوست دارم روزیم زیاد شود. فرمودند: پیوسته با وضو باش تا روزیت فراوان شود.
قال امیر المومنین علی علیه السلام :
اِذا اَبْطَـاَتِ الاَْرْزاقُ عَلَیْکَ فَاسْتَغْفِرِ اللّهَ یُوَسِّعْ عَلَیْکَ فیها؛
هرگاه در روزی تو تأخیر و تنگی پدید آمد، از خداوند آمرزش بخواه تا روزی را بر تو فراوان گرداند. (تحف العقول، ص 174 )
قال رسول الله صلی الله علیه و آله:
اِسْتَنْزِلُوا الرِّزْقَ بِالصَّدقَهِ وَ الْـبُکورُ مُبارَکٌ یَزیدُ فی جَمیعِالنِّعَمِ خُصوصا فِی الرِّزْقِ وَ حُسْنُ الْخَطِّ مِنْ مَفاتیحِ الرِّزْقِ وَ طیبُ الْکَلامِ یَزیدُ فِیالرِّزْقِ؛(بحارالأنوار، ج 76، ص 318 )
با صدقه دادن روزی را فرود آورید، سحرخیزی با برکت است و همه نعمتها،مخصوصا روزی را زیاد میکند، خط زیبا از کلیدهای روزی است و خوشزبانی [هم]روزی را زیاد میکند.
مَنْ یَضْمُنْ لی بِرَّ الْوالِدَیْنِ وَ صِلَهَ الرَّحِمِ اَضْمُنْ لَهُ کَثْرَهَ الْمالِ وَ زیادَهَالْعُمْرِ وَ الْمَحَبَّهَ فِی الْعَشیرَهِ؛(مستدرک الوسائل، ج 15، ص 176، ح 12)
هر کس نیکی به پدر و مادر و صله رحم را برایم ضمانت کند، من نیز زیادی ثروت،طول عمر و محبّت او را در دل خویشاوندان ضمانت مینمایم.
قال امام صادق علیه السلام :
صله رحم، انسان را خوش اخلاق، با سخاوت و پاکیزه جان می نماید و روزی را زیاد می کند و مرگ را به تأخیر می اندازد.
کافی(ط-الاسلامیه) ج 2، ص 151، ح 6
قال امام رضا علیه السلام:
هر کـس به رزق و روزی کم از خدا راضی باشد، خداوند از عمل کم او راضی خواهد بود.
بحـارالانـوار(ط-بیروت)ج 75،ص 356 و 357 ، ح 12
به ابو عبداللّه امام صادق (علیه السلام) عرض کردم:شخصی می تواند تجارت کند، با این حال اگر خودش را اجیر [دیگری] سازد، به اندازه ای که خودش تجارت کند، به او داده می شود. فرمود: اجیر نشود؛ بلکه از خداوند بزرگ روزی طلبد و دست به تجارت زند؛ زیرا اگر اجیر شود ، مانع روزی خود شده است.
کافی(ط-الاسلامیه) ج 5 ، ص90 ، ح 3